2 år senere

22. gang er lykkens gang

Jeg har nu åbnet et tomt dokument ca. en gang dagligt i en måneds tid – hver gang med samme resultat: det uoverskueligt tomme dokument bliver endnu mere uoverskueligt af, at der endnu en gang er gået alt for tid, siden det sidste ord florerede herinde. Jeg har flere gange overvejet, om det måske er på tide at kaste håndklædet i ringen og acceptere, at jeg ikke længere formår at oprette en rutine herinde, der gør det værd at følge med, men også det udskyder jeg. For lige så inaktiv jeg er herinde, lige så meget elsker jeg den her platform, så nu igangsættes forsøg nr. 100. Og så går jeg endnu en gang i stå – for hvor starter man lige efter flere måneders fravær? Et hurtigt recap? Jeg sagde for to uger siden mit job op. Et job, jeg kun nåede at have i tre måneder, og som jeg i det store hele var rigtig glad for. Så hvorfor sige op? Kunne man spørge. Det var ikke en nem og hurtig beslutning, det er det jo sjældent, når der er økonomi involveret – og så alligvel, for jeg vidste fra første gang, tanken begyndte at cirkulere, at det var den rigtige beslutning.

Og hvorfor var det så det? For at passe på mig selv, sagt kort, men præcist. Bloggen her startede tilbage i 2013 som en sundhedsblog, og det kunne jeg egentlig godt tænke mig at vende lidt tilbage til, for selvom mit svar i dag ville være diamentralt modsat kontra dengang, hvis du bad mig definere ‘sundhed’, så tror jeg, ‘kernen’ er den samme. Ordet sundhed har langt fra været overskriften på mit liv de sidste to år, og det har været befriende og tiltrængt og helt rigtigt, men det har også betydet, at jeg ikke har passet vildt godt på mig selv. Her snakker jeg ikke, om hvad der har ligget på min tallerken eller om antal løbeture.

Udadtil kan det måske syne, at jeg har smidt sundhed i skraldespanden uden ambitioner om at tage den op derfra igen. Det har jeg det egentlig fint med, nogle gange rammer tanken også mig selv. Tænker jeg videre over det i mit hav af navlepilleri, er det  meget langt fra sandheden. I virkeligheden er ’sundhed’ nok det styrende element i både mit tankesæt og tilgang til tilværelsen. Min definition af sundhed har bare ændret sig. Min definition af at være ’sej’ har ligeledes taget et ryk i den modsatte retning af, hvad den hidtil har været. Sådan er det nok, som årene går; man gør sig erfaringer på egen krop, og den husker det. Arbejdede jeg mere end en gennemsnitlig arbejdsuge i en branche, jeg var ved at få nok af, forsvandt mit overskud, og min krop lukkede langsomt ned. Detaljerne vil jeg skåne jer for, og selvom det kan være enormt frustrerende for det tilhørende hoved, der jo kan erindre, at jeg tidligere har kunne køre i et helt andet gear, er jeg pisse taknemmelig. Undskyld mit franske. For at arbejde som en gal, huske mine grøntsager og træne mig gul og blå i et skrig efter anerkendelse fra alle andre end mig selv. Eller måske mest af alt fra mig selv. Ja, det er i hvert fald ikke sundhed for mig længere.

Det vil jeg gerne ‘snakke’ lidt (meget) mere om: sundhedsdefinitioner. Jeg vil også gerne snakke om forestående studiestart, om at bo alene, om at have hund, om dulledrej, om gode bøger og om 117 andre ting. Hvad siger I? Er I med på forsøg nr. 100? Det håber jeg virkelig.

6 kommentarer

 • Anne

  Ja! Jeg er her stadig, og jeg vil se frem til at læse flere af dine herlige indlæg 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Count me in!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Jeg er helt sikkert klar! Jeg flytter også hjemmefra om et splitsekund; til en by, hvor jeg kender få og et studie, hvor jeg kender færre. Så jeg kan i høj grad relatere til dig.
  Forresten lidt sjovt at støde på dig i Cinque Terre – I hjalp os med ruten, og jeg følte ikke lige, at det ville være pasende at sige “hej”, selvom jeg lidt havde lyst, hehe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det er en spændende, fantastisk og vanvittigt angstprovokerende tid. Hæng endelig fast 🙂
   Gud, hvor sjovt!! Så er verden virkelig lille, haha. Jeg håber, vi hjalp jer i den rigtige retning – det ville lige ligne os at gøre det modsatte.
   Håber, du siger hej, hvis verden lige pludselig skrumper lidt igen.

   Kæmpe kram<3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 år senere