En uge tilbage og en status på job

Serieanbefaling: The Crown

the-crown-netflix-121503

Den absolut eneste ulempe ved, at vejret i dag for første gang i, hvad der føles som 100 år, er nået over 10 grader, må være, at jeg ikke kan starte dette indlæg med at skrive: “Når nu vejret ikke byder til andet end at lægge derhjemme under dynen med en serie på skærmen.” Alligevel kan jeg ikke lade være med at tippe om min nyeste serieforelskelse; nemlig The Crown. Spørger du min mor, har jeg altid været en skabsroyalist, men selv hvis du både inde og ude af skabet er antiroyal, vil jeg på det varmeste anbefale dig at se The Crown. Det er nemlig ikke blot timelang propaganda for kongehuset, men en serie spækket med råt drama, overdådighed og hårrejsende godt skuespil. Nogle gange overgår virkelighed bare fiktion.

Serien centrerer omkring byrden af den tunge krone, der placeres på dit hoved, hvis du skulle hænde at blive konge eller dronning af England. Pligten frem for alt. Den ene vælger kærligheden fremfor pligten, og giver derfor kronen videre til den pligtopfyldende lillebror. Vægten af byrden (og kronen) er dog så tung, at det (sammen med rigtig mange cigaretter) ender med at tage livet af ham. Den næste, den forsigtige, unge datter, viser sig så stærk, at hun ender med at bære kronen længere, end nogen nogensinde har gjort før. Hun bærer den stadig i dag.

Dronning Elizabeth, og det er netop hende, vi centralt følger. Vi møder hende i første afsnit af sæson et i årene før kroningen. Man får fra næsten første scene et praj om den konflikt, der kommer til at opstå mellem hende og hendes kommende mand, Phillip – idet han opgiver sine titler og karriere for at gifte sig med hende. Konflikten omkring ham og hans rolle i skyggen af sin kone får på alle måder historierne om Prins Henrik til at blegne.

Det er nok den serie, jeg har kværnet hurtigst. I et forsøg på at minimere abstinenserne (sæson 3 kommer først i juli 2019 – og med et nyt cast), har jeg taget hul på en anden Netflix-serie, nemlig ‘The House of Windsor’, altså en reel dokumentar om det engelske kongehus. Selvom jeg holder ved, må jeg nok erkende, at en stor del af The Crown også er de fantastiske skuespillere; især Claire Foy og Matt Smith, som spiller Dronning Elizabeth og Prins Phillip, har jeg på hver sin måde forelsket mig lidt i.

Long story short; se den 😉98aec2fa3e4dbcc979a1910d29bb8762d364ada9

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uge tilbage og en status på job