Stadig arbejdsløs?

Vaner og forbrug

29496555_10213372332716051_4292294421887582208_oJeg er ikke sprunget ud af sengen i dag; som jeg skrev for et par dage siden, kan mit humør for tiden bedst beskrives som en rutsjebane, der skiftevis kører op og ned. Overordnet set tror jeg disse humørsvingninger skyldes, at der ikke dagligt er nogen til at hive mig op (eller ned) fra morgenstunden af – som der er, når man er på en arbejdsplads. Sekundært skyldes det nok økonomi. Jeg har levet over evne i denne arbejdsløse måned. Ikke som i, at der er røde tal på min konto, blot som I, at mit forbrug har været markant større end planlagt. Jeg må erkende, at det er sværere, end jeg troede at omlægge sine vaner fra dag til dag. I hvert fald hvis det er til den mindre sjove side 😉 Det er ikke sådan, at jeg hovedløst kaster penge i syd og vest. Man er vel jyde 😉 Men jeg har tillagt mig nogle vaner, der ikke passer til min nuværende situation. Vaner som giver mig livsglæde, og som var nogenlunde fornuftige, da jeg havde et fuldtidsjob (der også skænkede mig hovedparten af mine måltider) og en halv husleje. Men med en måned med deltidsarbejde og fuld husleje, skal der nye boller på suppen.

Så! For ikke at give mig selv yderligere grund til at tage rutsjebanen endnu en tur ned (eller op? Ned er vel egentlig fedest? Hmm…) har jeg besluttet mig for at gøre det her til en konkurrence med mig selv som medspiller og modstander. Planlægge mine indkøb, drikke hjemmelavede drinks hjemmefra, købe den lidt billigere shampoo, sælge et stykke tøj, før jeg køber et nyt, osv. Gøre indkøb af beautyprodukter, tøj, middage, og alt det der ellers giver en materiel glæde, til en belønning i stedet for en selvfølge. Jeg bruger uden tvivl flest penge på mad, vin, drinks – og alt i den dur. Jeg gør mit bedste for ikke at fortryde brugte kroner, men hver ting til sin tid. Et tema den næste måned herinde bliver muligvis omlægning af vaner og forbrug. Måske ikke så festligt, men mon ikke det er noget, vi alle kan relatere til?

 

4 kommentarer

 • At spare er ikke altid morsomt, men du har ret i at et godt kup og gode ideer til spareteknikker kan gøre, man faktisk kan hygge sig med det 😀
  En jagt i supermarked på datomærker er altid sjov – så må man købe det billigste kød, det grønt der er på bud, og lave tøm-skuffer-og-køleskabet-retter ud fra det.

  A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja præcis! Jeg tror i alle fald, at det er sundt engang imellem at gå sit forbrug i sømmene og finde ud af, hvad der reelt giver en værdi og glæde – og hvad der nemt kunne skæres fra. Meget af mit forbrug bunder nok desværre i tankeløshed; de der småkøb, man ikke regner for noget, men som får det hele til at løbe (unødvendigt) op.

   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg er lykkelig (ja, du læste rigtigt), for at du er begyndt at blogge igen – og jeg læser med stor glæde alt hvad du skriver, også mindre sjove sparetips.
  Kærligst Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du skriver verdens sødeste kommentar – og så får jeg ikke engang svaret. Undskyld!
   Du er så sød altså.

   Kæmpe kram og rigtig god weekend til dig<3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stadig arbejdsløs?