Ensomhed eller alenesomhed?

Feriekapitel 3

skaermbillede-2017-04-23-kl-22-04-15-1

Kl. 4:30 i nat (jo, det er nat for en magelig ferierende) ringer mit vækkeur, ubarmhjerteligt som sådan et er. I stedet for at hidse mig op over det, smiler jeg lidt, smiler over, at det er første gang i otte dage, jeg har trykket på netop denne ubarmhjertelige funktion på min telefon. Smiler over, at jeg kan mærke, jeg har fået sol i dag. I ved, den følelse man kan være heldig at få de par gange om året i Danmark, hvor solen faktisk skinner 😉 Følelsen af, at solens stråler ikke har forladt ens ansigt, selvom den gjorde sin forsvinden for timer siden. Mine kinder føles stadig varme. Om det er fra aftenens yogaklasse, solen eller bare glæde, ved jeg ikke – det er nok en kombi.

Lørdag til onsdag spankulerede jeg Paris’ gader tynde i allerbedste selskab af min Line. Vi så kirker, museer, tårne, bygninger, gader, butikker, avenuer, you name it – til vi begge konkluderede, at vi var mætte – mætte af oplevelser, mætte af at gå, men egentlig ret sultne 😉 Det er nogle gange lidt skørt så højt, man sætter ambitionsniveauet, når turen går til en af verdens mange storbyer; man skal opleve det hele, spise det hele, se det hele, købe det hele – og gerne gå til ens fødder tigger og beder om nåde. Og så går man lidt mere. Vi nåede heldigvis frem til den konklusion, dagen forinden Line skulle hjem, så da jeg skulle sætte mig ned og lave en slagplan for de fremtidige fire dage på egen hånd, lød de noget nær: slap af, nyd vejret, nyd byen, nyd friheden, løb nogle ture, spis nogle croissanter, find et yogasted, læs i din bog, skriv, gør hvad du har lyst til.

Så det jeg har gjort. Jeg har siddet foran Tour Eiffel hver morgen med enten en pain au chocolat og en café au lait eller med frugt, grønt, nødder og juice – helsestyle pain au chocolat, I ved. Jeg har læst i min bog, jeg har slentret, jeg har taget selfies (kamerarullen fortæller altid sandheden), jeg har shoppet mig fattig den ene dag og brugt under 100 kr den anden (langt de fleste museer o.lig. er gratis for europæere under 26 år, helt fantastisk). Jeg har ligget på en bænk og sovet og læst og skrevet og tegnet – i både Rodins have og haven ved Hôtel des Invalides. Åh Paris, du har været god ved mig. I morgen (aka: i nat) flyver jeg til Nice og mødes med min mor og papfar. Journey part three, I am ready for you. Når altså jeg har pakket…

2 kommentarer

 • Trine

  Hej 😁
  Lyder som om du har en skøn tur!
  Jeg har været så heldig at have fået en tur til Paris af min kæreste i eksamensgave – så om en måneds tid skal vi nyde 5 dage i byen.. og jeg glæder mig! 👏
  Men da min kæreste ikke har været i Paris før – og min ene gang er for 7 år siden, så trænger vi til lidt hjælp og inspiration 🙂
  Har du nogle gode tips til hvad vi bare må se, spise eller opleve? 🙂
  Ha en fortsat dejlig ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine !
   Det er det virkelig også 🙂
   Sikke en fantastisk gave! Det kan jeg virkelig godt forstå, du glæder dig til. Den by er strøget lige ind på en top tre over mine absolut favoritbyer – hvilken rækkefølge de tre favoritter så skal komme i, den er straks værre 😉 Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke udforskede den kulinariske del af Paris en brøkdel af, hvad den fortjener – men jeg skriver hellere end gerne en masse tips og tricks til, hvad jeg synes, man skal unde sig selv at se og opleve. Stay tuned 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ensomhed eller alenesomhed?