Tømmermænd og løbetøj til pynt

Om sjatkøb og overfladisk glæde

Indlægget er sponsoreret

Jeg er blevet udfordret, udfordret til at droppe banken – i en hel uge. Denne udfordring landede i mine hænder på et tidspunkt så passende, at jeg ikke kunne andet end at sige ja. Ja tak. Jeg er begyndt at sjatkøbe, sjatkøbe som aldrig før – ofte i store sjatter og slatter, men her ikke at forglemme kaffen på farten, parfumen i Magasin eller bland selv-slikken på vej hjem fra job . København er en dyr by, hvis man vil drikke drinks og danse – og spise og shoppe – og leve. Og det vil jeg jo gerne. Som man kan rørende kan fornemme herinde, så har mine dage aldrig været så proppet, som de på nuværende tidspunkt præsterer. Jeg koordinerer kalender som en gal tetrisspiller. De fleste punkter i kalenderen hedder arbejde, noget jeg er blevet gladere for, end jeg troede muligt – alligevel har jeg brug for at fylde andre ting på, kalenderen altså.

De ting får hurtigt et islæt af forbrug, noget jeg har valgt at ignorere, for man skal da bruge sin hårdttjente penge, ikke? Den tankegang er jeg i hvert fald hurtigt blevet mere infiltreret i end en edderkop i eget spindelvæv. Især efter et par stramme økonomiske måneder, har det givet mig en frihedsfølelse at kunne give drinks, kaffe og middag. For slet ikke at tale om de nye beklædningsgenstande, der har sneget sig ind i mit klædeskab. Men, nu skulle jeg jo egentlig skrive om, om jeg formåede at droppe banken i en hel uge. Well. Det gjorde jeg – næsten da. Indtil i dag, hvor jeg købte min drømmevinterjakke. Nårh ja, og drinks i fredag… Og i lørdags. Ups.

Konklusion? Jeg har prøvet at kvitte småindkøbene, da mit budget var tynget af personlig træning og udbytterige ture til SuperBrugsen. Det gav mening i den periode, men lige nu giver det mig glæde ikke at tænke synderligt meget, hver gang jeg svinger kortet igennem. Bare kald mig overfladisk. Overfladisk glæde kan også noget – hvis du spørger mig.

   

1 kommentar

  • Nicoline

    Lyder som et spændende projekt! Men du har ret – du skal også huske ikke at være for hård ved dig selv (og må man ikke gerne forkæle sig selv en smule, når nu vagterne er lange?)
    Hvor er det forresten, du arbejder?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tømmermænd og løbetøj til pynt