Glæden ved at flytte hjemmefra

Hende med de to hjem

Skærmbillede 2016-09-13 kl. 21.27.19De salte tårer løber ned ad kinderne – sangen, der starter tårerne som en mekanik, spiller i ørerne. Bussen triller. Triller ned gennem byen – gennem min by. Som ikke længere er min by, ej heller mit hjem. For den føles ikke længere som hjem, den føles tryg og rar, men ikke som hjem. De iboende mennesker giver den derimod et hjemligt islæt i en grad, der gav tårerne frit løb. De stoppede dog hurtigt, tårerne – for jeg har dem med mig, med mig hjem. I hvert fald på nethinden, i minderne, i glædesfølelsen. Med mig hjem til mit nye hjem – til det hjem, der danner rammerne for det liv, der hedder mit voksenliv.

Det liv, der har givet mig en energi, et drive – for ikke at forglemme en træthed – som jeg aldrig har haft før. Måske det kaldes livsmod; eller livsgejst? En gejst, jeg tror i høj grad stammer fra København – fra byens uudtømmelige energi og dynamik. Der er plads, plads til at være sig selv, plads til at udforske, hvem man er, og hvem man vil være. Der er også plads til ikke at tænke, blot handle, til at leve – og til at være ny.

Plads, det er der også i Aarhus, men der er jeg ikke ny; hver en tomme af byen føles velkendt. Egentlig er det noget pjat, for det eneste, der er velkendt, er Aarhus som barndomshjem – jeg har aldrig været ‘voksen’ i Aarhus. Det skræmmer mig en anelse, hvor lidt jeg kan forestille mig at blive det. Måske en dag, hvem ved. Lige nu er tanken om at vende tilbage at finde allerbagerst i hovedet deromme ved tankeskraldet. Det vil nok altid hedde “hjem til Aarhus”, men på bussen, dér skal jeg hjem til København. Tænk sig sådan at have to hjem. Hvor heldig kan man være?

2 kommentarer

 • S

  Hvor kan jeg relatere til det, du skriver – min barndomsby vil for altid også være mit hjem, omend jeg ikke kommer til at bo der igen lige foreløbig i al fald. Men hvor er det også fedt, at du så hurtigt har fundet dig til rette et nyt sted!
  Jeg bor faktisk på den anden side af jorden pt og følte mig faktisk hurtigt hjemme, måske netop fordi der var plads til bare at være mig og gøre, hvad der passer mig.. Det er klart en udfordring at bo så langt væk hjemmefra, men samtidig så fedt at der er plads til at udvikle sig 🙂
  Jeg glæder mig dog også til at være hjemme i København igen og ikke være 30 timer væk fra venner og famile, så jeg kan godt misunde dig lidt for trods alt ikke at være “så langt” hjemmefra 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så er distancen “hjem” til Aarhus pludselig ingenting. Hvor er det vildt, at du har bosat dig på den anden side af kloden. Jeg kan levende sætte mig ind i det, du skriver omkring at finde plads til både at være sig selv og til at udvikle sig. Det er fantastisk – og næsten helt mærkeligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glæden ved at flytte hjemmefra