Hvorfor er det?

Spicy oksekød med kikærter og grønt

13933523_10208321706133543_16761304_nDer er langt mellem opskrifterne herinde, ligesom der er langt mellem anvendelsen af opskrifter herhjemme. Dovenskaben vil ingen ende tage, når det kommer til mig og madlavning; det skal være så nemt, simpelt og hurtigt som muligt – og så laves der konsekvent ekstra, så der er rester til 2-4 yderligere måltider. Dovenskab og tupperwares længe leve. Denne kreering hører under de simple, lækre og mættende – samt budgetvenlige. Er man vegetar kan man snildt undlade oksekødet; jeg forestiller mig at spicy kidneybønner blandet med couscous eller bulgur ville være festligt. Det er herhjemme røget ned som aftensmad, frokost og sågar morgenmad – den ene suppleret med saltede nødder, det var et hit. Billedet er vist taget dagen efter, retten blev til, deraf det lidt fesne look, men altså – restemad holder. I dag blev de sidste rester til morgenmenuen, men jeg er jo også den mærkelige type, der kan spise alt til morgenmad. Try me 😀

Det skal du bruge til 3-4 personer (eller blot til dig selv og køleskabet):

  • 1-2 dåser kikærter
  • 1 pose frosne ærter
  • 1 pakke hakket oksekød
  • Blomkål og gulerødder mængde efter ønske
  • Salt & peber – gerne krydret salt
  • Spidskommen & evt. chili
  • Smør

Sådan gør du: 

  1. Tænd ovnen på 150 graders varmluft
  2. Hæld vandet fra kikærterne (skyl dem evt.)
  3. Placér kikærterne på en bagplade med bagepapir, vend dem i olivenolie, spidskommen, salt og peber
  4. Smid pladen i ovnen og vent et kvarters tid – vend dem evt. med jævne mellemrum i ovnen (ikke stærkt nødvendigt)
  5. Varm to pander med smør op; en til ærterne, en til oksekødet, som på panden “smuldres” i stykker med en palet
  6. Tilsæt (krydder)salt, peber og evt. chili til kødet
  7. Tilsæt til ærterne
  8. Skær gulerødder og blomkål i mindre
  9. Tag kikærterne ud efter 30-45 minutters tid
  10. Lad det køle lidt af, anret – servér
  11. Velbekomme 🙂

13884321_10208321706173544_681135997_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er det?