'Vi har valgt en anden kandidat'

New York: Hvor skal man bo, hvad skal man se, spise og opleve?

PicMonkey CollageOm 3 uger sidder min mor og jeg på vej til verdens navle; New York. Vi har ikke været der sammen i 5-6 år, det ville derfor være en underdrivelse af dimensioner at sige, at jeg glæder mig. Sidst vi var der sammen, var jeg 14 år med hang til turistzoo og fyldte shoppingposer. Dengang havde vi blot 3-4 dage at gøre godt med, denne gang har vi 8 dage. 8 dage jeg ikke aner, hvad vi skal bruge på – dem må I hellere end gerne hjælpe med at udfylde 😀

Hvor skal man spise? Hvad skal man se og opleve? Løbe, gå, danse – everything. Kender I et lidt festligt sted, må I ligeledes hellere end gerne dele, for vi skal nemlig fejre min 20-års fødselsdag derovre – det festlige hungrer jeg lidt efter, for sidste års fødselsdag var det skik modsatte. Har jeg nogensinde delt den historie? Hmm. Sidst men ikke mindst har vi endnu ikke fundet et sted at bo. Vi er klar på det meste.

15 kommentarer

 • Ida

  Tjek passionforfashion’s blog ud. Hun har lige været i NYC og har et indlæg hvor hun også beder om tips 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Åhh New York er så lækker! Du får lige lidt rodede tips herfra. Måske du har set nogle af dem 🙂
  Vi boede på Hotel 31 da vi var der sidste sommer – helt centralt på Manhattan, lidt dyrt, men rigtig fint (dog grim indretning 😀 ) Har også hørt godt om at bo i Brooklyn, men har dog ikke selv prøvet det.
  Den klart bedste udsigt: Toppen af Rockerfeller Center – top of the rock. Meget federe end Empire State. Tag derop lige inden solnedgang og se udsigten i både dagslys og mørke.
  Hvis I er til vintage/thriftshopping: Buffalo Exchange, L Train Vintage + en del små butikker i East Village.
  MAD: Virkelig gode og snaskede burgere på Shake Shack, Five Guys og Hard Rock. Gode, billige sandwich hos Subway og Potbelly. Alt muligt lækkert på Chelsea Market i Meatpacking District og sidst, men ikke mindst, cupcakes hos Magnolia Bakery i kælderen af Grand Central Station.
  Turistattraktioner som vi fandt spændende: Gåtur på High Line (så flot!!), Statue Cruise til Liberty Island, 9/11 memorial + museum, besøg og rundvisning i Madison Square Garden, gå/løbe/cykle i Central Park, The Met (hvis man er til kunstmuseer), Public Library (virkelig flot bygning), musical på Broadway, American Museum of Natural History (Nat på museet).
  Diverse: Bryant Park er helt vildt hyggelig og der er forskellige arrangementer – blandt andet dans og yoga. Niketown (5 etager med det nyeste Niketøj!). Vi købte New York City Pass som giver adgang til mange af de nævnte ting og det kan godt betale sig. Det blev en lidt lang kommentar – håber noget af det kan bruges 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for de på ingen måde rodede tips. Der er jo SÅ meget, man skal se – og spise! Jeg har allerede skrevet hvert eneste af dine tips ned på min ‘New York-liste’. Så fedt altså, tak igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Lyder skønt, men jeg kan desværre ikke give tips, da jeg aldrig har været der 😉
  Historien om din sidste fødselsdag vil jeg gerne høre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så skønt, altså. Jamen, så bliver jeg vist nødt til at hive den op af ærmet – det er ikke nogen smuk historie, haha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine M K

  WholeFoods er et mekka for madelskere!! Og en løbetur i central park er nærmest selvskrevet.
  Så skal du da også besøge trappen fra Gossip Girl (et museum et sted – googl det ;-)) bare fordi du kan. – og også gerne trappen fra Sex and the city – eller kaffebaren fra friends.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • WholeFoods er jo nærmest halvdelen af at komme ud at rejse, haha 😀 Løbetur i Central Park tænkte jeg på dagligt sidste gang, vi var der, men vi kom aldrig af sted, det skal vi klart denne gang. Godt, jeg er på vej tilbage i løbeform. Er det ikke trapperne ved The MET? Der skal i hvert fald hen. Trappen fra Sex and the city? Fra bryllupsscenen? God undskyldning for at gå tilbage i krig med Sex and the city, det vil jeg gøre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej 🙂
  Gid, det var mig! Har aldrig selv været der, så kan desværre ikke give gode fif, men tag et smut forbi Anna Waringtons blog. Hun er i praktik i NYC lige nu og har lavet en masse guides til forskellige ting, man kan opleve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du skriver bare en mail, hvis du vil have anbefalinger. Jeg har boet her i et halvt år og har skrevet en del blogindlæg med tips til spisesteder og seværdigheder i forskellige områder, men skriv endelig, hvis du tænker på noget specifikt.
  Og rigtig god tur. Byen er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna!
   Det vil jeg hellere end gerne, så der lander en mail i din indboks lige om snart. Mange tak. Følger opslugt med i dit new yorker eventyr – kun med lidt misundelse i blikket 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej, denne her er nok lidt af en klassiker/turistfælde, som du måske kender til 🙂
  Men det er restauranten “Ellens stardust diner”, hvor konceptet er, at du bliver betjent af unge New Yorkere, der drømmer om en skuespiller/musik-karriere, og alle tjenere skiftes så til at synge en sang – imens de serverer. Stemningen er helt vildt god, og det er meget underholdende. Madoplevelsen er også god, dog ikke noget specielt, men det opvejer de syngende tjenere ligesom!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mega sjovt tip, tak! Det har jeg faktisk aldrig hørt om, det lyder da som startvippen til den sjoveste aften. Tak 😀
   Hav en skøn søndag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  World of Wanderlust har rigtig mange gode tips til NY, og er generelt en rigtig fin rejseblog! 😀 Måske AirBnB kunne være en mulighed at bo “i”?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Vi har valgt en anden kandidat'