Så kom Goya kjolen på

Når man ikke skal starte i skole

IMG_4655August gør om lidt sin entré, hvilket de seneste 13 år har betydet skolestart for undertegnede – og alle andre i samme båd. Men i år er anderledes, meget anderledes. Kl. 7.51 tirsdag d. 9. august suser jeg ikke af sted på cyklen gennem Aarhus midtby med svedperlerne trillende og rygsækken pakket, jeg er måske ikke en gang stået op. Det er jeg nok ikke. Jeg ligger nok i min seng – i min egen lejlighed, i København. Hvis altså vi finder en måde at få den kæmpe seng transporteret. Jeg skal sikkert på arbejde om aftenen i det, der ikke hedder ‘midtbyen’. Jeg er sikkert lidt rundt på gulvet, og jeg glæder mig helt sikkert til, at min roomie flytter ind 6 dage efter. Og så glæder jeg mig helt sikkert over, at jeg ikke skal i skole.

For jeg er for første gang i mit liv helt igennem skoletræt – jeg glæder mig derimod til at skabe en hverdag uden skolegang, i hvert fald for et år eller to, for tanken om at nørde litteratur på lige fod med andre nørder trækker også lidt. Lidt meget. Men hver ting til sin tid. Jeg har altid elsket at gå i skole, sådan overordnet i hvert fald, men i år fik jeg nok – hvilket torsdagens indlæg indikeres til (yes, jeg forsøger at være sådan en tjekket planlægningstype – forsøger).

Jeg glæder mig til at have fri, når jeg fri, til færre forpligtelser og færre forventninger, til at skabe en identitet, der ikke involverer skole. Ja, og så glæder jeg mig egentlig også (lidt) til at glæde mig ved tanken om skole. Mon ikke den kommer ret hurtigt? Det er dælen dulme en priviligeret situation at stå i; at have friheden til at tage tingene, som de kommer, planlægge henad vejen og gøre lidt, som man har lyst til.

6 kommentarer

 • Michelle

  Jeg husker tydeligt, da jeg var i samme situation som dig. Jeg tog et sabbatår efter gymnasiet – jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det. Nogle gange trænger man bare til en periode uden deadlines, hvor man kan koble mentalt af, når det er blevet fyraften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert at høre, at du er glad for beslutningen – jeg tror faktisk aldrig, jeg har hørt om nogen, der har fortrudt deres sabbatår? Liige præcis!
   Ha’ en dejlig dag 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Nej, det har du faktisk ret i! Sådan har jeg aldrig rigtig tænkt på det. et, at tage et sabbatår, har bare sådan et lidt dovent ry, men det bør man igennem fingre med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er sjovt med det ry; jeg har et fuldstændig modsat billede af det. Jeg er derimod af den overbevisning, at det er et år, der giver læring, man ikke kan få i sin studietid – læring om sig selv ude i det ‘virkelige’ liv. Men jeg har også gået på en halvflippet skole, hvor 9,5 ud af 10 tager sabbatår 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Først og fremmest er det skønt, du er begyndt at blogge igen! Jeg tror bestemt, at du vil passe godt ind i de litterære studieretninger eller som journalist, for du skriver så levende, og dine kaffe-morgener lyder aldrig ens 😉 Jeg tog et sabbatår efter handlesskolen, og selvom jeg ikke fik helt det ud af det, som jeg ville, så var det et år, hvor jeg alligevel fik tid til at gøre nogle ting for mig selv. Ligesom dig kan jeg faktisk godt lide at studere, men havde alligevel brug for at puste ud. Da mit sabbatår lakkede mod enden, begyndte jeg også at glæde mig til at studere igen og få en masse ny viden og andre indtryk. Glæd dig til det hele og held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en skøn kommentar. Det er så fedt at høre! Haha – nej, de kaffemorgener er lidt mere varierende, end de plejede at være (især sprogligt) 😀 Det kunne jeg godt forestille mig; det er nemt at lave endeløse planer for år, hvor alt virker muligt – jeg kender op til flere, der har planer om at arbejde, tage på højskole og rejse heeele jorden rundt 😉 Det lyder så fedt, det glæder mig lidt til. Tusind tak<3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så kom Goya kjolen på