Så kører vi igen

10 fordele ved at have hund

Efter en lang og skøn dag er min plan om lidt at smutte op og hente en hund eller to, det er noget af det hyggeligste, jeg ved. Det giver mig et lille stik i maven, når tankerne falder på deres fravær næste år. Det længste jeg i år mit liv har levet uden en hund, var en enkelt sommerferie før 0. klasse, ellers har der altid været mindst en hund herhjemme. Jeg har med andre ord svært ved at forestille mig et liv uden en omvandrende pelsklump. Det kan lyde så skørt, hvis man ikke selv har hund, men der er bare noget specielt ved den betingelsesløse, simple kærlighed, en hund kan udstråle. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg som lille altid lagde mig ind til en af hundene, hvis tårerne pressede på, for der ingen bedre steder at få grædt ud – som bonus lå hovedet blødt og godt.

DSC04981

 1. Du har altid mindst en plastiskpose i lommen. Dét er da smart!
 2. Ingen dag uden frisk luft og motion. Hunden skal ud (gerne tre gange dagligt), og Vovse er ligeglad med regn og slud (altså, undtagen vores sippede vovser).
 3. Du bliver bedre til at sætte dig ind i andres sted. Jo jo, den er god nok, hvis du kan sætte dig ind, hvor der er spændende dufte, er der få andre ting, du ikke kan sætte dig ind i.
 4. Du bliver opmærksom på dine omgivelser. Ingen gåtur med næsen i sky, for hvad nu, hvis postmanden kommer cyklende forbi, en kat eller en hunhund i løbetid?
 5. Du behøver ikke at støvsuge efter et måltid, selv ikke, hvis du har små børn, hunden er på sagen. Hver gang.
 6. Du behøver ingen sofapuder. Det er da meget hyggeligere at hvile hovedet på Hr. Hund.
 7. Du bliver bedre til at give komplimenter. Hvis du kan rose hunden for at tisse udenfor, kan du også rose din veninde for hendes nye frisure.
 8. Du kommer aldrig hjem til en tom lejlighed. Du bliver i stedet taget imod med en overvældende glæde selv efter et kort smut på posthuset.
 9. Du får ryddet ud i gamle sko. En gammel ensom sko? Den skal hunden nok klare.
 10. Du bliver elsket betingelsesløst – make-up løs, minus på overskudskontoen og følelsen af at være utilstrækkelig? Din hund er ligeglad, han elsker dig, bare du husker at lufte ham, fodre ham og klø ham bag øret.

4 kommentarer

 • Jeg er så tæt på at tage beslutningen om at få en hund, skal faktisk besøge en opdrætter på søndag, så det var hyggelig læsning! Som bare bekræfter mig endnu mere i at gøre det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan ikke sige andet, end GØR DET! Det lyder så skønt med besøg hos opdrætter, jeg håber, det ender med en ny beboer hos dig 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en hyggelig læsning, det kan jeg godt genkende herhjemme fra. Har lige fået hund i år d.6 Januar, det det bedste. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så kører vi igen