Træt mandag morgen

PMS og søvnbesvær

 photo 0a408344-2874-4978-a2ac-caa1f8af8166_zpsuqypm8i8.jpg
For ca. 6 år siden begyndte jeg et par nætter om måneden enten at have enormt svært ved at falde i søvn eller vågne midt om natten og ligge vågen i timevis – nogle gange kombineret. Der er få ting, der frustrerer mig mere end søvnproblemer, og jeg kørte derfor altid mig selv op i et gear, der gjorde det endnu mere umuligt at falde til ro og henfalde til drømmeland. I ved: “nu får jeg 6 timers søvn… 5 timer og 23 minutter… 4 timer og 52 minutter. Den fortsætter, og for en der trives bedst med 9 timers søvn, er det en frustration uden lige. Det problem har jeg stadig. På daværende tidspunkt lagde jeg ikke to og to sammen, og kunne derfor ikke forstå, hvorfor de tilbagevendende søvnproblemer opstod 3-4 dage om måneden. Da problemerne forsvandt ca. 3 år senere, regnede jeg med, at jeg var vokset fra det. Hvad der højest sandsynligt var faktoren, der tryllede problemerne væk, var, at min cyklus som bekendt stoppede og forblev stoppet 3 år frem.

Sidste år kom der gang i min cyklus igen og i selskab med denne vendte søvnløsheden tilbage. I frustration googlede jeg søvnløshed en dag for et lille år siden og fandt en masse sider om præmenstruel syndrom og søvnbesvær. Almindeligvis er symptomlæsning på Google måske ikke den mest troværdige kilde, men lige her passede det perfekt. Og netop derfor besluttede jeg for mig at skrive dette indlæg, fordi det er rart at vide, at man ikke er alene, og at der ikke er noget galt med en. Det synes jeg i hvert fald. For selvom jeg på ingen måder kan lide de 3-4 dage om måneden, hvor jeg ikke kan sove, har jeg alligevel accepteret, at sådan er jeg og min krop. Jeg er en hormonel bombe uden lige i dagene op til min menstruation, og der er ikke så meget andet at gøre end at give kroppen ro og lade være med at skælde ud på sig selv. Indrømmet; jeg skældte ret meget ud på mig selv i nat og lidt natten før. Men det er eddermame ikke fair at ligge vågen fra kl. 1.00-5.30, når man gik i seng kl. 21.00.

Jeg endte med at overgive mig og tage min dyne med ind i sofaen og tænde for Netflix efter min mor og jeg sad i mit køkken og lavede havregrød – kl. 3.00 om natten, det var faktisk ret hyggeligt. Og på sofaen med dyne om kroppen ligger jeg stadig, jeg har valgt at tage en sygedag, og så håber jeg at komme min krop lidt i forkøbet ved at give den ro.

4 kommentarer

 • Anne

  Du er ikke den eneste!! Hver gang jeg skal have menstruation sover jeg dårligt og har svært ved at falde i søvn!! Så irriterende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg sgu ked af at høre! Det er virkelig noget af det mest frustrerende!
   Jeg er blevet anbefalet at spise ekstra kulhydrater i dagene op til kommende menstruation, det hjælper i hvert fald mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Min cyklus stoppede også for hvad der snart må være 1,5 år siden. Efter et halvt år da jeg var forbi sygehuset til et tjek (havde ikke noget med menstruationen at gøre) kom vi dog alligevel ind på emnet. Lægen mente ikke at det var sundt at gå rundt uden menstruation så jeg fik ordineret p-piller. Jeg kan dog ikke lide tanken om at jeg tager så mange piller som jeg føler jeg ikke har brug for. Så jeg tænkte om du ved hvorfor din stoppede og kom tilbage igen jeg vil nemlig rigtig gerne af med de her piller så måske kan det hjælpe for mig også. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Du skrev noget om, at din menstuation stoppede i tre år. Jeg står ligenu i samme situtation, og det er så frustrerende! Du vil vel ikke dele eller skrive et indlæg omkring, hvordan du fik den tilbage?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træt mandag morgen