Onsdagstip: Se Modern family

Kroppen på de sociale medier

 photo IMG_7086_zps7ylhgriv.jpg
Jeg kan huske, at jeg i bloggens første levetid havde det stramt med at klæde om i offentligheden. Dette skyldes mest af alt, at jeg fremstillede min krop på sociale medier i selfieform, selvfølgelig. Nu siger jeg ikke, at jeg havde (eller har) millioner af følgere, det er mere princippet i det. For hvad nu hvis min krop ikke så ud som på billederne i virkeligheden? Billederne, der blev taget i en bestemt lys, en bestemt vinkel og et bestemt tidspunkt på dagen. Gerne i den pæne sports-BH og med lidt mere make-up, end hverdagen normalt byder. Det jeg egentlig syntes, var skræmmende ved det, var, at andre mennesker jeg ikke kendte, kunne have en mening om min krop. Det er min opfattelse, at der er sket en voldsom udvikling netop i denne retning. At fremmede har holdninger til andre fremmede menneskers kroppe, og måske endda ved, hvad vedkommende vejer, hvor høj vedkommende er, og hvilken fedtprocent hun eller han har.

Dette er ét aspekt af det, et andet er det at danne et billede af, hvordan kroppen ser ud ud fra opstillede billeder. For uanset, hvordan man vender og drejer det, så vil jeg påstå, at alles kroppe ser forskellige ud alt efter, hvilken dag det er, og hvilken tid på dagen det er. Det kan vi ikke gøre så meget ved, og det mener jeg heller ikke, at vi bør. Problemet med at fremvise sin krop på sociale medier er efter min mening, at kroppen gøres til til en statisk, uforanderlig størrelse, og det er jo langt fra sandheden. Så selvfølgelig ser man anderledes ud i virkeligheden, end man gør på billeder – man kan også se anderledes ud i morgen, end man gjorde i dag. Jeg kan huske, at jeg engang læste en kommentar til et billede på Instagram, hos hvem kan jeg ikke huske, som fortalte, at en følger havde klaget over, at hendes krop så anderledes ud i virkeligheden end på billeder. Dette kombinerer indlæggets to problematikker; at fremmede danner en mening om andre fremmedes kroppe, og at de sociale medier bidrager til opfattelsen af, at kroppen er en uforanderlig størrelse.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om man deler sin krop på sociale medier. Jeg vil blot minde os om, at vi ikke har ejerskab over andres krop, og at disse kroppe sker forskellige ud, ikke bare på billleder kontra i virkeligheden, men hele tiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdagstip: Se Modern family