Om åbne døre og sabbatår

Fredag aften på sofaen

 photo DSC05052_zpsbn7p6nrs.jpg
Fredag aften har alskens betydninger, for mange er det ensbetydende med byture, for andre Vild Med Dans og for andre står der fredagsslik og Disney Show på programmet (her inddeler jeg måske lettere ubevidst tre sæt stereotype aldersgrupper ind). For mig står der oftest afslapning på programmet. Sofaen er min fredagsarena, og i dag er ingen undtagelse; i dag overtager en skøn veninde og jeg sofaen med maverne fulde, og i fryseren ligger to bøtter Ben & Jerry’s og kalder på os med en fristende klang så høj, at den overdøver hjernen, der råber, at der egentlig er fyldt godt op derinde i løvemaven. Løvemaven, der er fyldt med lækre bøffer, en simpel salat, fritter af søde kartofler og græskar, samt mos af henholdsvis hokkaido og avocado – yes, der manglede intet på fredagsbordet.

En sådan aften kan på alle måder genoplade mine batterier til skyhøje niveauer. Skønt selskab, der giver anledning til grin, tøsefilm og sludder, samt afslapning, is og chokolade og en masse god mad. Jeg tror på, at det er hulens sundt at give slip på alle tøjler i ny og næ, ikke nødvendigvis fordi, det er fredag, men du det er noget, du har lyst til. Fordi det giver dig energi, og fordi det gør dig glad. Jeg får helt røde ører af begejstring over tanken om, at jeg skal ned og træne i morgen, ikke fordi, at skidtet skal forbrændes, men fordi min krop emmer af energi. 150 kg i Rack Pulls er målet. Jeg siger ikke, at man skal reducere mad til energi, det er i min verden ét aspekt af dig. Et andet er at give sig selv den glæde, der kommer af at følge ens mavefornemmelse, og give efter for det, man har lyst til. Og et sidste er, at mad i min verden også indeholder et kæmpe socialt aspekt – hvem synes ikke, at det er dødhyggeligt at hygge sig omkring et måltid, en is, whatever?
 photo DSC05059_zpssmpuljpt.jpg

Dagens pointe er at huske at leve livet præcis, som du har lyst (måske lidt naivt, men altså). Den pointe fik jeg lyst til at skrive om i dag da vi smed vores B&J’s over skranken i 7-eleven, og manden spurgte, om de smagte godt. Han havde ikke smagt nogen af dem, og han havde forresten ikke prøvet baren ved sin lejlighed, for hans livsfilosofi var, at man ikke går glip af det, man ikke har prøvet. Jeg skal ikke lange ud efter andres livsfilosofi, men jeg er grundlæggende uenig. Sådan vil jeg i hvert fald ikke leve mit liv. Man kan aldrig undgå ikke at gå glip af noget, men jeg vil have lov at leve på mine præmisser.

Hav en skøn fredag aften – uanset, hvad der står på programmet 😉 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om åbne døre og sabbatår