Hverdag here I come

Derfor skal du se Grey’s Anatomy

 photo PicMonkey Collage_zpswsx6oysw.jpg
Jeg har nævnt den utallige gange. Jeg har stirret mig blind på skærme, hvori lægedramaet på Seattle Grace udspiller sig endnu flere gange. Jeg har rost den til skyerne og tyet til den, når verden virkede unfair, ja også, når verden opførte sig pænt. Men hvorfor egentlig? Der findes jo så mange andre serier (og andre mere intelligente ting) at kaste timer efter, så hvorfor netop denne? Det skal jeg prøve at overbevise jer om. Vi starter ud med kort at ridse plottet op.

Serien udspiller sig foreløbigt over 11 sæsoner, den 12. sæson rammer skærmen dagen efter min fødselsdag (24. september), og jo, det er da den vildeste timing 😉 I første afsnit af sæson 1 møder vi Meredith Grey, der i selskab af Alex Karev, Izzie Stevens, George O’Malley og Christina Yang starter på et nyt kapitel af sit liv som kirurgisk praktikant på Seattle Grace Hospital. Herfra vil plottet primært udspille sig. Meredith er datter af en verdenskendt kirurg, hvis relation til Merediths nye chef vil spille en voksende rolle i serien. Aftenen før hendes første dag på hospitalet møder hun en mand, sådan en mand, man ellers kunne møder i sine drømme. Han ryger med hjem, og til sin store overraskelse er han ikke så let at slippe af med, han er nemlig hendes nye overordnet, da han ligeledes har første dag på sit job som overlæge på neurologisk afdeling. Deres forhold spirer lige så stille, særligt i elevatorer (elevatoren er der, hvor alt sker i Grey’s Anatomy, selv en åben hjerteoperation). Deres forhold med op- og nedture bliver en af seriens største omdrejningspunkter. Andre omdrejningspunkter i serien er blandt andet patienterne og deres historie, lægernes liv og deres forhold til hinanden.
 photo PicMonkey Collage0_zpso3n6xwwb.jpg
Men hvad er det så, der gør netop denne serie så speciel? Det er ikke helt til at sige, men for mig, er det det, at der midt i det typiske (tøse)serie fnidder er lidt mere substans at finde i form af deres profession og passion. Der er sjældent et kedeligt afsnit – især senere i serien, hvor tekstforfatterne går helt amok med dramaer og ulykker så vilde og urealistiske, at de ville være en værdig. Det fjerner lidt af det realistiske billede, de i starten måske prøvede at opbygge, men det er jo også fiktion 😉 Hvilket ligeledes understøttes af den meget store udskiftning fra ca. sæson 4. På trods af den store udskiftning er tekstforfatterne dygtige til at holde en rød tråd igennem serier med små indforståetheder, som giver læseren et indtryk af at “kende” karakterne.

Men altså; se den! Bliv opslugt af dramaet, deres indenbyrdes forhold, skandalerne, tragedierne og de turbulente kærlighedsforhold. Om ikke andet, så for at tjekke de ret så flotte læger ud 😀

Pssst… Hvis du mangler et medie at finde serien på, kan du i dette indlæg læse, hvordan man gratis og lovligt kan få adgang til amerikansk Netflix. 

9 kommentarer

 • Simone

  Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set Grey’s anatomy – det er virkelig en serie, jeg kan blive ved med at se igen og igen. Jeg glæder mig så meget til sæson 12 og til at se, hvordan Meredith kommer til at klare sig uden Derek (græd som pisket da han døde) og hvordan forholdet mellem Owen og Amelia udvikles 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Ej ej ej, og jeg har kun set til sæson 10. Ved ikke om jeg tør fortsætte nu.
   Øv altså

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo jo jo, du skal da se videre! Også selvom det bliver frygteligt. Jeg håber ikke, at det er mig, der har spoilet noget, det var jeg ellers meget opmærksom på ikke at gøre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Du var ikke spoiler, men kommentaren oven over
   Men det er uden tvivl den bedste serie, og jeg kan nok slet ikke lade være med at se videre

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har det på HELT samme måde! Den er så fantastisk! Ja, det bliver så spændende. Jeg var også helt nede i kulkælderen, haha – lå på mit værelse med dynen over hovedet og var helt trist og følte mig bagefter “lidt” latterlig 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj hvor jeg elsker den serie. Har grinet og grædt til handlingen og selvom den allerede strækker sig over 11 sæsoner er jeg mere end klar på en mere, og gerne flere. Man får et forhold til dem på en helt anden måde end i nogen anden serie jeg har set. :blush: Men nogle karakterdrab måtte meget gerne have været udeladt af manuskriftet 😥 :tired_face: 😥

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er fandeme også GOD – du har helt ret i, at man knytter sig til dem på en helt anden måde. Me too! Selvom jeg er totalt enig med dig i, at de liiiige skal til at slappe af med at dræbe halvdelen er castet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er nok den bedste serie jeg til dags dato har set. Men ikke alle karakter drabene har været acceptable 😥 Tror godt du ved hvem jeg har i tankerne…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdag here I come