Ærte- og blomkålsmos

Fremtidsdrømme, KBH og sabbatår

 photo DSC02279_zpsaffyuglj.jpg
Jovist, der er et år til, at jeg reelt begiver mig ud gymnasiets trygge rammer, men tankerne om, hvor jeg mon ender henne om 1 år finder stadig sted. Jeg har det sidste lange stykke tid vidst præcis, hvad jeg vil være, “når jeg bliver stor”, det føles rigtigt. Det sagde klik i mit hovede, da tankerne faldt på netop dette, som om brikkerne faldt på plads. Jeg ved, at jeg kan nå at ændre mening 100 gange, men så længe tanken giver mig smil på læben og forhåbningsfulde sommerfugle i maven, så tillader jeg mig at drømme. Hvis der er noget, man skal have lov at drømme om, så er det vel fremtiden. Lige nu nyder jeg at have ferie og gå i gymnasiet, det er jo om at leve i nuet, ikke? Alligevel kan jeg ikke lade være med at dagdrømme lidt.

Som nogle af jer måske husker, flytter jeg ned i vores kælderlejlighed her om snart. Flyttedagen var faktisk i dag, men da vores lejer ikke er stødt på nogen ny bolig, er det udskudt til 1. august, hvilket frøkenen her har været en smule pissed over, men sådan er det jo. Som min mor siger – alt imens jeg trodsigt giver hende ret og prøver at lade som om, det ikke går mig på.  Det har gået mig pinligt meget på, jeg har, som min veninde igennem 13 år sagde til mig for nylig, glædet mig i alle de 13 år, vi har kendt hinanden. Men pyt, jeg kan godt vente en måned mere. Alt imens går jeg og fantaserer om indretning, følelsen af at have “sig eget” og udsigten til at opbygge rammerne om sin egen hverdag. Jo, og sparer op, økonomien skal der jo også være styr på. Jeg regner med at bo i kælderen i et lille år, hvorefter jeg rykker teltpælene op og smutter til hovedstaden. Den tanke giver mig skiftevis smil på læben og myrekryb over hele kroppen. Myrekrybene opstår typisk, når jeg tænker over, at hele min omkreds holder til på fastlandet, ligeledes gør min hverdag, træningscenter og rutiner. Smilet opstår, når modet kommer mig til undsætning. Det der med at bryde grænser og rutiner – det er vel netop, hvad man kan bruge sine sabbatår til? Der er vel også træningscentre i København 😉

Det er i hvert fald sikkert, jeg skal have et sabbatår, måske to. Jeg elsker at gå i skole, men jeg har ikke travlt. Jeg vil nå at leve lidt og gerne rejse, en masse. Jeg vil gerne bo i udlandet, måske i Paris? Det der fransk skal jo helst ikke rustne helt. Hende min veninde gennem 13 år, vil gerne bo i Australien og har allerede boet et år i USA, ved siden af hende er jeg vist lidt en kylling, hvis tanken om København giver mig myrekryb 😉 Der står jo en lejlighed derovre på Bryggen og kalder på mig.

Hvad siger I, skulle man flytte til København? 😀

14 kommentarer

 • Det skulle man! 🙂
  Her er fantastisk, er sikker på du ville blive så glad for København! 🙂 Du må endelig sig til næste gang du kommer til KBH – så kunne vi evt. drikke en kaffe 🙂
  Kh Amanda // The A-Way!
  https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Selvfølgelig skal du flytte til København – her er så rart. Jeg er selv vokset op og bor i en forstad 10 km fra centrum og drømmer om den dag, jeg flytter helt ind til byen.
  Og så vil jeg sige, at et sabbatår er så god en idé! Det er virkelig givende, og man lærer så meget om sig selv. Og ja, kom ud og oplev verden, når nu du har tiden, lige meget om du drømmer om et par uger eller et halvt års rejse (Indonesien kan virkelig anbefales ;)).
  Og hvis du panikker helt, så skriver du bare – vi er nogle læsere i København, som har fulgt troligt med, og som gerne drikker en kop kaffe og giver et kram, hvis der er brug for det 🙂 må jeg spørge, hvad du drømmer om at læse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig godt at høre! Jeg er også meget afklaret med, at jeg skal holde mindst et sabbatår. Jeg har brug for at lære mig selv at kende udenfor skolen. Det er virkelig nogle luksusår, hvor man kan gøre lige, hvad man har lyst til, sådanne muligheder og frihed forestiller jeg mig først vil opstå igen om mange år. Jeg vil enormt gerne til Indonesien!
   Du er alt for sød – den kaffe glæder mig til.
   Det er på ingen måde for at gøre et stort nummer ud af det, men det holder jeg lige for mig selv – dårlig stil, I know 😉

   Kæmpe kram fra Jylland<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofia

   Ej, jeg bliver helt misundelig – kan til tider godt savne mit sabbatår lidt, men jeg er nu glad for mit studie 🙂
   Og det er bare helt i orden – der kan jo nå og ske meget, og adgangskvotienterne kan også være lidt nervepirrende.
   Hav en dejlig sommer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hi hi, jeg ser også frem til det, selvom jeg også er vild med netop, hvor jeg befinder mig lige nu. Må man høre, hvad du læser – spørger hun efter at have afvist selvsamme spørgsmål 😉
   Lige præcis, tak for forståelse. Jeg vil bare være 100 på, at jeg vælger, det jeg vælger, fordi det er det, jeg brænder for, og ikke fordi jeg føler et pres, grundet jeg har spredt planen i øst og vest.

   Mange tak – og i lige måde 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, Jeg kan med 1010% sikkerhed sige dig vi har masser af fitnesscentre herovre i Kbh. Den del behøver du ikke være nervøs for <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Nu bliver jeg jo helt nysgerrig – hvad er din drømmeuddannelse og -job? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er lidt dårlig stil af mig, sådan at flattere med, at nu har jeg fundet katten i sækken – og så uden rigtigt at lukke op for den, men det holder jeg lige for mig selv lidt endnu<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du skal da så meget have et sabbatår (eller 2? Eller 3?).. Jeg havde selv 2. Er nu 25 og mangler stadig halvandet år af mit studie. Og jeg elsker det! Du har IKKE travlt, uanset hvad “staten” prøver at få dig til at tro.. Nyd for hulan din ungdom med rejser, sove længe på en tirsdag (for det kan man på uni) og ikke have de store forpligtelser..

  Flyt til København! Jeg er ikke selv til så stor en by, hvis det er dét du har lyst til, så skal du gøre det! Hvis du fortryder, så har du prøvet det og det sker der faktisk ikke mere ved 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er jeg 100 p med på! Gerne mindst 2, det er fedt at høre, at man IKKE har travlt. Man kan hurtigt få det andet ind i hovedet. Ungdommen er skøn – og mega priviligeret.

   Mine veninder siger præcis det samme; at jeg vil fortryde det, hvis jeg ikke gør det. Og jeg tror, I har ret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærte- og blomkålsmos