Opdateret opkriftsarkiv

Om at slippe kontrollen

 photo 10447713_525448980890610_3755008514536400237_n_zpswgnqe6zk.jpg
Med fare for at blive offer for tomatkast af alle de, der stadig sidder og knokler med en sidste eksamen el.lig. bliver jeg nødt til at komme ud med det her; jeg kan ikke finde ud af det her ferie. Det er helt skørt, man skal ikke i skole, man har ingen lektier, der er ingen, der forventer, at man præsterer noget specielt med sin dag og indsats. Man behøver ikke at sætte vækkeuret, man behøver sågar ikke at skifte nattøjet ud med et mere passende sæt kluns. Jeg er rastløs som ind i h…… Jeg har desperat kigget efter jobs, fyldt min kalender til bristepunktet med aftaler, man skulle jo nødig ende med at kede sig. Eller hvad?

Jeg har haft mit livs mest vanvittige år (vi snakker i skoleår så 14/15), jeg har presset mig selv til grænsen. Og måske lidt over. Der har været fart på, og nu kan jeg slet ikke finde ud af at parkere bilen og holde lidt stille. Trække vejret og minde mig selv om, at det er ok – mere end ok endda – at slappe af, også mere end 5 minutter af gangen. Jeg har jo glædet mig til denne ferie i længere tid, end jeg er stolt af. Og nu hvor den endelig er her, så kan jeg slet ikke finde ud af at nyde den. Vi bliver så programmeret til konstant at skulle jonglere 100 bolde i luften og leve op til et ton forventninger (nok mest ens egne), at det virker helt unaturligt at lade dem alle falde til jorden og sparke forventninger et vis sted hen. Der er bare det, at jeg tror, det er skide sundt at slippe alt. Jeg vil lære at kede mig, læse bøger, se serier i upassende mængder og drikke dyr kaffe med tæerne i vandet og skønt selskab ved min side.

Jeg har samtidig besluttet at løsne tøjlerne for min kost den næste uges tid. I en travl hverdag fungerer det glimrende at være på kostplan, og jeg havde troet, at det ville være endnu nemmere, når jeg havde en masse tid tilovers. Virkeligheden har vist sig at være en anden. Jeg brug for at løsne lidt op, slippe lidt kontrol og mærke efter, hvad jeg egentlig vil, og hvad der egentlig gør mig glad. Det kan sagtens være, at jeg kommer frem til, at jeg blot havde brug for lidt pusterum, og at jeg derefter er fuldt klar til at gå all in igen, måske kommer jeg frem til at lidt mere ‘frihed’ vil gøre godt, så finder vi ud af det. Jeg har jo ikke travlt.

6 kommentarer

 • Lulu

  Årh, hvor har du altså bare ret! Jeg kan slet, slet heller ikke finde ud af at holde det der ferie…endnu. Det har været min første “feriedag” i dag, og kl. 12.00 kedede jeg mig allerede, så jeg var jublende lykkelig, da jeg blev spurgt, om jeg kunne komme på arbejde (som er i Ganefryd, hvor jeg forresten så dig i dag…uden at virke alt for creepy 😉 ). Det er SÅ svært bare at give slip på al ens kontrol bare sådan lige!
  Held og lykke med at holde ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh det var da et lækkert sted at arbejde! Og hvor sjovt, du lige spottede mig, du skulle da lige have prikket mig på skulderen 😀 Vi skyndte os vist ud, da der var lidt småproppet.
   Heeelt enig!
   Tak – og lige måde 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De her tanker er nogle, jeg kun kan nikke genkendende til. Når man er vant til en benhård og presset hverdag, så er der ikke noget sværere end at give slip og holde ferie. Sidste sommer satte jeg mig ned og græd efter mine afsluttede eksaminer, fordi jeg var så frustrereret over min afslappede hverdag – så skørt! Jeg prøver at blive bedre til det der med ferie og sætte pris på den aftaletomme kalender denne sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er altså helt skørt, at man pludselig ikke kan finde ud af det holde ferie! Sådan mindes jeg ikke, at jeg havde det som lille, der tog man som en selvfølgelig ikke at skulle lave noget. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, det er for mig en kombi af lettelse, træthed g forvirring.

   Lad os aftale at nyde den ferie? Vi har fortjent den 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tell me about it! Jeg er pt. i gang med min fem måneder lange sommerferie… Jeps, første år på uni og ingen eksamener!
  D. 13 april til d. 21 september… Jeg er typen der godt kan hygge mig et par dage på langs uden at gå til, men det her sætter mig altså på en prøve… Jeg har faktisk ikke kedet mig endnu, hvilket jeg er lidt overrasket over, men det er nok bare mere tanken om al den tid, jeg har til rådighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 5 måneder?! Hold da op, det er da helt vanvittigt – og mega lækkert. Jeg ville være helt overvældet over alt det, man kunne nå, og jeg ville sikkert en nå en brøkdel af det 😀

   Nyd det!<3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdateret opkriftsarkiv