Jeg har rejsefeber

Ærte- og blomkålsmos

 photo DSC04592_zps0rf5lrsl.jpg
Hvis vi ser bort fra, at min far oftest tror, at jeg laver mad til lillebror på 2, når jeg står der og kokkererer mos, så er jeg altså ret pjattet med det, mos altså. Det er en rar afveksling til alt tyggeriet, det smager godt, og så er det åndssvagt nemt. Ærtemos er en favorit herhjemme, som hele familien er med på. Især ham på 2. For at tilføje lidt fibre, mæthed og substans tilføjer jeg ofte et blomkål eller et broccoli. Især blomkål har vist sig at være en vinder, da det helt camoufleres i ærternes sødme. Jeg spiser stortset alle mine måltider i skåle for tiden, da jeg synes, det er lidt hyggeligt, hertil passer mosen ligeledes ret godt. Det er bare lidt hyggeligere at spise aftensnacken fra en skål med ske end at kæmpe sig igennem endnu en bjerg grøntsager. Argumenterne vil ingen ende tage med den mos. Så I må hellere gøre mig kunsten efter 😀 photo DSC04594_zpshjrdscps.jpg
 photo DSC04595_zpszavwj0hw.jpg
Det skal du bruge til en stor portion (så er der flere til dage):

 • 800 g frosne ærter
 • 1 blomkål
 • Salt og peber
 • Evt. smør eller citronsaft

 

Sådan gør du:

 1. Sæt en stor gryde kogende vand over
 2. Tilsæt først ærterne og lad dem koge lidt for sig
 3. Tilsæt derefter blomkålen, skåret ud i mindre både og stykker
 4. Lad det hele koge, til blomkålen er “mør”
 5. Hæld vandet fra og lad det afkøle et par minutter
 6. (Stav)blend hele baduljen gradvist
 7. Smag til med salt og peber
 8. Tilføj evt. enten smør eller citronsaft
 9. Stil det på køl inden servering

 photo DSC04598_zpsaocxs1jz.jpgJeg spiste det på ovenstående billeder med en rest kylling, en skål snackgrønt bestående af rød peberfrugt, agurk og gulerødder, oveni smed jeg en klat kokosolie. Det hele blev indtaget picnic-style på altanen med solskin i bægeret og ømme amme efter sidste træning på dette program. Ferie, I like you.

Fortsat skøn aften til jer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har rejsefeber