Dobbeltmoralsk type

Chili Con Carne

 photo DSC04424_zpsloffbapb.jpg
Min store overspringshandling i sidste uge bestod i at lave mad. Det er sjældent, jeg har det store overskud til at lave andet end meget simpel mad, som nogen måske vil påstå chili corn carne er, men altså, det krævede lidt ekstra af mig 😉 Så efter at have snust rundt hos Valdemarsro, Madbanditten og Foodfanatic, så gik jeg i krig og kreerede en version med, hvad vi havde i køkkenet, og med de dygtige damers ageren i baghovedet. Sagt i en ydmyg tone, så blev resultatet lige i skabet. Måske variationen også tilføjer lidt fest til smagsløgene, men ikke desto mindre vil jeg anbefale jer at gå i krig med den – den er mild, rund og en smule spicy.
 photo DSC04425_zpsaybmyacy.jpg

Det skal du bruge til ca. 8 portioner:

  • 400 g hakket oksekød
  • 400 g skært kød (gerne meget mørt)
  • 2 dåse flåede tomater
  • 2 gulerødder
  • 200 g majs (frost fungerer fint)
  • Krydderier (jeg brugte spidskommen, cayennepeber, salt, peber og kanel)
  • 1 frisk rød chili
  • 2-3 spsk chilipesto
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store skalotteløg
  • Kokosolie (eller andet fedtstof)
  • Tilføj evt. bønner, hvis du har lyst

 

Sådan gør du:

  1. Opvarm en med en gavmild mængde kokosolie (bidrager med lidt sødme)
  2. Finhak løg og hvidløg og lad det hygge sig på panden sammen med dine valgte krydderier – undtagen salt og peber
  3. Tilføj kødet og lad det få en brun farve
  4. Hæld nu dåserne med flåede tomater og den finthakkede chili i
  5. Skræl gulerødderne og hak dem i mindre stykker, tilføj dem, samt 200 g majs
  6. Smag til med chilipesto, salt og peber og lad det derefter stå og simre ved svag varme i minimum en times tid – gerne længere.
  7. Server og spis 🙂

 photo DSC04418_zpsfv8civfc.jpg
 photo DSC04415_zpsmrpbrqp4.jpg
 photo DSC04410_zpstwojmrqo.jpg

For at tilhøre lidt friskt har jeg alle gange hakket en god håndfuld spidskål og lagt i bunden af tallerknen, dertil har jeg spist en skål grønt og en blomkålsbolle, hvis jeg var ekstra sulten.

Bonne appetit. 

 

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dobbeltmoralsk type