Hvad skal man se?

Malaysia part 1 – Kuala Lumpur

 photo DSC03457_zpsiecozcab.jpg
Jeg skal prøve at holde det kort.

Lørdag d. 13. februar 2015, stod vi klar på Aarhus Banegård, jeg med en overfyldt kuffert, sommerfugle i maven og en mor ved min side, der mere nervøs, end jeg var. Sen eftermiddag i København, tidlig nat i Istanbul og kl. jeg aner det ikke i Kuala Lumpur, Malaysia. Ind i bussen, første sightingstop i Putrajaya (de er ikke kede af det, de lærere) og videre til Chinatown på “Swiss Inn” i KL, som udgjorde vores rede de første 4 dages tid. Chinatown ramte mig, som en knytnæve i maven, kulturchokket var som en bølge, der gik gennem krop, og jeg havde knugende en hånd om tasken konstantus. Disse følelser overvældede mig lidt i starten, hvilket stjal lidt af min begejstring for byen, at det nu er gået hen og blevet en af mine top 3 yndlingsbyer, havde jeg ikke set komme, men der skulle også gå lidt tid.
 photo IMG_4912_zpsz1y9fmsc.jpg
 photo DSC03458_zpsovjsy9xd.jpg
 photo DSC03466_zpskuclzxi4.jpg
 photo DSC03515_zps22k4gtbc.jpg
Kuala Lumpur er en fantastisk by, der er så mange fede elementer, der bare spiller. Dens multikulturalisme, blandingen mellem nyt og gammelt, markederne, menneskerne, det hele. Byen krøb lige så stille ind under huden på mig, hvilket var et af de fedeste elementer ved turen, det at mærke udviklingen i sit eget velbefindende i kulturen og i særdeleshed KL. Jeg slap hurtigt jerngrebet om min taske, begyndte at prutte om priserne og bestilte ting, selv min vildeste fantasi ikke anede, hvad var. Den danske turist forsvandt – et andet fedt element ved byen; der er virkelig få turister. Vi begyndte vist alle at føle os hjemme i byen, til trods for, at vi blot boede der fire dage, og ellers bare smuttede dertil, som vores fortrukne udflugtssted på fridagene. De første dage i KL var ret afslappede, pånær et ambassadebesøg, og et smut forbi “Batu Caves”, var vi frie til at lave, hvad vi lystede, hvilket vi ikke helt vidste hvad var, så vi gik mest rundt som forvirrede høns de første dage.
 photo DSC03469_zpsrtxfjtta.jpg
 photo IMG_3944_zps70xrgosp.jpg
 photo DSC03473_zpsfqbe2tal.jpg
Jeg anbefaler:

 • Chinatown er uden tvivl et besøg værd. Smut på markedet ved Petaling Street, køb besynderlige ting, spis på et snusket gadekøkken, det smager garanteret fantastisk.
 • Besøg området omkring Pertrona Towers for et mere eksklusivt storbyindtryk. Tag et smut på 80. etage for en fantastisk udsigt
 • Tag et smut til Indien – aka Little India, et farverigt, autentisk område midt i skyskrapernes storhed, og oplev, KL’s enestående egenskab til at mikse kultur på en besynderlig måde
 • Hvis du er i spenderhjørnet, så smut forbi Central Market, både det udendørs markede og det tildækkede. Jeg anbefaler at holde øjene åben for den lækreste lille shop med kashmir, pashmina og silke
 • Batu Caves en af hinduisternes helligste steder, klart et besøg værd – vær forberedt på aber… Und alles 😉
 • Ca. 50 km syd for KL ligger deres nye regeringsby Putrajaya eller “Garden City”. Selve byen indeholder på ingen måde KL’s farverige ånd, byen står på mange måder skarpt i kontrast til KL og særdeleshed dens fattigdom. Byen kaldes også fremtidens by og huser ligeledes en af verdens nyeste moskéer; Putra moskéen

 photo IMG_3761_zpsfmkdk7rb.jpg
 photo DSC03460_zpsde756g6h.jpg photo DSC03497_zpsau6elamk.jpg

Efter 4 dages tid, gik toget mod Nilai, en lille by i det landlige Malaysia, hvor vi for alvor skulle bygge rede i ca. 3 uger. Det var her, vi skulle gå på universitetet, skrive vores SRO og igangsætte vores hverdag. En hverdag på et golf resort med en pool større end min baghave, en morgenmadsbuffet, der ville overvælde de fleste, nårh jo, og så på den anden side af jorden. Det var lidt Paradis Hotel light edition. Det vildeste var, at det kom så naturligt, jeg blev lige så stille smaskforelsket i den asiatiske kultur; maden, menneskerne, farver – det hele. Mere om det senere.

2 kommentarer

 • Cecilie

  hvordan kan det være du kom på denne fantastiske tur? Var det med skolen? Gad helt vildt gerne på en lignede tur☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gud, det glemte jeg helt at skrive 😀 Det var min studietur med skolen ja, kan godt mærke, at jeg er lidt ude af trip med det blogging 😉 Det kan jeg godt forstå, det var også den vildeste oplevelse.

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal man se?