Om at være introvert

Læserne tager over #3

 photo 10733549_10152124137122255_1439047030_n_zps07244f54.jpg
Hej til alle Anne Sofies læsere.

Jeg var så heldig at rende ind i Anne Sofie i går nede i Performance Gym, hvor jeg har min daglige træning. Jeg kan sige, at hun ser mindst lige så sød og strålende ud i virkeligheden, som hun gør på billeder. Forresten hedder jeg Sara Duesund, og til daglig læser jeg til sygeplejerske i Århus. Min fritid går meget med træning, da det er noget af det bedste jeg ved, og derfor har jeg et mål om at stille op til new comers 2015. Vejen dertil kan være mange, for mig hedder vejen at ”lean-bulke”, det vil sige, at jeg ligger med en forholdsvis lav fedtprocent året rundt, og at jeg følger en kost- og træningsplan, som min personlige træner Thomas Dybdahl har udarbejdet til mig. Sjovt nok den samme træner, som Anne Sofie er startet i forløb ved. Og han er altså virkelig dygtig.

Balance synes at være det nye keyword i sundhedsdebatten. En sund debat vil jeg helt sikkert mene. Men grænsen går altså, når man skal fortælle, hvad der rigtigt og forkert for andre. Det må være helt op til den enkelte. For sundhed er en individuel ting. Og det er jo helt fair, hvis sundhed for dig er, at der skal være plads til kage en tirsdag eftermiddag, øl i weekenden og chokolade i aften.. Man skal jo gøre det, man har lyst til. Men hvad så, hvis jeg har lyst til at fylde min krop med en kost bestående af; æg, kød, nødder, grønt i alle afskygninger, (for ikke at glemme min godnat-skyr med proteinpulver) og hermed takke nej til den sociale-kage og bland-selv-slikket? Er jeg så for fanatisk? Mindre psykisk sund? Og handler det hele ikke bare om balance?
 photo 10751551_10152124132352255_1236703033_n_zps40e45b17.jpgJeg ved fra mig selv, at jeg trives med at leve sådan, som jeg gør. Jeg føler ikke, at jeg bliver snydt eller lider afsavn. Jeg gør det af lyst, ellers ville jeg ikke gøre det. At det så kræver mere planlægning og afsindig mange plastikbøtter er en anden sag. Men man vender sig til det. Jeg bruger i hvert fald ikke særlig lang tid på at finde ud af, hvad jeg har lyst til at spise, for det er planlagt. Det lyder måske kedeligt, men jeg synes faktisk tvært imod, at det er spændende. Her tænker jeg i sær på, hvordan kroppen reagerer på den mad den får i samspil med træningen, og på den måde bliver min kostplan hele tiden justeret, så den passer til mine behov.

Det er måske ikke den største kulinariske oplevelse, når det skal gå hurtigt, og jeg bare får kogt nogle bønner, smidt mine vejede ris og kylling i en plastikbøtte, og så er der serveret. Det er lidt, hvad man gør det til. Det er da luksus, når familien inviterer på mad, hvilket sker ret ofte (ellers inviterer jeg mig selv), og menuen står på store saftige bøffer. Så bliver det næsten ikke bedre udover, hvis jeg får rester med hjem. 😉

Min mad er mit brændstof til en lang dag på studiet, cykelturen frem og tilbage, læsningen der medfølger, min træning, og selvom jeg blot måler små fine 159 cm, så kræver jeg meget energi. For mig fungerer det rigtig godt, at følge en kostplan, og på den måde være sikker på, at min krop får det den har brug for. På samme tid undgår jeg, at mit blodsukker suser op og ned. Jeg kan da have lyst til, at snuppe et stykke af den hjemmebagte kage, når den står lige foran og nærmest kigger på mig gennem et tykt lag glasur, hvem har ikke det? I sær når fadet går rundt. Oftest er det fordi, at jeg er sulten, og så passer det med at jeg skal spise, og PIST VÆK er mine cravings. Det er ikke engang løgn. Jeg får i hvert fald rigeligt med mad, tilfældigvis er det også den mad jeg allerhelst vil have, så jeg er yderst tilfreds. Man kan næsten ikke være andet, når man gør det, man har allermest lyst til.
 photo 10744839_10152124148012255_2051138941_n_zps439f9649.jpg

Kæmpe tak til Sara – både for de søde ord og et pissefedt indlæg, som jeg virkelig kan relatere til, men selvfølgelig, vi har jo også samme træner 😉

Hvis du sidder inde med et bidrag til “Læserne tager over”, så skriv til anne.sofie.b.h@hotmail. Jeg gør bedste for at svare hurtigst muligt 🙂

 photo IMG_1534_zps876c37f0.jpg photo DSC02313_zpse82a58a7.jpg photo DSC03050_zpsa0a020cf.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være introvert