Vinter 2014 ala Fashiionistah

Kyllingenuggets med fritter

 photo DSC03192_zpsbcc86ab1.jpg
Opskrifter? Kan I huske, da de var en del af bloggens ugentlige repertoire? Nej? Det er også længe siden. Det er altså ikke, fordi jeg ikke spiser eller laver mad længere – tværtimod, har jeg aldrig spist så meget eller lavet så meget mad. Det bliver bare så hulens hurtigt mørkt, og jeg er bare ofte så hulens sulten, at jeg ikke når at få hevet apparatet, der kan forevige tallerknen frem. I går skete det – kl. 16.00 ude på terrassen iført træningstøj, Grey’s Anatomy på skærmen og med en sulten glubsk mave, der ikke var i humør til at skabe et kunstværk. Det var dog ikke det eneste vilde ved dette måltid; det indeholdte nemlig heller ikke kål, hvilket er lidt historisk med mine mange kålmåltider i baghovedet. Hvis jeg siger, at jeg foretrækker at spise min frokostboks udenfor i skolen, forstår I så, hvad jeg mener? 😛 Og at jeg foretrækker at spise frokost hjemme? Hvilket er lige så sjælden begivenhed, som et kålfrit måltid, men det skete ligeså i går – og så endda med to slags fritter og nuggets. Vild dag.
 photo DSC03187_zps19517c96.jpg

Det skal du bruge til en ordentlig omgang fritter:

  • 300 g søde kartofler
  • 200-300 g frosne grønne bønner

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft (skru senere op til 225 grader)
  2. Skræl de søde kartofler og skær dem derefter i tynde skive – eller fritter
  3. Vend de søde kartofler og de frosne bønner i gavmilde mængder olie samt salt, peber og chili
  4.  Smid dem i ovnen i ca. 35-40 minutter – de skal dele plads med kyllingen

 photo DSC03186_zps3060418d.jpg

Det skal du bruge til kyllingenuggets til 1-2 personer (eller bare 1 person med rester):

  • 200 g kylling inderfilet eller bryst
  • 1 æg
  • 1 spsk olie
  • Sesamfrø (evt. også kokosmel)
  • Salt, peber og cayennepeber el.lig.

 

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingfiletterne i passende stykker (ikke alt for små)
  2. Pisk ægget og tilsæt olien
  3. Bland i en anden skål rigeligt med sesamfrø og krydderier
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade
  5. Vend kyllingestykker et ad gangen  – først i æg, så i sesamfrø
  6. Bages i ovnen på 225 graders varmluft i ca. 15 minutter
  7. Server og nyd – evt. med soltørrede tomater og en gulerod

Opskriften er fælt inspireret af denne

 photo DSC03193_zps5381b94e.jpg
 photo DSC03196_zpsfc0ec9b3.jpg

 

 

 

 photo IMG_1534_zps876c37f0.jpg photo DSC02313_zpse82a58a7.jpg photo DSC03050_zpsa0a020cf.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinter 2014 ala Fashiionistah