2x frokost

Ja, eller eftermiddagsmad var det egentlig for vedkommende, men jeg regner ikke med, at det er alle, der har min løvemave? Min mutti spørger ofte, om det er en omgang tidlig aftensmad, eller om jeg ikke har fået frokost. Seriøst, hvornår fatter kvindemennesket det. Jo, jeg har fået frokost, og jo, jeg altså sagtens kan spise igen de 3-4 timer efter, hvor aftensmadens boblende gryder sender duften ind igennem nøglehullet, ind til kvisten, ind til løvemaven. At jeg spiser natmad (eller “aftensnack”, jeg bliver altid misforstået, når jeg siger natmad), forstår hun. At kvindemennesket så har været så sød at fylde køleren op til de næste par dage, er en anden sag 😉 Kan meget godt lide hende.
Kokos- og karrystegte grøntsager på bjerg af ris og kylling:
- 100 g kylling
- 75 g ris
- Rød peberfrugt
- Hvidkål
- Broccoli
- Karry
- Kokosolie (evt. kokosmælk, det havde været toppen)
Sådan gør du:
- Start med at koge risene efter anvisninger på pakken
- Steg kyllingen i gavmilde mængder kokosolie (eller andet)
- Giv kyllingen selskab af hakket hvidkål og broccoli i små fine buketter – og derefter den røde peberfrugt
- Tilsæt karry, samt salt og peber
- Server og nyd – jeg tænker, at hakkede peanuts på toppen havde været prikken over i’et
Oksekød med chiafrø og rødkål:
- Rød- og hvidkål
- 100 g oksekød
- Soltørrede tomater
- Chiafrø
- Squash
- Gulerødder
- Chiliflager
Sådan gør du:
- Steg oksekødet og krydder det med salt og peber
- Snit kålen og lad det hygge sig på panden i gavmilde mængder olivenolie
- Skær squashen i tynde skiver eller strimler og lad kålen få dets selskab på panden
- Bland okse og kål på panden og drys med chiafrø og chiliflager
- Server og nyd – evt. med hakkede soltørrede tomater som drys og gulerødder som snack
Håber, I får en skøn dag 🙂
WOW, det ser lækkert og temmeligt meget mere overskuds-agtigt ud end mine rugbrødsmadder 😛