Læserne tager over #3

2 ugers low carb og noget om balance

 photo PicMonkeyCollage_zps2abcb05f.jpg
Bare rolig, dette er hverken ved at udvikle sig til en stenalder eller LCHF-blog (ikke at der er noget galt med dem altså). Jeg bliver faktisk altid i tvivl, om jeg skal udgive indlæg som dette, men nu gør jeg det altså, så kan man altid lukke ørerne. I de første to uger af mit forløb har jeg skulle tage en kold tyrker for kulhydrater af forskellige årsager. I ved nok, at jeg det sidste halve års tid har været lidt en kulhydratsucker, så jeg tænkte, at det ville blive lidt op ad bakke. Der tog jeg fejl, for det har været virkelig skønt. “Shit mand, nu hopper hun også med på low carb bølgen”, tænker I måske, og det er tildels også rigtigt. Årets ord indenfor sundhed er nok balance, hvilket jeg er vild med, men jeg var ikke vild med, hvor ligeglad jeg var blevet med, hvad jeg proppede i munden. Magien forsvinder lidt, hvis man hopper på slikvognen hver dag, og det gjorde jeg altså. Derudover skulle jeg altid liiige afslutte hvert måltid med en dessert – typisk mørk chokolade og tørret frugt. Det savner jeg lidt, men jeg savner ikke den der skrigende “jeg skal have det nu, ellers går jeg i brædderne”-fornemmelse.

Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvordan andre folk spiser, bare det fungerer for dem. Jeg er nysgerrig af helvede til, når det kommer til at eksperimentere med fx disse to uger. Jeg er nysgerrig omkring, hvordan min krop og mit hoved reagerer. Og de har reagerer godt – begge to. Nu lyder det måske lidt helligt, men jeg har det så godt med tanken om alt det gode, jeg propper i hovedet. Jeg spiser mere, smukkere og “renere” (måske årets mest misbrugte ord) end nogensinde før. Jeg vil gerne vise en “sund” livsstil med plads til slik tirsdag og kage torsdag, men jeg vil mest af alt vise en livsstil, der gør mig glad. Og lige nu gør dette mig glad, så det vil jeg gerne dele med jer. Fitness livsstilen har før taget overhånd i min verden, så vel som i mange andres, men jeg er et andet sted, end jeg var før, jeg har en bagage med i ryggen, og den slipper jeg ikke. Balance er jo mange ting – også andet end slik om tirsdagen.

Nu kom indlægget til at handle om noget helt andet end bagtanken – det sker ofte. Jeg ville egentlig bare sige, at vi fra i morgen af indfører “refeed dag” og “carb cycling”, hvilket bliver ret nice. Jeg skal lige høre, sidder I med himmelvendte øjne og læser dette, eller vil I gerne følge med? 🙂

Hav en skøn tirsdag 😀

 photo IMG_1534_zps876c37f0.jpg photo DSC02313_zpse82a58a7.jpg photo DSC03050_zpsa0a020cf.jpg

28 kommentarer

 • Jeg vil rigtig gerne høre mere 🙂 Nu har jeg selv spist low carb on/off de sidste par år, så det kunne bestemt være spændende at læse din vinkel på low carb kost 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil meget gerne følge med! Faktisk har jeg en mega nem opskrift på verdens bedste stenaldergranola som er så latterligt nem, og egentlig mere et trick end en opskrift! Hvis du er interesseret i den så ligger den enten på min blog, eller også kan du bare skrive en mail, så sender jeg dig den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Totalt fedt! Århh, det lyder lækkert! Jeg smutter ind og tjekker din blog ud med det samme – jeg er jo en granolasucker 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hvor ser det bare lækkert ud!
  Glæder mig til at følge med og se nogle lækre opskrifter forhåbentligt 😉

  – Maia/www.fitskinnyandhealthy.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak! Jeg har også virkelig prøvet at gøre noget ud af mine måltider, så jeg ikke føler, at jeg lider afsavn, men får en kæmpe gevinst – på alle måder 😀
   Fedt! Det vil jeg lige skrive bag øret, det er bare så svært at få taget nogle ordentlige billeder, når det hele tiden er mørkt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er du glad for at være på en kostplan? Jeg har virkelig overvejet at gøre det samme mine udfordringer er bare:
  – at jeg kun er 16 (mine forældre kan derfor have lidt svært ved at håndtere det)
  – Jeg er stadig en smule påvirket af en tideligere spiseforstyrelse…

  Grunden til at jeg tror, at det er det rigtige for mig er:
  – At jeg er meget perfektionistisk, og elsker at lave lister og skemaer
  – Jeg elsker at være sund og finde sunde alternativer!!!!

  Nu ved jeg godt at du hverken er personlig træner eller kostvejleder, men jeg føler virkelig, at jeg kan relatere til ALT hvad du skriver om den følelses mæssige del af din sunde tilgang, derfor føler jeg at du måske kan hjælpe mig på det plan 🙂

  knus kathrine
  http://www.more-than-minimalism.squarespace.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er enormt glad for det af forskellige årsager. Jeg vil sige, at hvis jeg stadig var lidt forstyret omkring mad, så ville jeg måske genoverveje det. Man skal kunne “kontrollere” kontrol, hvis du forstår – især hvis man er perfektionistisk og elsker at lave lister og skemaer, som vi er 🙂 Det kan hurtigt tage overhånd og begynde at isolere en og gøre en alt for striks i hver en detalje (læs: gram). Jeg kan i hvert fald mærke, at det ikke var noget, jeg kunne håndtere for et år siden. Og så på den anden side, jeg spiser ret så meget, og min kostplan er rimelig fri, og uden kalorietælleri osv. Og så er ham, der har lavet den alt, alt for nice. Jeg synes, det er totalt spændende, men det er ikke noget, jeg kunne finde på at leve på resten af mine dage.

   Man kan jo sagtens være sund og spise sunde alternativer uden at være på kostplan. Jeg gik faktisk 90% ind i forløbet pga. af den personlige træning og genoptræning – kostplanen var bare en bonus.

   Det jeg vil sige er egentlig: hvis du har en spirende fornemmelse i maven om, at det vil trække dig i den forkerte retning, så ville jeg ikke gøre det – eller i hvert fald vente. Jeg snakker jo selvfølgelig kun ud fra egne erfaring og min mavefornemmelse. Ift. det at bo hjemme – det gør jeg jo også, og mine forældre er også lidt skeptiske, men det hjælper lidt at være 18… 😀

   Jeg håer, det hjalp lidt<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusinde tak for dit svar.
   Jeg vil bare lige pointere at jeg tror at det kan hjælpe at andre laver planen til mig, og det derfor ikke bare er noget som jeg gør alene… jeg har fundet det amerikanske netværk “Tone it Up”, har du hørt og dem? Det er også en kostplan, som kun omhandler eating clean, lean & green, og derfor ikke vægttab eller kalorier, hvilket jeg virkelig har overvejet, at blive en del af…

   Det skal lige siges at jeg ALDRIg har haft anoreksi eller bulimi men derimod binge eating… hvis jeg selv for mod til det, ville jeg meget gerne skrive et gæste indlæg om det…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var da så lidt – tak for din kommentar 🙂
   Helt sikkert, det tror jeg også – jeg ville bare lige pointere bagsiderne også. Nej, dem har jeg aldrig hørt om, det lyder spændende. Jeg vil dog slå et slag for at få den skræddersyet til ens krop og præferencer.

   Du skriver bare til mig, det vil jeg med ære udgive – du kan altid være anonym<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror altid det er sundt at eksperimentere med sin kost og mærke efter i egen krop! Giv den gas de næste to uger, jeg glæder mig til at læse om dine erfaringer 🙂
  personligt fungerer jeg rigtig dårligt på lowcarb kost, min grød om morgenen er min lifesaver 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg også – og sjovt ikke mindst. Jeg afslutter faktisk to 2 uger i morgen, mon jeg udtrykkede mig upræcist?
   Det er lige præcis derfor, det er fedt (og måske også lidt nødvendigt at eksperimentere), så man ved, hvad man fungerer og ikke fungerer på 🙂 Årh grød, det savner jeg en smule 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Mine øjne var alt andet end himmelvendte! Jeg synes det er vildt spændende og glæder mig til fortsat at følge med <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg totalt glad for at høre! Du er bare for sød. Jeg er så glad for, at I har lyst til at følge med, for jeg vil jo så gerne dele det. Det er bare lidt svært at finde en balance (apropros) omkring, hvad man skal dele, og hvad man ikke skal dele.

   Knus<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er fan af personlig træner, refeed osv. Så del du bare dine erfaringer. 😀
  Og udefra virker det nu som, om at du stadig er i balance selvom du er startet hos pers. træner osv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Me too – big time. Du har også været tilknyttet en personlig træner, ikke? Du må også meget gerne dele dine erfaringer 😀
   Det er jeg glad for at høre – det synes jeg også selv, jeg er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hehe. Er også overbevist, om du er i gode hænder ved Thomas 🙂 Jo jeg har været og er igen – kunne ikke undvære det. 🙂
   Det er lidt pudsigt – nogle mener, at det er fuldstændig fanatisk, når man er ved en personlig træner, fordi man følger et træningsprogram og har kostplan, hvor man planlægger mad osv.
   Men for mig har det betydet, at jeg: 1) er blevet smertefri – største sejr for mig, da jeg for ca. 1 år siden fik af vide, at jeg skulle acceptere min situation, hvor jeg nok ikke ville kunne bruge min skulder . 2) Har fået et bedre forhold til mad – spiste jo nærmest intet (max 1100 kcal om dagen – og ja, jeg talte kcal). Nu kører jeg lean-bulk, hvor jeg spiser “normalt” og ikke har de store sukker-cravings, fordi jeg får mad regelmæssigt. Så man kan vel argumentere for, at jeg på vej til at opnå en balance (det deramøse ord) ;). Og jeg overholder mine refeed-days (det er stort for mig .. :P) Så man kan vel argumentere for, at jeg på vej til at opnå en balance (det der famøse ord) 😉
   3) Jeg er begyndt, at hvile lidt mere i mig selv / min krop.
   4) Og alt det ovenstående gør mig bare glad i låget. 😉 😀
   Lille smøre – men nogle af mine erfaringer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bliver lidt nødt til at spørge; var/er det også Thomas, du er i forløb hos? Blev totalt glad, da jeg læste, at du er i et forløb igen – det går jeg allerede og overvejer (ja ja man leve i øjeblikket osv, men altså 😉 ) Jeg kan sagtens forstå dig, det er alt, alt for fedt!!
   Hvor er det bare fantastisk at høre! Det betyder bare alt at komme i de rette hænder! Det er nemlig så fedt ikke at have sukkercravings- men hvordan kunne man også det? Man er jo mæt hele tiden 😀

   Totalt fed smøre, som gjorde mig glad i låget 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Niks. Jeg er ved Mette Lyngholm 😀 Men har som tidligere skrevet fået én behandling af Thomas, og det var virkelig godt – så hvis han er ligeså god som træner, som han er til Art behandling, så er virkelig dygtig 😉
   Lige præcis – det er sjældent at jeg tænker, at jeg bare må have chokolade eller slik. Så langt de fleste af mine cheatmeals, har faktisk været brugt på morgen- eller aftensmad fx i form af sunde-pandekager eller hj. lavet burger. Det er lidt sjovt, hvad man craver, når man er på kostplan – sådan har jeg det i hvert falde 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Er lidt i tvivl om, om mit længere svar gik igennem? siden drillede lidt, da jeg trykkede “skriv kommentar” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gjorde den. Det er ikke siden, der driller (tror jeg ikke), det er mig, der skal godkende kommentarerne, før de går igennem. Lidt en gammel vane, men det er meget rart lige at se, hvad der går igennem, før resten af verdenen ser det… Ikke at jeg får nogen ubehagelige kommentarer (7-9-13), men hvis nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Anne Sofie,
  Jeg glæder mig til at læse om det 🙂
  Tak for en fantastisk blog. Du skriver virkelig godt og reflekterer meget over tingene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mia,
   Mega fedt, at du har lyst til at læse om det 🙂
   Hvor er du sød, mange, mange tak.

   Hav en skøn, skøn aften. Du har i hvert fald gjort min en tand bedre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg vil SÅ meget gerne høre mere om din kostplan, træning, low-carb osv – det er så spændende. Især fordi jeg har fulgt med på din blog længe, og det er sjovt for (os) læsere at se en udvikling hos dig.. både personligt og på det træningsmæssige plan 🙂
  Udgiv endelig flere indlæg som disse – vil med glæde læse med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg totalt glad for at høre – fedt, fedt, fedt. Jeg vil jo så gerne dele det med jer. Det er lidt sjovt at høre; jeg håber, du ser en udvikling i den rigtige retning 😉 Det kan du tro, jeg vil – skulle bare lige sikre mig, at I gad at læse om det, ellers kan det jo være lige meget 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina

  Hej. Din mad ser urolig lækker ud, men når jeg trykker på maden for at få opskriften kommer der en tom siden frem. Hvad gør jeg forkert?
  Mvh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læserne tager over #3