De magiske indlæg der fjernede mine knæsmerter

Søndag og mysli

 photo DSC03095_zps34eaca6f.jpg
Dem der har fulgt med længe, ved måske, at jeg er mere eller mindre afhængig af mit lager af mysli. Lige så afhængig, som jeg er af at spise det, lige så afhængig er jeg af at lave det. Det er simpelthen så hyggeligt, og så fylder det huset med den skønneste duft og glade munde og maver. Billige point. Der er noget overskudsagtigt over at have hjemmelavet mysli stående, men det er egentlig lidt noget pjat, for det er enormt nemt, og der er uendeligt mange muligheder for, hvad kan kan proppe i det, det kan altså tilpasses til alles køkkenskabe. Netop derfor bringer jeg endnu en opskrift på mysli, for jeg bliver aldrig færdig med at eksperimentere med nye variationer. Måske netop derfor jeg aldrig bliver træt af det?
 photo DSC03103_zpsafe13ba3.jpg
 photo DSC03096_zpse85f4713.jpg
Det skal du bruge:

 • Grovvaslede havregryn
 • Boghvedegryn (erstat det evt. med flere havregryn el.lig.)
 • Solsikkekerner
 • Mandler
 • Hørfrø
 • Chiafrø
 • Kokosolie
 • Honning
 • Tørrede dadler eller anden tørret frugt fx tørrede abrikoser, morbær eller rosiner

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft
 2. Bred gryn, nødder, kerner og frø ud på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Smelt kokosolie og honning ved middelvarme
 4. Vend myslien i den varme honning og olie – det må gerne være lidt fedtet, så bliver det sprødest
 5. Sæt pladen i ovnen – skru evt. ned til 150 grader
 6. Vend rundt i myslien med en spatel med jævne mellemrum (især til sidst)
 7. Tag den ud af ovnen, når det hele er gyldent (og ikke brændt)
 8. Lad det køle af i en times tid, før du hælder det på skoldede, luftttætte beholdere
 9. Hak i mellemtiden de tørrede dadler i små fine stykker og dem dem i myslien
 10. Spis det på yoghurt, skyr, overnight oats, med mælk – eller bare direkte fra glasset med en ske

Andre foreslag: hasselnødder, quinoa, chokolade, kanel, vanilje eller valnødder…

 photo DSC03097_zpsceada2a0.jpg
Et perfekt lille søndagsprojekt. Min søndag har været ret perfekt, hvis jeg selv skal sige det. Helt nede på jorden, sådan som min søndag helst skal være. Jeg startede dagen med lidt blogging og søde veninder, en sen morgenmad med tilhørende spande kaffe og mere syslen med bloggen og afleveringer til om lang tid. Så biksede min mor og jeg en cookie dej sammen og drak mere kaffe, imens regnen larmede på ruderne. Med en cookie i hånden rullede jeg mig sammen i vores blødeste lænestol med hunden på skødet og en bog i den anden hånd. Og nu har jeg slæbt mig ovenpå, pakket mig ind i min dyne, smidt et afsnit Beverly på, og derefter vil jeg ud og cykle om søerne. Rar, rar søndag. Jeg er spændt på, hvad aftenen bringer. Forhåbentlig ild i brændovnen, god mad i maven og endnu en læsestund.

Hvad er jeres søndag gået med?

 photo IMG_1534_zps876c37f0.jpg photo DSC02313_zpse82a58a7.jpg photo DSC03050_zpsa0a020cf.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De magiske indlæg der fjernede mine knæsmerter