Når sundhed bliver en identitet

From Rome with love

 photo DSC02986_zps5ee2c001.jpg
Det er længe siden, at jeg har været i en storby for første gang. Jeg har det lidt med at tage tilbage til steder, jeg allerede kender – allerede elsker. Men nu er vi altså taget til Rom, jeg har aldrig været her før. Kun tæt på engang min mormor, hendes mand og jeg cruisede rundt i Toscana i en Fiat 500 og et sekund overvejede at tage til Rom, vi endte dog i Sienna og Multipulciano (byen hvor Twilight, New Moon blev optaget, btw). Et sidespring, for nu er jeg her altså. Og her er skønt, virkelig skønt og virkelig specielt. Aldrig før har jeg været i en by med så meget historie – det har jeg måske, men så har den ikke været halvt så velbevaret som her. Det er ikke helt skidt at være her med en historiker, jeg siger det bare. At jeg så måske kun hører efter halvdelen af gangene, er en anden sag, men altså – man har vel ferie. Det er så vildt, her er jo utallige ældgamle kirke, hvis pragt ville overrumple enhver – hvis altså de lå i Danmark, for her er de jo ganske “almindelige”. Ligeledes med pizza, is og pasta – hvis bare én af de tusinde restauranter lå i Aarhus, ville folk valfarte dertil, her ligger de jo på hvert gadehjørne, og ja, også hele strækningen hen til gadehjørnet. Før I tænker: “har hun aldrig været ude at rejse før?” – så jo, det har jeg, men intet af stederne har mindet om Rom.
 photo DSC02970_zpsf0148080.jpg
 photo DSC02953_zpsf4bea758.jpg
 photo DSC02949_zpseb23653d.jpg
 photo DSC02980_zpsb586fc77.jpg
 photo DSC02974_zpse97291fc.jpg
 photo DSC02973_zpsf322f1c0.jpg
 photo DSC02994_zpsdb73fe85.jpg
Jeg er vist ikke kyndig til at lave en guide over byen, så I får bare lige en masse billeder fra vores “første dag” her. Det var egentlig den anden, men hvem tæller? Hvad der til gengæld tæller er varmen, stemningen, maden, atmosfæren og tiden til at komme ned i gear og være sammen med min familie – to ting, der ofte bliver lidt nedprioriteret i hverdagen. Det er så skønt bare at leve i nuet, ikke tænke på den aflevering, der ligger og venter (de venter hjemme i DK), hvordan man skal få presset træning, arbejde eller andet end.
 photo DSC03018_zps03774428.jpgMine to yndlings drenge<3

Sidder der nogen inde med et suverænt pizzasted (jeg har ikke fået pizza endnu, hvilket jeg er ret så utilfreds med), et butiksområde, et museum for historiesjæle el.lig., så skriv endelig 😀

4 kommentarer

 • Mie Blomberg

  La Cabonara er helt klart et besøg værd! Så hyggeligt og virkelig god mad 🙂 ligger på Van Panisperna 214

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Arh øv, jeg nåede ikke at se din kommentar. Det må blive næste gang, jeg drager mod Rom 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Hvis i kan overskue den mindre gåtur, så overvej at spise i trastevere – SÅ hyggeligt latinerkvarter med små gader, musikanter, lækre restauranter (!!!!) og enormt meget liv på den afslappede romerske facon! Derudover kan via del corso anbefales til highstreetshopping (findes adskillige KÆMPE butikker med zara, mango, h&m mm.) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Der har vi allerede spist de to sidste aftener – så skønt et område! Vi vil faktisk derhen igen i aften. Hvorfor prøve noget nyt, når noget er så godt? 😛 Er der et specifikt sted, du vil anbefale? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når sundhed bliver en identitet