Giveaway part 2 - vinderne

Bananbrød med kokos og chokolade

 photo DSC02906_zpsfcf236a7.jpg
Før I tænker “wow, det ligner et rugbrød det der og endda et med underlige klumper i, det kan da umuligt smage af kage”, så vil jeg lige forsvare min kage. Billederne vil jeg dog ikke forsvare, de blev sgu ikke for kønne. Det indrømmer jeg blankt. Men billederne snyder altså, for det her bananbrød er så lækkert – sagde opskriftens opfinder ydmygt. I tråd med indlægget fra i søndags, besluttede jeg mig en aften, hvor jeg egentlig sad til halsen med en engelsk aflevering, at jeg ville cykle mig en lang tur og så bage – en kage. Gerne noget med bananer, for min mor havde bedt mig om at smide 3 modne bananer ud. Det får hun altså ikke mig til. Og jo, der bor sikkert en nærig 80-årig dame indeni mig, som ved situationer som denne kommer frem til overfladen. Så jeg bagte skisme et bananbrød. Og så spiste jeg det lunt med mandelsmør og drak the til, alt i imens fingerne fløj over tasterne og skrev en gabende kedelig engelsk stil. Det er den vilde ungdom, der spiller ind her.
 photo DSC02907_zps6131030c.jpg
 photo DSC02911_zpsc05e8c1e.jpg

Det skal  du bruge til en kage dobbeltstørrelse af den på billedet: 

 • 3 små meget modne bananaer
 • 1,5 dl kokosmel (det helt almindelige)
 • 1,5 dl havregryn
 • 1 dl boghvedegryn (kan nemt erstattes af flere havregryn eller en anden type gryn)
 • 1,5 dl mandelmel (det du selv kan lave)
 • 0,5 dl smeltet kokosolie
 • 60-70 g mørk chokolade (jeg brugte 92%)
 • 1 stor dl hakkede tørrede dadler
 • 1 dl mælk
 • 3 æg
 • 1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

 1. Mos bananaer (tag lige skrælleren af først, ikke…)
 2. Tilsæt gryn og mos videre
 3. Knæk nu æggene deri og pisk med et piskeris
 4. Tilføj mandelmel, kokosmel og vaniljepulver – rør videre
 5. Tilsæt smeltet kokosolie og mælk – og rør videre
 6. Hak tørrede dadler relativt fint og chokoladen grof – rør det i
 7. Tænd ovnen på 180 grader
 8. Bages i 40-50 minutter – stik en ‘nål’ indimellem, når der ikke længere kommer dej med, skulle den gerne være færdig (yes, der kom den 80-årige dame op i mig igen)

 photo DSC02913_zpsc19332c1.jpgLidt facts om kagen:

 • Jeg ved ikke, hvad forskellen på et bananbrød og en banankage er. Jeg kalder den et bananbrød, da der jo ikke er sukker i – altså hvidt sukker i sin rene form
 • Dadler i stykker i en “kage” er møj lækkert! Det var lidt improviseret, men det var så vellykket – langt bedre end varme rosiner efter min optik
 • Mørk chokolade og dadler spiller vanvittigt godt sammen
 • Den er genial varm, men endnu bedre efter en nat eller to i køleren

Hav en skøn dag – gerne en med kagebagning.

 

   

3 kommentarer

 • Helene

  Kan man brge noget andet i stedet for kokosolie? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Ja, selvfølgelig. Det er faktisk kun 2. gang, at jeg har kokosolie i mit køkken. Du kan bare bruge smeltet smør, rapsolie, nøddesmør, eller hvad end du har lyst til. Jeg tænker dog, at olier som olivenolie er en dårlig idé 😉

   Hav en god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Super lækker kage! Har lige bagt den, og er vild med at den hverken indeholder hvedemel eller sukker, men stadig smager lækkert på den sunde måde 🙂 Tak for opskriften.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giveaway part 2 - vinderne