Det sker der, når jeg spiser for sundt

Verdens bedste chocolate chip cookies

 photo DSC02765_zps495cf44f.jpg
Meget apropos mit seneste indlæg, erstattede jeg i dag frokosten med cookies og kaffe. I selskab af Lykke Per (den mest fantastiske bog, jeg nogensinde har kastet mig over), hunden under havestolen og havestolen beklædt med bløde tæpper i efterårets rare solstråler, gik det hele op i en højere enhed.
 photo DSC02756_zps7ddcbbad.jpg
 photo DSC02751_zpsa244e666.jpg
 photo DSC02750_zps049340a9.jpg

De her cookies er fuldstændig absurd lækre. Jeg bruger normalt altid vores “familieopskrift” på cookies, men de må se sig slået af Twin Foods opskrift. Shit, de er voldsomt gode. Jeg har kun lavet et par småændringer, bl.a. at tilsætte havregryn, fordi det bare ikke er en cookie uden havregryn i min verden. Jeg anbefaler jer på det kraftigste at gå i krig med dem, men måske ikke, når I er alene hjemme – det er lidt farligt…

Det skal du bruge:

 • 200 g (hvede)mel
 • 110 g sukker
 • 145 g brun farin
 • 140 g smør
 • 1,5 tsk vaniljesukker
 • 3/4-1 tsk salt
 • 1/2 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 70 g havregryn
 • 1 æg
 • 170 g chokolade

 

Sådan gør du:

 1. Rør sukker, brun farin og blødt smør godt sammen med et piskeris, en el-pisker eller en røremaskine
 2. Tilsæt ægget og rør videre
 3. Rør natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og mel sammen i en skål for sig og rør det delvist i dejen
 4. Tilsæt havregryn og rør godt rundt
 5. Hak chokoladen groft og vend den i dejen
 6. Stil dejen på køl i minimum 1 time – gerne længere tid, hvis tålmodigheden rækker
 7. Tænd ovnen på 175 graders under- og overvarme
 8. Fordel dejen ud på 2 bagepulver og placer (evt. med en isske) mellem 6 og 9 dejkugler på hver plade – jeg fik vist 15 store cookies i alt, men “lidt” af dejen forsvandte også undervejs…
 9. Bag én plade ad gangen i ca. 15 minutter – hold øje, alt mellem 13 og 17 minutter er muligt
 10. Placer bagepapiret med kagerne på på en rist i 10 minutter
 11. Flyt dem derefter af papiret og ned direkte på risten – fx med en spatel
 12. Nyd dem alene eller med en du holder af – evt. i selskab af en kop kaffe eller et iskoldt glas mælk

 photo DSC02741_zps18cedb43.jpg
 photo DSC02764_zpsfab3060c.jpg
 photo DSC02768_zpse461b79e.jpg

Nu vil jeg svinge benene over cyklen og nyde det gode vejr, og at ikke har tømmermænd, efter en ellers skøn aften i går, hvor jeg som den eneste ikke dansede på bordene – ved ikke helt, hvad der er galt med mig for tiden? “Burde” man ikke netop danse på bordene 3 dage før siden 18-års fødselsdag? Lysten er der ikke, så hvad pokker. I stedet vil jeg i aften nyde en aften i overraskelsens og fødselsdagens tegn med min far. Vores første far/datter aften i 2 år, tror jeg. Jeg glæder mig lidt.

Knus

   

3 kommentarer

 • Anne Bach

  Nej (!), man behøver ikke danse på bordene og drikke sig fuld, selvom man snart bliver 18. Det er et eller andet sted frygteligt, at man skal føle sig forkert, fordi man ikke drikker sin hjerne ud hver weekend.
  Stor respekt for, at du vælger din egen vej og ikke følger strømmen mht. druk, hvis du ikke har lyst :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Du har helt ret. Det er egentlig lidt frygteligt, at man føle sig forkert netop på det grundlag. Man skal sgu gøre, hvad man har lyst til 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de gode ud og de er nemlig helt fantastiske. Og fremragende idé at servere dem til frokost ;)!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sker der, når jeg spiser for sundt