Sukkerjunkie, små ting og busy bee

Stenaldermuffins med chokolade

 photo DSC02620_zps573a4051.jpg
For et par uger siden fik jeg bikset nogle nemme og lækre ‘muffins’ frem, det er ikke ligefrem den dybe tallerken, jeg fik opfundet; jeg lavede blot en lille portion af stenalderbrødet, fordelte det i muffinsforme og tilsatte godt med chokolade. Dejlig simpelt, og den tilmed den lækreste snack til madpakken, som man altså snildt kan spise to af – det skal dog lige advares, at de mætter. Altså som i virkelig mætter. Især hvis man giver dem et lag smør – og det gør man, for wow, det smager godt.
 photo DSC02621_zps1fa9c67b.jpg
 photo DSC02624_zps4d8c4ec7.jpg
Det skal du bruge:

 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1,5 dl hørfrø
 • 100 g mørk chokolade
 • 2 håndfulde mandler
 • 1,5 dl mandelmel
 • Valgfrit: kokosmel
 • 3 æg
 • 1 tsk salt
 • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du:

 1. Bland alle kerner sammen i en skål
 2. Tilsæt æg, mandler og mandelmel og rør rundt
 3. Bland nu olie og salt i
 4. Hak chokoladen groft og vend den i dejen (vend evt. kokosmel i nu)
 5. Tænd ovnen på 150 graders varmluft
 6. Bages til de er gyldne

 photo DSC02623_zpsa0b313cc.jpg
 photo DSC02622_zps9e6b25c7.jpg

Hav en skøn dag<3

   

8 kommentarer

 • Mmmh de ser lækre ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seriøst, jeg ELSKER stenalderboller! Det er guds gave til folk med sarte glutenmaver og hvis man smider chokolade oveni? Whats not to like! 😀 Jeg er begyndt at smide tørrede bær eller hytteost i mine nogle gange, så ryger betegnelsen stenalder godt nok, men de smager altså ret så lækkert og så er jeg ligeglad med navnet 😉
  Fine fine billeder, dit indlæg gjorde mig helt bagelysten! 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Ha ha, også mig! Der ligger en lille helsekost tæt ved min skole – du må slet ikke spørge mig, hvor mange penge om måneden, jeg bruger på stenalder boller derfra 😀 Stenalderboller + chokolade = en match make in heaven. Årh, det lyder også godt – det må jeg prøve! Navnet er da også fuldstændig ligegyldigt, stenalderbetegnelsen går vist også lidt af mine, når jeg kommer chokolade i, selvom jeg nu er ret sikker på, at de spiste chokolade i stenalderen. Man kan da ikke leve uden chokolade, kan man? 😛

   Tusind tak, tror mest, det er bordet, der fint 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Muuuuums det ser lækre ud! Må prøves, men kan man bruge noget andet end mandelmel? Det har jeg desværre ikke på lager (:
  Og du har fuldstændig ret, Stenalderboller + chokolade = en match made in heaven 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   De er SÅ lækre! Jeg glemte at skrive det indlægget, men det er bare helt almindelig mandelmel – altså det, man sagtens selv kan lave i en blender 😀 Ellers ville jeg bare bruge helt almindelig mel – rugmel, speltmel, grahamsmel el.lig… Eller måske boghvedemel?

   SÅ enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerjunkie, små ting og busy bee