Yndlingsserier

En juiceklassiker

 photo DSC02632_zpsb6b64b6d.jpg
Noget af det bedste ved efteråret og sensommeren er efter min optik frugten – og grøntsagerne. Der er intet, der slår et dansk æble eller en Clara Friis pære – det skulle så lige være et dansk jordbær, dem har jeg også spist min andel af i år. Min søde mor går flittigt på torvet på Frederiksbjerg for tiden, så vores hus bugner af frugt og grønt, bl.a. købte hun en kæmpe pose danske nedfalds æbler til blot 10 kr. med ét formål i tankerne – juice. Jeg er pjattet med juice, det er noget af det farligste ved at gå i skole nede i midtbyen, jeg bruger alt for mange penge på juice. Hjemmelavet juice er alt andet end dyrt, alt fungerer nærmest i juiceren – også frugt og grønt, der synger på sidste vers. Mit bedste tip er at lave ordentlig portion. Og isterninger. Altid isterninger.
 photo DSC02637_zps4f44157b.jpg
 photo DSC02635_zps30b334e2.jpg

Dette er min favoritjuice over dem alle. Jeg måler aldrig af, men jeg bruger omkring 1/3 del af hver og så rigelige mængder ingefær.

Det skal du bruge:

 • 1 kg rødbeder
 • 1 kg æbler
 • 1 kg gulerødder
 • 1 lille øko-citron (vigtigt med øko-delen, den skallen godt kan ryge med i blendren så)
 • Ingefær i gavmilde mængder

Sådan gør du:

 1. Vask alt frugt og grønt, skær det ud i grove stykker og smid det i juiceren og derefter på glas og kande 🙂

 photo DSC02625_zps744c2a03.jpg

Har I nogen favorit-kombier, jeg skal prøve? Så del endelig!  Skål 😀

 

   

9 kommentarer

 • RikkePetersen

  Den må jeg prøve!

  Forleden lavede jeg næsten halvanden liter juice:
  1 kg gulerødder
  1½ kg æble
  1 citron
  1 hel bakke ingefær

  Jovist den er stærk, men hvis man føler sig på vippen til at lægge sig med sygdom, dræber den alle bakterier i kroppen 😀

  Forleden lavede jeg også ingefær-shots:

  1 bakke ingefær
  2 citroner
  2 æbler

  Så var der et lille shot til hver morgen i 5 dage 🙂

  Jeg kan virkelig anbefale Louisa Lorangs juice bog “Juice & co.” hun har nogle rigtig gode opskrifter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Det er altså også en favorit herhjemme! Rødbeden giver bare sådan en flot farve 😀 Jeg hev faktisk også fat i juicemaskinen for første gang i 100 år, da jeg lå med forkølelse – jeg er sikker på, at det var den omgang, der dræbte forkølelsen indenom 🙂

   Genial idé med ingefær-shots! Et lillebitte shot koster intet mindre end 40 kr stykket i “min” lokale juicebiks! Den idé snupper jeg lige. Ingefær er en dræber mod sygdom – og så er bare lækkert!

   Den ryger direkte ind på ønskelisten den bog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Mmmh, jeg ELSKER også dejlige hjemmepressede juicer! Jeg er ret tosset med kombinationen af ananas og spinat – selvfølgelig med en masse ingefær og også gerne en lille smule chili 🙂 men jeg laver oftest en klassiker med gulerod, appelsin, citron og ingefær, men alt er jo bare lækkert efter en tur i en juicer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Samme her! Det er det bedste – luksus på højt plan! Den kombi lyder for vild! Smider du ananasen og spinaten med i juiceren – eller blender du det ved siden af?

   Hav en skøn mandag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninette

   Ja det er bare så lækkert!!! Jeg smider det hele i juiceren, men man kunne helt sikkert få en del mere ud af spinaten hvis den røg i blenderen, men alt det opvask og besvær orker jeg ikke rigtigt, da jeg ikke har en opvasker 😀 Og den bliver rigtig flot og grøn gennem juiceren så er sikker på man får en masse godt ud af spinaten alligevel :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så lækkert! Og sikke en smuk farve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Der er bare intet bedre end hjemmelavet juice! Ja, farven er næsten det bedste… Næsten 😀

   Glææder mig forresten til din kogebog!<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  er du tilbage? fedt , jamen så trykker jeg follow igen da:) velkommen tilbage

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Det kan du tro, jeg er! Skønt, at du stadig har lyst til at følge med! Mange tak!<3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yndlingsserier