1.G

Malmø miniguide

 photo DSC02440_zps9fbc8246.jpg
Til trods for, at hverdagen nu har meldt sin ankomst, og måske især derfor, sidder jeg lige og drømmer mig tilbage til den mest skønne og spontane tur til Malmø med min søde Line. Vi stod lidt halvtidligt op og nappede et tog ved 10-tiden, og bum ca. 35 minutter senere, var vi i Malmø. 35 minutter væk, og man finder en luftforandring, der er til at tage og føle på – og dog. Det første vi så, da vi trådte ud af perronens trængsel, var nemlig en Danske Bank 😉 Byen minder mig en smule om Aarhus blandet med København – bare med blå og gule farver på flagene. En mindre storby med idylliske små oaser, slotshaver og slotte tilsat et moderne præg.
 photo DSC02502_zps758f977d.jpg Jeg har prøvet at sammensætte en miniguide til en dag i Malmø, vi nåede ikke så meget, men det var heller ikke vores intention. Vi valgte blot at nyde byen og vejret. Er der nogle garvede Malmø-eksperter, der læser med, må I hellere end gerne dele jeres erfaringer. Vi kommer helt sikkert tilbage! Jeg advarer om billedspam i rå mængder 😀 photo DSC02445_zps36803f24.jpgHvor skal jeg handle ind?

Jeg vil anbefale et smut i et svensk supermarked, fx ICA Maxi ved Turning Torso. Der skulle angiveligt også ligge et Biodynamisk supermarked i området, det stødte vi desværre ikke på. Tingene er generelt billigere, og udvalget er langt større, især til de med glutenallergi. Husk at købe knækbrød – havde vi haft en bil med, havde vi ikke tøvet med at købe en af de store runde pakker.
 photo DSC02453_zpsa1d85ff3.jpg
 photo DSC02449_zpsf076f87c.jpgHvad skal jeg spise og hvor?

Vi nåede ikke at udforske byen på det område, men en kanelbullar og en fralla (stenovnsbolle) fra kæden ‘Gateau‘, går man ikke galt i byen med. Vi delte en kanelbullar, og var helt forelsket i den. En perfekt blanding mellem en blød fødselsdagsbolle med kardemomme og en kanelsnurrer. Ellers virkede der til at være mange hyggelige små steder i sidegaderne til strøget. Bliver kaffetrangen overvældende ligger kæden ‘Espresso House’ , som til forveksling minder om ‘Starbucks’ og ‘Baresso’ overalt, vi har dog kæden til gode.
 photo DSC02415_zps9aafb9e7.jpgHvor skal jeg shoppe?

Vi valgte at satse på svenske mærker, som H&M, Monki, Acne og Weekday. Primært på hovedstrøget Södergaten, som er spækket med svensk highstreet og ikke mindst butikker med hyggelige sager til hjemmet. Igen; meget billigere og et udvalg, man slet ikke er vant til. Det fedeste ved at shoppe i Sverige er, at det generelt er billigere, og at den svenske krone er lavere end den danske (gang med 0,81), så man føler virkelig, at man laver et scoop 😀 Jeg købte ligeledes et par Birkenstock til mine ødelagte fødder – de var en smule billigere, men dem skal man vist købe i Tyskland 🙂 Der lå et stort indkøbscenter ved Triangeln, så er man i humør til centre, er det sikkert et hit.
 photo DSC02444_zpsb1b25730.jpg
 photo DSC02437_zps281ff874.jpgHvad skal man se og opleve?

Vi tog som sagt dagen med ro, og vandrede blot rundt i de mange parker, haver og gader for at opleve stemningen. Jeg vil uden tvivl anbefale en gåtur ud til området ved Nordens højeste bygning ‘Turning Torso’, handle ind til en picnic og nyde udsigten over Øresund og Københavns skyline. Der sad vi i timevis og nød solen og stemningen. Har man pakket badetøjet, ligger der en strand, hvor man kan kaste sig ud i bølgen blå. Man kan også nappe en tur på kanalrundfart eller leje (vand)cykler. Det er altid godt.
 photo DSC02491_zpsac1bda3d.jpg
 photo DSC02490_zpsc0f9b59a.jpgHvad hvis man bliver lækkersulten?

Jamen, så skal man da blande en ordentlig omgang bland-selv slik aka lös godis. Svensk bland-selv slik til ingen penge! Det var altså helt i orden. Jeg har ladet mig fortælle, at der ligger et ‘slik outlet’ ude ved motorvejen, hvor de blot tager 3 (svenske!) kr per 100 g.  Dvs. omkring 2,43 danske kr! Er man stadig ikke helt tilfreds, så er en frozen yoghurt, fx ved ‘Yogiboost’ på strøget, ikke det værste – heller ikke selvom det smelter enormt hurtigt, og man ender med at spise ‘suppe’ med toppings 😉
 photo DSC02505_zpsde0e5acc.jpg photo DSC02472_zps32f18caa.jpg

 

 

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

9 kommentarer

 • Louise

  Åh nej! Nu får jeg Sverige-blues! Får totalt lyst til at tage til Sverige og spise en masse kanelbullar, lösgodis, fika om eftermiddagen og generelt bare nyde den smukke svenske natur. Ja, jeg er svenskofil! 🙂
  Men super dejligt indlæg! Det ser ud til at I havde en skøn tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Ha ha, det er jeg “ked af” at ha bidraget til 😀 Vi har også virkelig fået Sverige-blues! Vi har allerede planer om en tur til næste sommer, som helst skal inkludere både en hytte i ødemarken, Malmø og Stockholm. Sverige er skønt!

   Mange tak, skønt at det kunne bruges. Vi havde en fantastisk tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det ser simpelthen så hyggeligt ud. Fantastiske stemningsbilleder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Tusind tak. Det var simpelthen også bare en latterligt hyggelig tur 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ali

  Hvor tit træner du landevejscykling, hvor lang tid af gangen og hvor langt kører du?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Jeg har netop skrevet et indlæg om emnet, men ca. 6 gange om ugen, det afhænger lidt af, hvordan ugen ser ud og sådan 🙂 Jeg kører oftest ture på 40 km, det varierer meget, men mest fra intervallet 25-80 km 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Kan fortælle til andre interesserede at det biodynamiske supermarked ligger lige ved siden af turning torso, som i lige til højre for. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   For filan, der må vi hen næste gang. Tak for info! Jeg havde sikkert også brændt alle mine penge af derinde 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Er der nogle butikker som er tilsvarende til Matas – og hvilke makeupmærker er billige med gode?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1.G