Om at søge utilstrækkelighed og ekstremerne

Chocolate & blueberry muffins

 photo DSC02652_zps71f283d6.jpg
Vi kan vist hurtigt konstatere, at vejret ikke er det mest pålidelige for tiden. Jeg er jo sådan en freak, der elsker efterår og søndage med regnen dryppende mod ruderne – altså hvis jeg ligger trygt under dynen, forstås. Jeg får altid lidt dårlig samvittighed, hvis jeg tilbringer en dag indenfor, mens solen bager udenfor. Man skal jo nyde det, mens det er der, ikke? Før vi får set os om, er solen jo væk, og de uldne sokker kalder. Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg står klar med de uldne strømper, de bløde sweatere og de utallige kopper the. Jeg drak faktisk så meget the sidste år, at min tandlæge anbefalede mig at stoppe, hvis jeg ville undgå at ødelægge mine tænder 😀 Nå men, til en kop the ved alle, at en form for sødt tilhører – jeg anbefaler disse muffins. Søde, svampede, krydrede og lavet med gode ting og sager. De fungerer på alle tider af døgnet – kan jeg afsløre. Selv som morgenmadsdessert.
 photo DSC02653_zps510b66e4.jpg
 photo DSC02654_zpse5fc4059.jpg
Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 1 moden banan
  • 1 dl knækkede boghvedegryn
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk stevia
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk bagepulver
  • 6-7 kardommekapsler (alternativt: 1,5 tsk stødt kardemomme)
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 70 g smør
  • 2 håndfulde blåbær (frosne kan snildt bruges)
  • 50 g mørk chokolade

 photo 375ece78-8cb0-4624-9e8b-2497553a76d5_zps21dd607a.jpg

Sådan gør du:

  1. Pisk æggene med et piskeris
  2. Tilføj en most banan og pisk videre til en ensartet masse
  3. Bland gryn, mandelmel og yoghurt i massen
  4. Tilføj salt, honning, stevia og bagepulver
  5. Skær kardommekapslerne over og rist frøene let på panden, knus dem efterefter i en morter
  6. Tilsæt nu kardomme, kanel og vaniljepulver
  7. Smelt smøren, lad det køle af og rør det i dejen – hold lidt igen
  8. Smør muffinformene med det resterende smør
  9. Del den flydende dej op i to skåle
  10. Tilsæt 2 gode håndfulde blåbær i den ene og den grofthakkede chokolade i den anden
  11. Tænd ovnen på 150 graders varmluft
  12. Bag dem i ca. 22-24 minutter – stik evt. en pind i dem, kommer der intet dej med på, er de typisk færdige

 photo DSC02649_zpsa5b38452.jpg
 photo DSC02644_zps42d67aab.jpg

Hav en skøn lørdag – evt. med kagebagning<3

   

4 kommentarer

  • Åh hvor ser de absurd lækre ud! Jeg er også røget i bagehjørnet for tiden, for efterår er nemlig også min yndlingstid, når man kan hygge rundt indendøre, mens regnen siler ned udenfor.

    Er forresten så glad for, at du er begyndt at blogge igen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie

      De var virkelig også gode! Samme her! Det gør jeg hvert evig eneste efterår, det er bare så hyggeligt 😀

      Hvor er du sød, tak<3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • DB

    Jamen så har det jo været en perfekt weekend-dag i dag 🙂 Jeg har i hvert fald hygget med netflix, mens regnen dryppede ned udenfor. Måske jeg skulle bage i morgen.. Det ser virkelig lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie

      Helt enig 😉 Jeg har også fået hygget i timevis foran Beverly, en weekend lige efter mit hoved. Håber, du har fået bagt i dag, det kaldte vejret da næsten på 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at søge utilstrækkelighed og ekstremerne