Chocolate peanut butter proteinbars

Mig uden filter

 photo 10536663_10203232914516933_421261148_n-1_zpsca80ca3d.jpg
Jeg har længe været i gang med at skrive det her indlæg, men med fare for at træde andre over tæerne har jeg ladet være. Jeg har efterhånden skrevet det om 5 gange, slettet det hele for at starte forfra. Here it goes: Efter jeg er kommet på afstand af fitnesskulturen, begynder jeg at have sværere og sværere ved at identificere mig med den. Jeg følte en lettelse sekundet, jeg besluttede mig for at melde mig ud af fitness. Den udsprang bl.a. af, at min idé om verdens undergang var ikke at være i stand til at træne, da min verden så gik under, overlevede jeg. Chokerende nok. Tværtimod følte jeg en enorm lettelse. En lettelse over, at jeg nu skulle være mig selv igen. Tænk sådan at have oplevet verdens undergang 😉
 photo 10525036_10203232915036946_7549408_n_zpsddff4b80.jpg

Mig selv, som ikke skal lade min krop stå til udstilling og bedømmelse af andre end mig selv. Mit selvbillede skal ikke afhænge af likes, eller hvordan andre ser ud kontra mig. Det er slut med konstant at have i baghovedet, om min PR nu er for lille til, at jeg kan dele den. Om hvordan mine skuldre ser ud på billedet. Er jeg sund nok? Stærk nok? Fit nok? Er jeg for sløset? Er jeg dedikeret nok? Ikke noget jeg direkte har tænkt over hver dag, men jeg har haft det i baghovedet. Der er bare det, at jeg elsker mad. Jeg elsker at føle, at jeg kan, hvad jeg har lyst til. Det har jeg ikke gjort det sidste år. Jeg har elsket min træning, men jeg har ikke haft mig selv med hele vejen. Jeg har ladet mig påvirke af hele fitness-kulturen. Glutenfrit, low carb, proteintilskud, fastlagte programmer, bulk, cut, selfies – you name it. Ikke mindst; træning fremfor alt.
 photo 10551846_10203232914236926_655916120_n-1_zpsa2425c3a.jpg

Hvordan man vælger at leve sit liv, er selvfølgelig et individuelt valg. Jeg har intet imod nogen af delene, det er bare ikke for mig. Jeg duer ikke til at have en “cheat day” el.lig. Er jeg på ferie som nu, spiser jeg slik hver dag. Det er selvfølgelig ikke nøglen til lykke, men jeg føler mig på lige fod med de andre. Ikke som hende der, der spiser squash, når andre spiser spaghetti, eller siger at hun skal lave lektier, når desserten bliver serveret. Jeg vil ikke have, at andre føler, at de skal lave specialmad til mig eller vælge en anden restaurant pga. mig. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi på ferier har skulle lede efter kylling eller salat el.lig. til mig. Det har været noget, jeg har skulle igennem.
 photo 10490187_10203232914716938_987720966_n_zpsb640e7e2.jpg

Hvad sker lige for mine øjenbryn der?!

Jeg føler det her indlæg, er afslutningen på noget. Som at skrive det sidste indlæg. Sidstnævnte er det i hvert fald ikke. Jeg har svært ved at kende mig selv i de gamle indlæg. Jeg føler, jeg er kommet langt siden sidste år. Uden at lyde banal, føler jeg mig slet ikke som den samme person. Jeg har en helt anden ro end sidste år. Jeg stræber hverken længere efter at have six pack, være en size zero eller poppe blodårer på armene. Jeg får enormt sjældent dårlig samvittighed over en træning, jeg har sprunget over eller et lakridsanfald på vej i bilen. Det dør jeg ikke af. Jeg har ikke den samme uro i mig, kontrolbehov eller følelse af konstant at være i proces imod noget bedre. Det er virkelig sjovt at se tilbage på alle de her billeder.
 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

32 kommentarer

 • Louise

  Fantastisk indlæg! Wow!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Fedt indlæg !!!! Jeg har selv trænet meget de sidste 4 år, fordi jeg altid har været bange for at blive tyk, til trods for at jeg kun vejer 49 kilo. Jeg stoppede også i fitness på nogenlunde samme tidspunkt som dig. Det er en befrielse endelig at kunne være mig, spise hvad jeg har lyst til og til min egen overraskelse – ikke at tage på. Jeg har altid været fedtforskrækket, men også meget glad for de søde sager. Efter jeg er stoppet med at træne har jeg spist meget mere fedt og skåret sukker helt væk. Nu løber jeg ude i naturen og det giver mig så meget mere, end at stå på løbebåndet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Mange tak! Det er lidt sjovt – sådan har jeg det også – jeg begyndte også at spise præcis, som jeg har lyst til, sekundet jeg meldte mig ud af fitness. “Burde” det ikke være den omvendte vej rundt? Jeg kan vist ikke prale af at have sukker skåret helt væk, overhovedet. Men fedtforskrækket, det er jeg godt nok heller ikke. Jeg tror, jeg vil kalde min kost for HCHF 😉 Men ja, naturen giver så meget mere end indenfor i et center – mig for 6 måneder, ja bare 1 måned siden, ville hade mig selv for at sige det 🙂

   Ha’ en skøn dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint indlæg! Sejt med en anden og anderledes vinkel på hele fitnesskulturen 🙂 Og cool, at du er nået til de indsigter og den konklusion omkring dig selv og din livsstil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Tak for din søde kommentar. Hvis man vil have sig selv med i fitnesskulturen, tror jeg, det er vigtigt, at man skaber sin egen vinkel. Eller bliver man bare medløber, som jeg især var ved at blive sidste år.

   Ha’ en dejlig dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna M

  Anne Sofie, du er simpelthen SÅ meget ældre og mere reflekterende og velformulerende end din alder (måske) ellers indbyder til. Hvor er det et rammende indlæg, som du kan være rigtig stolt af at have skrevet. Jeg tror, at der er rigtig, rigtig, rigtig mange, som sidder med en klump i halsen, efter at have læst med her. For du rammer, i hvert fald for mig, virkelig hovedet på sømmet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Århh, hvor er du sød! Gider du lige at videresende det til min dansk lærer? 😉 Ej, spøg til side, tror jeg altid, jeg har været ældre end min alder. Jeg har næsten altid været den ældste i alle sammenhænge; ældste kusine, storesøster, ældste i 10 år i folkeskolen, osv. Jeg var bange for, at indlægget endte med at blive for personligt og “mig-agtigt”, så det er jeg rigtig glad for, at du skriver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Med dette indlæg er du bare nået endnu mere til tops over min “yndlingsbloggere der ikke prøver at fremstå perfekte, men som er rigtige mennesker man kan spejle sig selv i og derved inspireres af”-liste he 😉 Sikke et indlæg! Og hvor er det bare mine tanker, gange hundrede, alt det du skriver. Fitness-kulturen har taget overhånd, om man vil være ved det eller ej. Det er som om det er det nye sort at være fanatisk (ja jeg sagde fanatisk) med sin træning, kost og generelt livsstil. Slap nu af, drik en bajer, gå i seng kl 00 og nyd livet – og lad være med at få træningen til at VÆRE dit liv, og nyd i stedet at det er en DEL af livet.

  Kan godt forstå du som træningsblogger har fået nok af det gode. Der sidder et helt publikum bag skærmen og kigger med, kommer med kommentarer og diverse.. Jeg ville ærligt talt også føle mig som en udstillingsdukke, der skulle vises frem på kryds og tværs. Så går alt det sjove ved træningen ligesom væk.. For ja, træning ér mega fedt! Ingen tvivl.

  Puha lang kommentar om mit syn på det hele. Om ikke andet ville jeg kun elske (!) hvis bloggen fortsatte, om ikke andet så i en retning hvor du har dig selv med 100% og skriver lige fra hjertet – om lækre GLUTEN boller, lange cykelture og generelt bare balance i livet. Hvor der er plads til det hele. Bum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Føler jeg er ved at løbe tør for måde at formulere “mange tak, hvor er du sød” 😀 Kan slet ikke forstå, at jeg har så søde læsere.

   Jeg er helt enig i, at fitness-kulturen har taget overhånd – i hvert fald for mit område. Det er nemt bare at glide med på “fitfamdk-bølgen”. Jagte skyr på tilbud, tælle kalorier og ryste protein shakes. Man skal bare huske at have sig selv med – og efter min menig – ikke lade det overtage ens liv. Fanatisk er nærmest blevet et forbudt ord, hvilket det sikkert er blevet, fordi det faktisk passer på mange. Det er især en ting, jeg aldrig har taget til mig; at gå tidligt i seng. Jeg har prøvet, det lykkes bare aldrig 😉

   Det er jeg glad for at høre. Jeg har heller ingen planer om at lukke og slukke. Det lyder som en præcis beskrivelse af vores ferie lige nu. En masse baguettes, lange cykelture og balance med plads til det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe krammer til dig Anne Sofie 🙂 Jeg har få gange skrevet nogle lidt bekymrede og kritiske kommentarer (alle i bedste mening), da du var aller mest opslugt af fitness og ideen om sixpack, men det virker virkelig til, at du er på rette spor, og ser helt anderledes på tingene i dag 🙂 Nogle gange kan en skade bare være en hentydning fra universet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Har overvejet at skrive tak til dig utallige gange. Dine kommentarer fik virkelig sat gang i min tankegang. Jeg ønskede oprigtigt ikke en sixpack – eller måske gjorde jeg – men mest af alt prøvede jeg at please andre med et “projekt”, de ville syntes, var spændende at følge med i. Jeg havde på ingen måde mig selv med i det, og det fik du mig til at indse. Så igen; mange tak søde Emma, det betød mere, end du aner.

   Ha ha ja, “what doesn’t kill you makes you stronger” 😉 Mine skader er uden tvivl en hentydning; i hvert fald fra min krop. Universet ville være ret sejt 😀

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Det må være årets og verdens bedste indlæg! Gid ALLE andre fitness-bloggere kunne nå frem til denne indstilling. Det ville uden tvivl fjerne en del dårlig samvittighed og pres hos unge kvinder. Respekt til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Hold da op! Sikke en kommentar. Er helt overvældet over, hvor søde I er. Mange, mange tak<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Dejligt indlæg – Jeg kender det rigtig godt – man kommer så let til at “konkurrere” og identificere sig selv med de andre i træningscenteret og det kan simpelthen være så svært at lade være med at føle sig som en fiasko. Jeg startede selv på “seriøs” styrketræning sidste år og det har været en pest for min mor at skulle se sin datter sige nej til alt “usundt” og stå med vægten hele tiden – det hele er bundet i, at jeg har gjort det helt forkert og nu vejer 44kg og ligner et omvandrende lig – De sociale medier har helt klart en masse fordele, men der er så sandelig også mange ulemper ved det. Jeg vil lige som en sidste kommentar sige, at du har været en af mine største inspirationskilder mht. realismen indenfor fitness og sund livsstil. Er glad for at du har fundet dit svar på velvære og jeg håber at jeg snart finder min.. Mange kærlige hilsner herfra.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Mange tak Terese. Min mor har heller ikke ligefrem været fan af mine mnage ture i fitness – hun har set alt det gode, det har gjort for mig, men også alle de nedture, det har medført. Tak for de søde ord. Jeg håber af hele mit hjerte også, at du finder dit svar på velvære. Der kommer sjældent noget godt ud af at konkurrere og identificere sig med andre.

   Ha’ en skøn aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  For det første: Du træder ingen over tærne med dit indlæg. Man skal gøre som man føler er rigtig – ellers bliver det jo forkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Det er jeg glad for<3 Det udtryk vil jeg huske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er fandme sej Anne Sofie!!
  Hvor er det et stærkt, reflekteret og velformuleret indlæg. Og hvor er det bare ærligt og flot, at du er nået dertil, hvor du er nu. Du har virkelig min dybeste respekt!
  Jeg kender selv til mange af de tanker du gør/har gjort dig – og det pres man kan føle i forhold til om man nu også er god/stærk/fit/ambitiøs/hurtig/målrettet/motiveret/dedikeret/tynd/muskuløs nok i forhold til andre. Og pyh ha nej, hvor er det ikke en sund tankegang. Det prøver jeg i hvert fald dagligt at huske mig selv på. At du er nået dertil i en alder af 17 år – hold nu op!!! Her sidder jeg 7 år ældre (fuck jeg er gammel!?) og når dig på ingen måde til sokkeholderne i forhold til selvindsigt. Igen: du er virkelig sej!
  Jeg har netop taget beslutningen om at lægge fitnesskortet på hylden i den kommende tid, og blot fokusere på løb og marathontræning – i mit helt eget tempo. Jeg har indset at målet om både at være stærk og løbe marathon ikke er realistisk for mig – så jeg håber, at den beslutning kan hjælper mig hen imod en lige så sund tankegang og livsindstilling som dig.

  Jeg kan slet ikke skrive nok, hvor sej jeg synes at du er!
  Dog må du også lige hilse familien og give dem et skulderklap fra mig. Det virker som om de giver dig nogle gode, sunde og fornuftige rammer – og god støtte i alt hvad du gør.
  Seje dig!
  Store knus fra en anden Anne Sofie 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Du er fandeme sød Anne Sofie!
   Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Hold op, du er sød. Jeg har også altid fået at vide, at jeg har en “gammel” sjæl – i hvert fald på nogle punkter 😉

   Det synes jeg lyder som en glimrerende idé! Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg har gjort det. Heller ikke selvom jeg savner det. Det er jo ikke for evigt. Jeg tror, det er sundt at have en ting at fokusere på – det er svært at spille på flere heste på samme tid.

   Jeg overvejede faktisk at skrive et tak til min familie, men droppede det, da det begyndte at minde om en takketale 😀 Det synes jeg i den grad også, at jeg har.

   Kæmpe knus fra din navnesøster.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie B

  AMEN! Aldrig, jeg mener virkelig aldrig, har jeg set et indlæg skrevet så godt i blogverdenen! Wow… Jeg ved nærmest ikke, hvad jeg skal sige(skrive).. Du virker simpelthen som en pige med en helt fantastisk personlighed:-)))
  Og hvor kunne jeg dog lære meget af det her indlæg…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Aldrig har jeg troet, at jeg ville få SÅ søde læsere, som skriver SÅ søde kommentarer. Det kan jeg slet ikke få hænderne ned over. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal svare – andet end 10.000 gange tak<3 Komplimenter på min personlighed varmer 100 gange mere end kommentarer om ens "fremgang" på skuldrene 🙂

   Kæmpe knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emily

  Det er ikke tit at jeg kommenterer, men du bliver nødt til at få den her: jeg elsker din blog!!! Faldt over den for mere end et år siden, hvor jeg tænkte ‘øv endnu en fanatisk fitnessblogger’ (sorry det lyder hårdt) men kom senere tilbage til din blog og wow, det er helt vildt som du har rykket dig. Du er nok min yndlingsblogger og forbillede – virkelig begavet, realistisk, velformuleret. Så meget ros herfra, du er den sejeste. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Jeg er glad for, at du valgte at gøre en undtagelse 🙂 Det lyder ikke hårdt, det lyder helt rigtigt. Jeg er glad for, at du valgte at komme tilbage – jeg håber, du bliver denne gang<3 Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal skrive – andet end et kæmpe tak.

   Kæmpe stort knus herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  AMEN, det der, det var bare wow! Lige som om det var kommet ud af min egen mund! Elsker din holdning til det her<3 you go girl 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   <3 Jeg har efterhånden læst det igennem så mange gange, at det mest af alt virker som en side fra en dagbog for mig, så jeg er helt lettet over, at det er til at relatere til 😉

   Hav en fortsat fantastisk aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jensen

  Nøj hvor er det godt skrevet – og meget rammende!
  Jeg kan så godt følge ALT hvad du skriver. Sundhed (eller ekstrem udførelse af samme) fylder alt for meget i den verden vi lever i lige nu.
  Og med god grund. Der kommer flere og flere overvægtige, men også flere og flere fitnessgale!
  For mig handler det om at finde den sunde og rigtige balance. Indrømmet: jeg har ikke helt fundet den endnu, men jeg håber snart jeg finder “den rigtige mig”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Mange tak Eva!
   Jeg er helt enig. I hvert fald i visse miljøer – og ikke at forglemme de sociale medier. De ville være fedt med lidt mere fokus på en blandet livsstil med plads til både træning og crossainter til morgen – uden det “cheat day” el.lig. I hvert fald fokus på folk, som ikke lever slavisk, men som de har lyst til.

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Ej men for sørensen, hvor gør du det bare godt! Har kommenteret dine indlæg ganske få gange, i forhold til hvor mange gange jeg har siddet og klappet i mine hænder, når jeg har læst et indlæg fra dig. Synes du er så pisse-hamrende sej! Tænk at vi er så mange “ældre”, som rent faktisk sidder og ser op til dig… Hvor kunne vi allesammen lærer meget af dig. Det føler jeg allerede at jeg har 😀 Har selv været helt derude, hvor det pludselig ikke længere var sundt det jeg havde gang i, for at tabe mig og leve op til alt det her fitness-halløj. Man skal nemlig lige præcis huske, hvorfor man gør som man gør. Vi får kun et liv, og hvad nytter det at tvinge os selv til at følge et bestemt trænings program og kostplan, hvis man hader det. Det er lysten, som skal drive værket. Hvor er det bare dejligt for dig, at du er nået hertil.. Det er vildt, når man tænker på, hvor afhængig du har været af at komme ned i dit fitnesscenter. (Jaja, jeg har læst med længe, så føler næsten jeg kender dig. haha 😉 ) Ej, men hatten af for dig! Og lad det for guds skyld ikke blive det sidste indlæg. Har på fornemmelsen at du har langt mere at give af og inspirere med. Og det ISÆR efter denne nye tilgang til det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Hvor er du sød. Klappende hænder på den ene side af skærmen, giver smil på læben på den anden – og lidt klappen i hænderne 😉 Det er lidt overvældende, haha. Jeg tror stadig ikke på, at der overhovedet er nogen, der læser med. Jeg plaprer jo løs om mig selv 😛 Det er let at “tabe” sig selv undervejs og bare leve, som man læser andre gør. Det var det i hvert fald for mig. Det er ironisk nok meget sværere at forholde sig til, hvem man selv er, og hvad man selv har det godt med. Vi har så travlt med at læse, hvordan andre træner, og hvordan andre spiser, hvilket måske i bund og grund er lidt irrelevant – selvom det kan være meget sjovt og “inspirerende”.

   Jeg håber, du har lyst til at kommenterer lidt oftere – og at du hænger med. Jeg går i hvert fald ingen steder 🙂

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine K

  FANTASTISK…

  Det lyder lidt som om, du mere og mere finder dig selv og en fornuftig balance, og hvor er det skønt at høre! Endelig én, der har været på “begge sider”, og nu tør kritisere den mere fanatiske levestil.

  Du er for sej

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Tusind tak Trine!

   Der er vel en grund til, at jeg pludselig gerne vil læse psykologi 😉 Ej, det tror jeg, du har helt ret i. Man forandrer sig selvfølgelig hele tiden, men det er rart at have en idé om, hvad der gør en glad, og hvad der ikke gør. Man bliver vel nødt til at prøve begge dele, før man kan vide, hvad der fungerer for en. Jeg er ikke typen, der skal leve “fanatisk” – det er jeg alt for madglad og livsnyder til – det har min mor også altid sagt 😉

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolate peanut butter proteinbars