The final playlist

Morgenmadstrifli

 photo DSC01798_zps7eef9af8.jpg

Jeg nyder virkelig ferien fuldt ud. Altså det der med at komme ned i gear. Det passer mig perfekt. Hvad jeg især nyder, er at starten dagen på den skønneste måde. Lige for tiden er jeg vild med at svinge benene ud af sengen, et lynbad, løbetøjet på og en 1 times powerwalk langs vandet, ved havnen, i skoven eller alle tre steder. Hjem i endnu et lynbad og så en lækker morgenmad. Jeg kan næsten ikke komme på en bedre måde at starte dagen på. Det skulle så lige være, hvis morgenmaden smager som den skønneste sommerdessert 😉
 photo DSC01799_zps6468fe0f.jpg
Det skal du bruge:

  • Skyr, græsk yoghurt el.lig.
  • Mysli – gerne hjemmelavet, se opskrift nedenfor
  • Æblemos – se opskrift på nedenfor
  • Danske jordbær
  • “Nutella”

Sådan gør du:

  1. Fordel et par spsk mysli i bunden af et glas
  2. Læg derefter et par spsk skyr oveni og så et par spsk æblemos
  3. Lav nu et sidste lag skyr og pynt med danske jordbær, en smule mysli, hyldeblomster og 1-2 tsk nøddesmør, dadelpasta el.lig.

 photo DSC01800_zps2f3afbdb.jpg

Æblemos how to:

  1. Skær en masse æbler i mindre stykker (jeg beholder skrællen på)
  2. Dæk en grydes bund med lidt vand
  3. Lad æblerne simre i et par timer ved lav varme lad evt. en åben vaniljestang koge med
  4. Stavblend evt. mosen for en lind masse
  5. Tilsæt sukker, stevia el.lig. efter behov – er æblerne søde, kan det sagtens udelades
  6. Opbevares i køleskabet i et skoldet glas

 photo DSC01804_zpsee0bb779.jpg

Mysli med rugbrødsknas og røde linser, det skal du bruge:

  • Røde linser
  • Grovvalsede havregryn
  • Hørfrø
  • Mandler
  • Rugbrød – gerne tørt
  • 1 nip salt
  • Lidt brun farin el.lig.
  • Honning, agave sirup el.lig.
  • Rosiner
  • Tørrede dadler
  • Frysetørrede jordbær

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Fordel havregryn, røde linser (giv dem evt. et let opkog, det gjorde jeg ikke) og hørfrø på en bageplade
  3. Hak mandlerne groft og vend dem i blandingen
  4. Skær rugbrødet ud med en god kniv i små stykker
  5. Vend myslien i honning, agave sirup, kokosolie el.lig. samt et nip salt
  6. Sæt pladen ind – og vend den rundt med en palet ca. hver 7. minut – oftere til sidst
  7. Skru ned efter ca. 15 min. til 150 grader
  8. Tilsæt 2 spsk brun farin hvis du har lyst
  9. Lad blandingen køle af og hak lidt tørrede dadler
  10. Vend dadler og rosiner i massen – husk at snacke lidt 😉
  11. Fordel den kolde mysli et lufttætte bøtter

 photo DSC01797_zpsfcdce4f2.jpg

“Nutella”

  1. Blend ca. 200 g friske dadler med 3 dl vand, 2 dl mandler, 2-3 spsk kakao og 2 spsk citronsaft
  2. Fordel i skoldet glas
  3. Opbevares i køleskabet

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

2 kommentarer

  • Johanne Ø

    Hej Anne Sofie
    Jeg hørte for nylig om trenden “spis efter din blodtype”. Jeg ved ikke, hvor meget du kender til det, men det kunne være super spændende at høre om dine tanker om emnet i et indlæg! Om du synes det er overdrevet, eller om du tror, der er noget om det. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ligner da bare en luksusmorgenmad… mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The final playlist