Second breakfast

Cupcakes

 photo DSC01531_zps3bfa3986.jpg
Er det ikke noget med, at når man læser til eksamen, skal man spise kage og vandmelon til frokost? Det er jeg ret sikker på. Og en luksusmorgenmad. Det står vist skrevet et eller andet sted. Og hvis det står skrevet, så må man hellere følge det. Det gjorde jeg i dag. Som I nok kan regne ud. Jeg spiste kage(r) til frokost efterfulgt af en skål vandmelon. Hvad der egentlig startede som lysten til et stykke chokolade, som ikke var der, endte i kagebagning. Ikke dårligt. Men også virkelig tiltrængt midt i eksamenslæsningen – som godt nok er årsprøver, undtagen én, som faktisk er en eksamen. Onsdag går det løs for første gang. Mundtlig matematik. Kill me now.
 photo DSC01528_zpsd59fdd50.jpg

Det skal du bruge til kagerne:

    • Ca. 12 friske dadler (nogen kom til at spise et par…)
    • 1 dl kogende varm
    • 1 dl mandler
    • 1 dl solsikkekerner (brug alternativt med hasselnødder, det tror jeg havde været at foretrække)
    • 1 dl kokosrasp
    • 2 (øko)æg
    • 1 dl havregryn
    • 1 nip salt
    • 1/2 tsk vaniljepulver
    • 2 spsk kokosfløde (den tykke del)
    • 4 spsk kokosmælk (den tynde del)
    • 1/2 dl smeltet smør
    • 4 spsk kakao
    • 1 tsk bagepulver

 photo DSC01514_zps6dced852.jpg
Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 160 graders varmluft
  2. Blend nødder, kerner og havregryn til mel
  3. Udsten dadlerne og skær dem i mindre stykker
  4. Hæld 1 dl kogende vand udover dadlerne og lad det stå og trække lidt, blend det da til en dadelpuré med fx en stavblender
  5. Rør dadelpuréen sammen med nøddemelet
  6. Tilsæt kokosmælk- og fløde samt kokosrasp/mel, salt, kakao og vaniljepulver
  7. Rør æggene i
  8. Smelt smørret- lad det køle en smule af og rør det i dejen
  9. Rør bagepulveret i
  10. Smør nogle muffinforme og bag kagerne i ca. 20 minutter
  11. Lav toppingen imens, de er i ovnen

 photo DSC01518_zps9991aa87.jpg

Det skal du bruge til toppingen:

  • 1 spsk kokosfløde
  • 2 spsk kokosmælk
  • 1/2 avocado
  • 1 lille moden banan
  • 1-2 spsk kakao (smag til)
  • 3 blendede dadler
  • Evt. 2-3 tsk honning
  • 1 dl kokosrasp

 photo DSC01520_zpsef141344.jpg
Sådan gør du:

  1. Pisk kokosmælk- og fløde med 1/2 dl kokosrasp
  2. Stavblend dadler, avocado og banan og tilsæt til den resterende “dej”
  3. Rør kakao, resten af kokosraspen og evt. lidt honning i
  4. Stil det på køl

 photo DSC01525_zps244567fd.jpg

Pynt kagerne med ca. 1 spsk topping og evt. lidt frysetørrede bær, når de er kølet af. Og spis 1… Eller 2 🙂 Opbevar resten i køleskabet.

 photo DSC01521_zps57458b8e.jpg

At man er bagud med læsningen grundet en uforglemmelig weekend, hvor jeg har leget sommerferie, glemmer man lige et øjeblik, når man sætter tænderne i disse her. Træning glemmer vi også lige i dag. Min krop er nemlig latterligt træt og øm efter den sidste uges benhårde træning. Om jeg kommer af sted senere i dag, vil jeg ikke afvise. Jeg skal i hvert fald have lillebror i barnevognen med på en tur, for ham skal jeg over og hente lige om lidt.

Er der andre, der sidder begravet med næsen i bøgerne (eller ok skærmen) midt i en læseferie lige nu?
 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

3 kommentarer

  • Camilla

    Dumt spørgsmål, men hvad er kokosrasp? Er det det samme som kokosmel? :p

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Workout With Me

      Overhovedet ikke et dumt spørgsmål! Det er nemlig bare kokosmel, jeg skrev kokosrasp, så det ikke var at forveksle med kokosfibre 🙂

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna M

    Det er så meget lovligt, dét der! Fantastisk regel!

    Jeg har været så heldig både at trække skriftlig OG mundtlig matematik B som eksamensfag, så det er jo bare super… Som den ENESTE på min skole. Den skriftlige er (forhåbentlig) veloverstået, så nu venter den mundtlige i næste uge. Nå ja, og så også liiiiige 4 årsprøver mere udover den, jeg allerede har været oppe til i dag.

    Længe leve Aarhus Katedralskoles mange mange mange mange prøver – det må du kunne nikke genkendende til, tænker jeg? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Second breakfast