Om at give sig selv lov til at slappe af

Røde linser og knasende sesamknækbrød uden mel

Jeg kom for lidt tid siden hjem fra træning, hundesulten, for så at finde et relativt tomt køleskab. Jeg kom så i tanke om en pose linser, jeg af en eller anden mærkelig årsag havde købt, og som nu stod og samlede støv. Sammen med dem, en rest kød, et par stykker af mit favorit knækbrød og lidt grønt, fik jeg faktisk biksede en helt okay frokost sammen. Knækbrødet står højt på min favoritliste, de er næsten tyvstjålet fra denne blog, som I sikkert alle kender. Selvom det vist er synd at kalde dette en opskrift, håber jeg alligevel, at I kan bruge det som inspiration til en hurtigt, nem og i mine øjne sund frokost 😉
 photo DSC01055_zps60304733.jpg
Det skal du bruge:

 • Spinat
 • Røde linser
 • Broccoli
 • En kødrest
 • Krydderurter – her timian med olivenolie og hvidløg
 • Kerneknækbrød

Sådan gør du:

 1. Kog linserne som anvist på pakken – tager vist omkring 20 min.
 2. Svist lidt kød på panden – tilføj broccoli skåret i små buketter hæld evt. lidt soya over det
 3. Kog spinaten og krydder det med lidt salt
 4. Sammensæt det hele på en tallerken og nyd 😀

 photo DSC01053_zps7c661aa0.jpg photo DSC01046_zpsd5d032e1.jpg

Det skal du bruge til knækbrødet:

 • 2 dl sesamfrø
 • 1-2 dl hørfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1,5 dl solsikkekerner
 • 1 lille tsk salt
 • Ca. 1,5 dl vand
 • 1 æg

Sådan gør du:

 • Rør alle ingredienserne sammen i en skål
 • Lad dem stå i et par timer
 • Opvarm ovnen til 125 graders varmluft
 • Fordel dejen ud på et stykke bagepapir med hænderne eller en kagerulle og et stykke bagepapir
 • Bages i 2 timer

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

2 kommentarer

 • christina

  Super lækker og nem frokost Sofie – det er rigtig rart med sådanne opskrifter, selvom det er helt enkelt. Nogle gange skal det jo gå hurtigt, når man kommer hjem fra træning og er død sulten 🙂
  Jeg er dog lidt interesseret i, at høre, hvordan du tilbereder dine linser. Når jeg koger mine linser, så er de jo bare ganske normale og ikke “klistret” eller “smooshie” som det ser ud på dit billede. Tilføjer du noget til linserne for at det bliver sådan lidt grød-agtig? 🙂
  Håber du forstår mit lidt kringlet spørgsmål. Tak for en dejlig blog by the way – du er virkelig inspirerende på trods af, at der er mange års forskel på dig og mig. Men din tilgang til mad og træning er meget inspirerende og lige noget for mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Sådanne er jeg også selv vild med – det skal ofte gå lidt stærkt og være lidt nemt. Især når maven rumler 🙂

   Jeg undrede mig faktisk også lidt over deres konsistens, jeg kogte dem bare som på pakken, eller det vil sige, jeg tilføjede en del ekstra vand. Mon det er det? Det var i hvert fald meget ‘comfort food-agtigt’.

   Tusind tak for de søde ord, det varmer 🙂

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at give sig selv lov til at slappe af