Jennifer Lawrence I love you

Hjemmelavet crüsli med banan

 photo DSC01178_zps0abe63e1.jpg

I har vist allerede fundet ud af, at jeg er helt pjattet med forskellige former for hjemmelavet müsli og granola. Der går ikke en dag, hvor vi ikke har mindst 1 slags på lager, og så snart vi er tæt på at løbe tør, skynder jeg mig at gå i gang med en ny portion. Det er det hyggeligste lille eftermiddags- eller formiddagsprojekt – især at gå og snacke af den lune müsli. Jeg bruger aldrig en konkret opskrift, men sjusser mig blot lidt frem med, hvad der lige er i skabene. Det ender altid med at være nogenlunde det samme. Mit helt store ønske har dog længe været at lave min egen udgave af ‘crüsli’, som jo som bekendt er et “morgenmadsprodukt”, som mest af alt indeholder sukker og mystiske sager, men hold nu op, hvor det smager godt. Det er faktisk årevis siden, at jeg sidst har fået det, men til gengæld kan jeg skrive under på, at jeg har spist min andel af det. I 4.-6. klasse gik jeg mange morgener, eftermiddage og sene aftener i krig med skåle med kold mælk på. Og det skal lige siges, at det eneste jeg pillede fra var hasselnødderne… Mums. Jeg kunne aldrig forstå, hvorfor min far ikke ville købe det til mig? Hmm…
 photo DSC01177_zps5f8191e8.jpg

Lige siden, at jeg for længe siden så på Twinfood, at de havde lavet en müsli med banan, har jeg haft lyst til at gøre dem kunsten efter – og det skulle så endelige være i sidste weekend. Det blev, hvis jeg selv skal sige det, et ekstremt vellykket projekt med store crunchy klumper, som jeg så længe har stræbt efter at lave. En luksus udgave af müsli – crüsli.

Jeg målte desværre ikke, så tallene er lidt et gæt – prøv jer frem 😀

Det skal du bruge til 2 mellemstore bøtter:

 • 1 dl kokosfibre
 • 2-3 dl grovvalsede havregryn
 • 1,5 dl hørfrø
 • 3 dl mandler
 • 2 dl valnødder
 • Honning
 • 1 stor moden banan
 • Stevia, hvis det ikke er sødt nok
 • Rosiner & morbær
 • 1 nip salt

 photo DSC01182_zpsf6757c9d.jpg
 photo DSC01174_zpsafc13e31.jpg
Sådan skal du gøre:

 1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
 2. Fordel havregryn, grofthakkede nødder, kerner og kokosfibre på en bageplade
 3. Hæld lidt honning over
 4. Mos nu en banan, fx med en gaffel og fordel den ud over massen (jeg brugte mine hænder) – hele massen skal være dækket af banan
 5. Sæt det nu i ovnen –  drys evt. lidt stevia over og et lige drys salt
 6. Rør jævnligt rundt i din crusli med en palet ca. hver 4 min.
 7. Skru evt. lidt ned for ovnen
 8. Tag det ud, når det hele har en flot gylden farve – efter ca. 20-25 min.
 9. Bland ca. 3 dl rosiner og morbær i crüslien
 10. Opbevar den i en lufttæt bøtte – enten på køl eller ved stuetemperatur
 11. Pssst… Den er mest crunchy på dag 1 🙂

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

2 kommentarer

 • Det ser jo SÅ lækkert ud. Skal jeg hjem og lave 😉

  God søndag!

  Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Mange tak – det var også et hit 😀 Er spændt på at høre, hvad du synes 🙂 Du må endelig skrive, hvad du synes.

   Ha’ en god mandag!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jennifer Lawrence I love you