Nike love

Baked oatmeal

 photo DSC01264_zps88e5c542.jpg

Jeg elsker weekend! Jeg elsker især de weekender, hvor jeg både kommer ned i gear og samtidig får noget udrettet. Jeg skal nok lade værre med at remse alt op, jeg har lavet, men jeg vil lige nævne min lidt alternative morsdagsgave. Min mor er nemlig stor modstander af alle sådanne dage – “for det er jo noget kommercielt pjat”. Derfor gav jeg hende hendes gave dagen før; rengøring af huset, hundeluftning og havearbejde inkl. en ordentlig omgang græslåning. Måske en lidt mærkelig gave, men det var vist lige det, hun havde brug for. Min lillebror skal nemlig konfirmeres på fredag, så der er lidt stress på 🙂

 photo DSC01266_zpsb9dd6af0.jpg

Endnu en ting, jeg elsker, er søndage. Jeg hadede dem som lille, men nu synes jeg, der er et eller andet lidt magisk over søndage, og især, hvis de er begyndt med en sen morgenmad, som der er blevet kredset om og en kop brændende varm kaffe. Der blev i hvert fald kredset om denne luksusmorgenmad med rabarber fra haven. En perfekt start på dagen.

Det skal du bruge til 1 sulten person eller 2, der måske også spiser 1 æg til:

 • 1/2 dl mandler
 • 3/4 dl havregryn
 • 1 banan
 • 3 friske dadler
 • 1 nip salt
 • Kanel, vanilje eller fx kardemomme
 • 1 æg
 • 2 stængler rabarber eller fx 1 æble og en håndfuld hindbær

 photo DSC01271_zps8efc5aea.jpg

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Skær rabarberen ud i små stykker og vend dem i lidt stevia i et ovnfast fad
  • Forbag dem i 10-15 min.
  • Rist i mellemtiden 1/2 dl mandler på en tør pande til de alle har fået en flot gylden farve – afkøl dem herefter i et par minutter
  • Der i mens blandes ægget med havregrynene
  • Mos bananen heri og skær dadlerne i mindre stykke og rør eller evt. blend dem til en masse
  • Vend nu mandler, krydderier og et nip salt i dejen
  • Fordel dejen ligeligt over rabarberne
  • Bages i 15 minutter
  • Server evt. med lidt skyr og andet pynt

 photo DSC01274_zps36c2955f.jpg

Efter en uge, der tog ret hårdt på mig, er det fantastisk med sådan et par dage til at lade energi op i. Jeg føler mig endelig som mig selv igen – nu med smil og overskud. Jeg bryder mig især ikke om, når bloggen bliver passet halvhjertet og min træning er tidspresset og lidt energiforladt, så det har jeg taget lidt revanche med her i weekenden. Det er utroligt, hvor meget søvn fx påvirker mig, en uge med et minimum af søvn, og jeg er til at forveksle med en zombie. Jeg har masser af planer for i dag, men jeg prøver at tage dem stille og roligt.

Skal I lave noget spændende i dag?<3

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

6 kommentarer

 • Christina

  Ihh en lækker smækker opskrift. Du har altid de bedste morgenmadsopskrifter i ærmet – er det nogle du selv finder på, eller er det med inspiration i kogebøger/andre madblogs?

  Efterhånden som årene er gået, og jeg er blevet voksen, så synes jeg egentlig også søndage er meget dejlige. Der er altid en ro og afslappethed over søndage, som man ikke finder i andre af ugens dage. Jeg er altid til yoga søndag formiddag, og så hygger jeg ellers som regel med min kæreste, veninder, familie osv. Tager på café og drikker en enkelt kop kaffe, laver sund og dejlig aftensmad (for det har man jo tid til), og prøver at forberede mig mentalt på en ny uge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Ja ikke? Den er virkelig, virkelig lækker. Årh tak, morgenmaden er også mit favoritmåltid. Jeg starter ofte med at ‘researche’ rundt omkring for lige at finde ud, hvad man nu kommer i, hvor længe det skal have i fx ovnen, men når jeg står i køkkenet, er det altid 100% uden opskrift – medmindre jeg skriver andet 😉

   Nemlig! De er bare sådan en skøn stemning over søndage. Yoga om søndagen er altså også bare et perfekt match. Dine søndage lyder så hyggelige!

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Tusind tak for inspiration til min næste fri kost dags morgenmad, har fri fra min kost plan 1 dag om ugen, i hvert fald indtil videre hvor jeg ikke er gået på diæt endnu.

  Din “Tærte” indholder præcis det min krop har brug for af fedt og ikke mindst kulhydrat på sådan en dag 🙂

  Sarah
  http://www.fitnessbambi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Det var da så lidt. Jeg ved aldrig helt, om jeg skal blive lidt fornærmet, når mine opskrifter bliver brugt på en ‘cheatday’ 😛

   God fornøjelse! Det vil du ikke fortryde 🙂

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   hehe 🙂 bestemt ikke ment som fornærmelse.

   Træner mod bikini fitness til september så min daglige kostplan giver nogle meget faste rammer jeg skal holde mig indenfor.
   Derfor er det super lækkert at få god inspiration til sunde og lækre måltider de dage hvor jeg kan lave noget andet.
   Så jeg stadig føler jeg forkæler mig selv lidt 😀

   Ser frem til det 🙂

   Sarah
   http://www.fitnessbambi.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Har lige prøvet din herlige opskrift af, men med æble i stedet for rabarber, og MUMS hvor er det lækkert! Fantastisk opskrift!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nike love