Hvordan blev vi så seriøse?

Humus i topklasse

 photo DSC01058_zps572f1048.jpgJeg håber, I nyder gode fantastiske vejr. Jeg har nyder det i hvert fald fuldt ud – faktisk lidt for meget, for jeg har ikke kunnet få mig til at sidde inde og læse op til diverse prøver, vi skal til i næste uge. I stedet har jeg været en tur ude på min racercykel, som endte på en ca. 62 km i fuld solskin og latterligt flotte omgivelser, og så har jeg siddet ude på terrassen med hovedet op imod solen og tænkt tilbage på den skønneste dag i går. Min skønneste, skønne veninde blev nemlig 18 år i går, så vi var bl.a. til et kæmpe kagebord og ude at spise noget af det lækreste mad, jeg nogensinde har fået på Nordisk Spisehus. Nok sniksak fra min side af, for i virkeligheden ville jeg egentlig bare dele en opskrift på humus, som jeg en dag spontant biksede sammen – resultatet var helt i top. Just saying. photo DSC01059_zpse92214f4.jpg photo DSC01064_zpsed3e019c.jpg

Det skal du bruge:

 • 1 dåse kikærter (jeg brugte den fra Urtekram)
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt (ikke mere, så bliver det for salt)
 • Peber
 • 1 stort fed hvidløg
 • Tørret chili
 • 1 dl olivenolie
 • 1/2 citronsaft
 • Masser af frisk persille – ca. 2 gode håndfulde
 • En smule gurkemeje

Sådan gør du:

 1. Si vandet fra kikærterne og skyl dem i lidt koldt vand
 2. Blend dem med en stavblender (eller hvad du har til rådighed) med 1 dl olivenolie
 3. Tilsæt persille og blend det relativt længe
 4. Smag til med krydderierne og blend
 5. ‘Hæld’ det på glas og opbevar i køleskabet (den holder ikke længe hos os)

 photo DSC01063_zpsc7e8fddf.jpg

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

4 kommentarer

 • Mmmh, det lyder lækkert! Det må jeg snart prøve – jeg tror dog lige jeg giver den et skud hvidløg oveni 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Tak det havde jeg glemt! Der var også 1 stort fed hvidløg i – syntes nok, at der var noget, jeg havde glemt 😀

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker humus, men har endnu ikke prøvet med persille. Det må prøves! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Også mig, det er simpelthen så vanvittigt lækkert! Vi tømmer sådan et glas på nul komma fem 😀 Persille er efter min mening genialt i, det er et tip fra mit gamle arbejde 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan blev vi så seriøse?