Forandring fryder og lidt om at slå

Aubergine lasagne

 photo DSC01191_zps0418c12d.jpg
En af mine livretter er denne “lasagne” min mor en fandt på uvidende om, at lignende sager er overalt på nettet, da jeg havde en lille paleo periode… Selvom jeg på ingen måder har det længere, foretrækker jeg stadig denne version, da den 1. ligger meget rarere i maven, 2. man kan spise en meget større portion uden at føle, man eksploderer, og 3. den smager efter min mening bedre. Men lad lige være med at dele opskriften med jeres italienske venner, ikke? Jeg håber heller ikke, at min Italien elskende far læser med – i så fald kalder vi den bare bolognese med grillet aubergine 🙂 Det bedste er noget, at den er så vanvittigt nem – især hvis man har en rest bolognese, der bruges…
 photo DSC01192_zps2c4cf3db.jpg
Det skal du bruge:

  • 1 relativt stor aubergine (alternativt en squash el.lig.)
  • 1 portion bolognese (Jeg undskylder mangel på opskrift, men den var lavet på gefühl med skalotteløg, hvidløg, flåede tomater, friske tomater, oksekød, salt, peber, chili og blegselleri
  • Olivenolie, salt og peber
  • Havde vi haft det, havde jeg også brugt frisk mozzarella – mit næste forsøg skal være med plader af squash med frisk mozzarella og spinat som fyld 🙂

Sådan gør du:

Step 1 – Tænd ovnen på 200 graders varmluft og skær auberginen ud i relativt tynde skiver  photo DSC01184_zpsd138270f.jpg

Step 2 – Pensel dem på en bageplade med olivenolie og salt. Sæt dem i ovnen i 7-10 min. Hvis du ligesom mig bruger en rest kødsovs, kan du med fordel varme den lidt op i en gryde nu photo DSC01186_zpsa1e6adb7.jpg

Step 3 – Hæld nu lidt olivenolie i bunden på et ovenfast fad. Placer først et lag aubergineskiver i bunden, så det lige dækker, derefter et lag kødsovs, så et lag aubergine, et tyndt lag kødsovs og et sidste lag aubergine photo DSC01187_zps0e5c305c.jpg

Step 4 – Kværn evt. lidt peber over og sæt det i ovnen i ca. 10 min.

 photo DSC01189_zps6dca1cf5.jpg

Step 5 – Nu skulle den gerne se ca. sådan ud
 photo DSC01190_zps04ef20c2.jpg

Step 6 – Værsgo at server 🙂 Har du lidt mere overskud end mig, laver du selvfølgelig bare en lækker salat til og/ eller spiser et lækkert stykke brød til. Ellers spiser du bare hele lasagnen, ligesom en vis person gjorde…
 photo DSC01193_zps00a8a4e0.jpg

 photo Untitled11_zpsbfd317a6.jpg

   

5 kommentarer

  • rgv

    http://www.foodfanatic.dk/moussaka-med-auberginer-og-kartofler ??
    Elsker din blog 🙂 keep up the good work!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Workout With Me

      Mange tak for de søde ord 😀 God idé at kalde den moussaka, det passer vist lidt bedre end lasagne – den opskrift ser forresten lækker ud, den må komme på to-do-listen 😉

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • rgv

      Det smager guddommeligt!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Lavede lasagnen til aften og havde en frisk mozzerella liggende.
    Det blev virkelig lækkert og virkelig en rar fornemmelse efter at have spist, fremfor med lasagneplader. tak for tippet (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Workout With Me

      Mums, det lyder lækkert. Mozzerellaen er altså også lige prikken over i’et! Så fedt, at du kunne bruge tippet 😀 Man bliver nemlig mæt på den skønneste måde.

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forandring fryder og lidt om at slå