Sen morgenstund med brunchbord

Proteinpulver – hvad skal jeg vælge og er det nødvendigt?

Jeg har skrevet meget om proteinpulver, og jeg har brugt det i adskillige opskrifter, så jeg tænkte, at det var på tide med et indlæg om mine tanker bag, samt erfaringer. Det er jo ingen hemmelig, at jeg indtager proteinpulver næsten hver dag nogle gange flere gange dagligt. Jeg har dog de sidste par uger skåret lidt ned, så der er er dage, hvor jeg ikke indtager noget, ikke fordi det er noget galt med det overhovedet, men for at gøre plads til mere rigtig mad. At proteinpulver i mange kredse enten bliver gjort til noget livsnødvendigt eller modsat, noget farligt og “dopinglignende”, synes jeg personligt, er noget pjat. Spørger du min papfar, som forsker i bl.a. valleprotein, ville han også sige, at medmindre man er på eliteniveau, er det lidt overflødigt. Han anerkender dog vigtigheden af protein efter træning, hvis målet er at opbygge eller vedvare sin muskelmasse, om det kommer fra proteinpulver eller kylling er lidt hip som hap. Jeg tror dog, han er glad for, at jeg ikke steger mere kylling, end jeg gør i forvejen. Det ville være dyrt. Her kommer ind af fordelene nemlig ind, det er en billig proteinkilde, det er nemt, og det er let at optage.  Jeg har efterhånden afprøvet en del forskellige mærker indenfor proteinpulver, og jeg må sige, at mine top 3 hedder: Gymnordic, Fitnessguru og Bodylab, i hvilket rækkefølge er jeg ikke helt sikker på 😉 Star Nutrition er også fint, bare ikke min favorit.

DSC00798Billedet snyder faktisk lidt, for Berry Milkshake er bestemt ikke min favorit. Det jeg overhovedet har brugt mest, er Chocolate og Vanilla fra Gymnordic, af samme grund er begge disse bøtter tomme. Jeg har derfor lige bestilt deres Chocolate Deluxe hjem, som skulle være være helt i top i forbindelse med, at de i dag har Quest bars til 15 kr stk. I kan evt. gå ind og læse om GN Nutrtions Whey Protein, det er topkvalitet, så meget ved jeg, men alt det komplicerede med sammensætning, aminosyrer profil og biologisk værdi har jeg ikke nok ekspertise til at dele ud af. Det er i hvert fald et genial basisprodukt

DSC00794Fitnessgurus produkter kan jeg også anbefale på det varmeste, især Strawberry White Chocolate, samt deres to nye i sortimentet er favoritter hos mig. Jeg synes dog, at Fitnessguru er mere til dem (som mig), der gerne vil have noget at vælge imellem. Er man tilfreds med en eller to bøtter vil jeg investere i en vanilje og chokolade-ugave fra Gymnordic. Fitnessgurus produkter er udover at være i virkelig god kvalitet, være let opløseligt og smage virkelig godt, også helt unikke i smagsvarianter. Her er ikke bare det normale. Selv deres hjemmeside og bøtter er flot i designet. Fitnessguru formår i den grad at gøre proteinpulver mindre “skræmmende” og maskulint. At jeg så til tider har svært ved at få tømt bøtter som Kiwi Yoghurt og Cappucino er lidt en anden sag 😉

DSC00797

Det seneste skud på stammen af favoritter hos mig er Bodylab. Jeg har prøvet mange smagsprøver for lidt tid siden, og deres Crispy Chocolate er en favorit hos mig. Den er virkelig, virkelig genial i havregrød. Derudover er Bodylabs produkter produceret her i Danmark, er igen i topkvalitet, er uden sukker, aspartam eller mærkelige farvestoffer. Der er altså en grund til, at den igen og igen vinder i test, både smagsmæssigt og på kvaliteten. Den næste jeg skal have anskaffet mig er vist Crispy Cookie…

DSC00567

I kan læse min anmeldelse af Star Nutrition HER.

Kort om proteinpulver: Jeg synes, det er en fin kilde til protein, som også kan gøre hverdagen lidt sjovere og løfte smagen i fx skyr eller havregrød. Jeg mener ikke, at det er en nødvendighed for nogen, men kan være til gavn for mange, ikke kun folk med et højt aktivitetsniveau eller hardcore styrketrænere, men også fx vegetarer. Vil man gå uden om tilsætningsstoffer, findes der mange naturlige, neutrale alternativer. Det er dog vigtigt i min verden, at rigtig mad altid kommer i første række, og at proteinpulver- og barer er et tilskud og ikke en erstatning. Har man vægttab i tankerne, skal man selvfølgelig tage hensyn til ens indtag, men det er en myte, at det i sig selv får en tage at stige i vægt.

Nå men, i dag ligger jeg syg for første gang i 100 år med en dum, dum forkølelse, som jeg lidt mistænker, er et resultat af nogle stressede uger og alt for lidt søvn. Jeg har derfor spist sen morgenmad med min mor, læst avis (okay, det var ikke så meget mig), ligget i sengen og bagt cookies… og spist af dejen. Det er flere år siden, at jeg har haft sådan en sygedag med min mor, så det var tiltrængt. Jeg satser dog stærkt på at vende tilbage til virkeligheden i morgen, for der begynder jeg på et spændende projekt, og så er der jo den der skole.

Hvad er jeres holdning til proteinpulver? I må endelig også gerne dele jeres favoritter og erfaringer 🙂 

Untitled

 

//Dette er IKKE et sponsoreret indlæg

7 kommentarer

 • Camilla

  Hvis man har lyst til at anvende det, så skal man bare det. Men jeg er ikke rigtig fan af dem, da jeg synes jeg har oplevet alt for mange med utrolig syntetisk smag. Jeg bruger vegansk risproteinpulver, som jeg har købt i en helseforretning. Det er meget simpelt protein udvundet fra ris, uden nogle tilsætningsstoffer eller smag. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil give dig helt ret i, at der er mange med en meget syntetisk smag, ja, det har de vel næsten allesammen, mere eller mindre. Jeg har aldrig prøvet risproteinpulver, men jeg stod faktisk med en bøtte ærteprotein i hånden i går, mon man skulle prøve det? Det er i hvert fald ikke særlig dyrt 🙂 Hvis du ikke er laktoseintolerant eller veganer, kan du også købe valleprotein i en mere “ren” og neutral form, men det ved du sikkert.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes ikke det som sådan er nødvendigt, man kan jo bare spise “rigtig” mad, men det er bare super praktisk efter min mening! Hvis det fungerer for dig med en helt almindelig kost fyldt med proteiner og grøtnsager hvor du har masser af energi til din træning, så er proteinpulver måske ikke nødvendigt for dig? Men hvis du er i tvivl om du får de kalorier/proteiner du skal have, så kan jeg anbefale både produkter fra Bodylab og Myprotein. Det er bare lidt besværligt at have fx kylling med til efter træning, så for mig er en shake nemmere at transportere og lige drikke umiddelbart efter træning end det er at indtage et helt måltid, men det er jo individuelt 🙂
  Derudover er det jo vildt lækkert at bage med 😉

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig i, at det er praktisk og lækkert at bage og eksperimentere med 🙂 Jeg er også vild med Bodylab, Myprotein har jeg aldrig prøvet, lige nu er mit lager dog pinligt stort, så må hellere holde mig tilbage 😉 Proteinpulver er på ingen måde nødvendigt for mig, men jeg indtager det alligevel som nævnt næsten dagligt. Det er jo de færreste fødevarer, som i sig selv er decideret nødvendige.Det er nu ikke hver gang, jeg er fyldt med energi til træning, men det lyder rart, at det fremstår sådan 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Metteline

  Jeg bruger risproteinpulver med chokoladesmag. Har brugt SunWarrior indtil nu, men har købt noget nyt fra danske PlantForce, som jeg skal prøve. Risprotein er vist ikke så smooth som whey, derfor er det bedst til barer/bagning. Det er fint med mig, jeg elsker mine proteinbarer bagt af abrikoser, figner, mandelmel, hindbær, kakao, quinoa og chokoladeprotein 🙂 Har dog også lavet chokolademousse med risproteinen, blandet i skyr med chiafrø og æggehvide, det smagte fint.
  Jeg ‘spiser’ ikke proteinpulver hver dag, men får protein fra skyr, chia, quinoa, nødder, grøntsager, fisk og kød. Men jeg elsker mine proteinbarer, som er en tiltrængt treat efter fx en times pump. Jeg har også altid en proteinbar (fx den pink fra RawBite i tasken, til hvis jeg rammes af ‘akut sult’ og ikke vil fristes af en chokoladebar e.l. 🙂
  Kunne godt finde på at prøve en smagsvariant fra BodyLab, som virker mere ‘rent’ på mig end de andre.. Jeg er lidt skeptisk overfor al kemien. Men ellers kan jeg varmt anbefale risprotein med chokoladesmag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Metteline

  Nå! Nu blev jeg jo fristet, så jeg har bestilt en prøvepakke fra BodyLab incl en prøve på den nye med æblesmag, sødet med stevia.. Blir jo fristet af udsigten til alle de lækre smagsvarianter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Petersen

  Jeg henter gerne tomme bøtter i Kbh-området, fordi de er gode til mad-opbevaring på vores båd (tror jeg), hvis nogle vil af med dem? Send evt mail herom til trinepaddehat@gmail.com mvh Trine Petersen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sen morgenstund med brunchbord