Morgenmadskærlighed og toppingsidéer

Gør det du er god til

Jeg var egentlig i gang med et indlæg om ting og sager, jeg er, lad os sige, mindre god til. Såsom at komme tidligt i seng, bruge tiden fornuftigt, have en naturlig evne for fysik, holde hviledage og stå på rulleskøjter. Men så slog det mig, at jeg har meget mere lyst til at skrive et indlæg, der handlede om, hvad jeg faktisk er god til. Jeg lover ikke at remse alle de ting, jeg selv mener, jeg bemestrer (min dansklærers yndlingsord), jeg vil derimod holde fokus på bloggens omdrejningpunkt, træning – eller mere præcist, styrketræning, løb og crossfit. Ville elske også at kunne skrive yoga på den liste, men måske engang.

IMG_9569

Hvis I læste indlægget fra i mandags, kan I måske huske, at jeg i mandags erhvervede mig nogle dumme skuldersmerter, som har sat en stopper for min (styrke)træningsmængde- og intensitet. Uden at lyde som en junkie på afvænning, kan jeg godt afsløre, at jeg har skulle bide tænderne lidt sammen, selvom det drejer sig om kort tid. Det er jo helt overvældende med alt den tid, jeg pludselig har haft til rådighed 😉 Da jeg så i dag cyklede op imod mit elskede og savnede center, bredte et kæmpe smil sig på mine læber. Og ved I hvorfor? Det er fordi, det er noget, jeg er god til. Har jeg været til en dum prøve eller har siddet fast i en dum matematikopgave, er det eneste, jeg har lyst til at træne, for at føle mig ovenpå. Det er lidt tankevækkende, at da jeg prøvede crossfit første gang for 1 år siden, var jeg ikke specielt begejstret, simpelthen fordi mig og mine spaghettiarme slet ikke kunne følge med, nu elsker jeg det. Jeg er et udpræget konkurrencemennesket, især i konkurrence imod mig selv, og så er jeg god til at presse mig selv til det yderste samt en kæmpe nørdet interesse for teknik. Disse egenskaber passer glimrende ind i crossfit. Det er vel meget naturligt at elske de ting, vi er gode til, om det så er fodbold, skak, crossfit eller matematik. Nogle gange ville jeg ønske, at det var matematik, jeg var så passioneret for, men altså 🙂 Man skal da bare være taknemmelig for at være passioneret for et eller andet. Det har jeg aldrig været før.

Jeg har aldrig været speciel god til nogen fritidsaktivitet, hverken til fodbold, til musik eller til at tegne, selvom jeg har prøvet det hele. Og derfor sagde intet af det mig noget. Det gjorde fitness bestemt heller ikke det første års tid, men det har jo som bekendt ændret sig. Og det kan det meste sikkert, hvis man bare hænger i. Det er bare som om, det ikke er helt lige så velanset at sige (i min alder), at man går hyppigt i et fitness center vs at man spiller håndbold på højt niveau. Da jeg blev god til at løbe, løb jeg dagligt, og nu med med styrketræning og crossfit. Der er mange, der har svært ved at finde overskuddet til træning, især i en stresset hverdag, men jeg tror præcis, at det er træning, der giver mig overskud i hverdagen, uden at lyde dødirriterende. Den får mig til at føle mig ovenpå, som om, at jeg kan klare hele verden 😀 Det er så fantastisk at kunne komme ind et sted, se velkendte ansigter og træde ind på et område, hvor man føler, at her har man styr på det hele, “bare” det at kunne lave et næsten fejlfrit squat, kan redde min dag. Jeg har stadig ekstremt meget at lære, men jeg elsker det mere og mere, for hver dag, der går. Jeg bliver stærkere og stærkere og dygtigere og dygtigere til teknik, hvilket ironisk nok, er langt mere grænseoverskridende at skrive, end de ting, jeg ikke er så god til.

Hvad er I gode til?

P.S. jeg lover snart at komme med nogle nye billeder 😉

Untitled

2 kommentarer

 • Christina

  Rigtig god indlæg – som altid 🙂
  Jeg har det præcis som dig. Jeg har heller aldrig været god til nogen fritidshobby, selvom jeg har gået til en masse forskelligt i min ungdom. Jeg kunne metre det, men jeg var ikke i harmoni med mig selv og sporten, og jeg gik kun til aktiviteten, fordi mine veninder gjorde, og der var et godt fællesskab til træning.
  MEN efter jeg er begyndt på yoga for 2 år siden, har jeg fundet en ting jeg er mega god til, og det giver mig en fantastisk følelse af stolthed. Jeg er så stolt over, at netop jeg mestrer de fleste yoga øvelser, og jeg nyder virkelig at komme til yoga 4 gange om ugen, og “vise de andre hvad jeg kan” 🙂
  God weekend her fra Amager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina 🙂

   Tak for de søde ord. Hvor er det fedt at høre, at du har fundet noget, du er mega god til. Det er virkelig godt formuleret, det ikke at være i harmoni med sig selv og sporten. Jeg ville ønske det var mig, der var en haj til yoga, men måske en dag 😉

   Hvor er du sej!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmadskærlighed og toppingsidéer