Vinderen af bloggens giveaway

Motivation eller dårlig samvittighed?

Jeg har før nævnt det herinde – det at jeg aldrig selv nævner, at jeg har en blog med fokus på sundhed og træning, jeg nævner aldrig, at jeg træner, og jeg er ikke for meget for at nævne, hvor meget. Jeg fortæller aldrig nogen om min kost (I er selvfølgelig undtagelsen, I heldige asner), jeg deltager sjældent i sundhedsdebatter, udnævner aldrig noget til at være usundt eller siger ting som “puhh hvor er jeg mæt, det skulle jeg aldrig have spist”. Hvilket selvfølgelig er vildt dobbeltmoralsk, og jeg ved egentlig ikke, hvad det er, jeg tror, der sker, andet end at man kommer i “centrum”, man bliver den der fitnessfreak. Jeg har nok sagt på en anden måde travlt med at vise verden, at jeg ikke er fanatisk, at træning og mad ikke er mit liv, at jeg ikke har problemer og dårlig samvittighed over at spise slik, hvedemel (oh terror) eller en masse chokolade. For hvis der er noget, jeg ikke vil, så er det at bidrage til, at andre får dårlig samvittighed. Det er sgu nok steder og måder, man kan pådrage sig en portion dårlig samvittighed, men det skal ikke være fra mig af.

IMG_9517

Man skal selvfølgelig stå ved, hvem man er, og hvad man elsker, men det holder altså ikke, hvis man ikke tænker over konsekvenserne af, hvad man lukker ud af munden (og sin telefon). På ingen måde sagt, at jeg perfekt, overhovedet. Uden at træde nogen over tæerne, så gider jeg bare ikke at deltage dagligt i postering af halve dage i træningscentret eller flattere med, at jeg igen i dag har valgt salaten for frem burgeren. Der har jeg været, men er heldigvis blevet klogere 😉 Jeg har personligt været inde og unfollowe næsten alle, jeg fulgte på Instagram med den simple grund, at hvis de bidrog mere til en følelse af, at man ikke gør det hele godt nok i stedet for glæde og evt. motivation, er det simpelthen ikke det værd for mig. Det er så sindssygt paradoksalt, at mange, der træner jævntligt, spiser en masse grøntsager og ellers har travlt med at pudse glorierne, er dem, der aldrig bliver tilfredse med sin krop, og dem der kun tager 1 stykke af den “sunde” kage og stadig sidder med lidt dårlig samvittighed, ja selv har forbud omkring frugt. Mens mange med et mere “alment” forhold til dette sundhedsræs, ofte er tilfredse med, hvordan de ser ud, og gerne spiser 3 stykker lagkage uden en snert af dårlig samvittighed, og er stolte over at spise et æble. Hvad der er “sundest” her, kan vi godt diskutere…

Jeg har det bedst med at være lidt på afstand af hele denne “fitfamdk” verden. Jeg elsker, at der er et sted, hvor man kan dele alle de ting, jeg remsede op i starten af indlægget (og min morgenmad, meget vigtigt) med nogle, der deler ens interesser, men lige så meget som jeg elsker min træning, så er det for mig vigtigt at huske på, at det bare er træning. Det er mit fristed, en kæmpe passion og efterhånden en kæmpe del af mig, men der er vigtigere ting. Og netop fordi det er mit fristed, så er det mit, det skal være noget, jeg kan stå inde for, og noget der passer på min krop. Man kan så hurtigt komme til at sammenligne sig med andre på de sociale medier, med hende, der tager flere kilo end mig, hende der løber hurtigere end mig, hende der træner i 3 timer i streg, hende med det vilde overskud, hende med mere markeret mave og hendes vægttab – og hende med de små portioner (er jeg den eneste, der nogle gange sidder og tænker “hvordan i… bliver hun mæt af det der?! 100 g skyr til morgenmad min bare…”). Jeg ved godt, at man ikke kan løbe fra alt “ondt”, men nogle gange skal man altså sortere fra.

Hvad siger I, hvor synes I balance går imellem motivation og følelsen af at være utilstrækkelig? 

Untitled

 

39 kommentarer

 • Kunne simpelthen ikke være mere enig! Har også lige for en uge siden lavet en ‘unfollow’ rundte – det bliver simpelthen et usundt forhold til mad og krop! Man skal sgu kun gøre det hvis man synes det er sjovt. Og hvad så, hvis det ikke er samfundets opfattelse af ‘en sund livsstil’ jeg lever? Hvis jeg er glad kan det vel være lige meget. Livet er for kort! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rart at høre, at jeg ikke er den eneste med alle min tanker 😉 Det er helt vildt, hvor mange man følger på Instagram, som ikke bidrager med noget som helst godt til ens liv, og hvor mange der er bare, er helt ude på kanten. Ja, undskyld mit sprog, men fuck samfundets opfattelse af en sund livsstil! En sund livsstil er i mine øjne noget, man selv er herre over at bedømme, hvad er. Og vigtigst af alt, er det, som du skriver at være glad. Livet er nemlig for kort til alt det andet fis.

   Hav en dejlig weekend.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ps – hvornår kommer opskriften på de der kanelsnegle? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Åh hvor er jeg enig i alt det du skriver!! Elsker din blog pga sådan indlæg her!! Keep up the good work 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg helt lettet over, at du er, jeg var lidt i tvivl om, hvordan dette indlæg blev modtaget 😉 Tusind tak for de søde ord!

   Ha’ en skøn weekend!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Super godt indlæg!
  Men du er også bare sådan en man får god samvittighed over. Sommetider tænker jeg at jeg bare skal have en god sund portion morgenmad ligesom din, hehe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Du skal lige vide, at jeg normalt aldrig kommenterer på nogle blogposts, men at jeg simpelthen føler, at jeg bliver nødt til at rose dig for din indstilling til tingene omkring kost og træning. Det er så inspirerende at læse, – især fordi jeg deler din holdning, og selv er meget fokuseret på emnet i hverdagen, men samtidig har en realitetssans, der siger, at mit liv ikke kun skal bestå af håndvægte, broccoli og proteinpulver(selvom jeg elsker alle de ting), men også kage, alkohol og at sove længe.
  Alt jeg ville var egentlig bare at give dig et klap på skulderen og sige, at det er fedt du deler sådanne sunde holdninger og gode budskaber ud. Forsæt det gode arbejde med de indholdsrige indlæg! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helene!
   Tak for din meget søde kommentar. Jeg kan virkelig identificere mig med, hvad du skriver, og jeg tror personligt på, at den realitetssans er så hulens vigtig at besidde.

   Hvor er du bare sød! Jeg synes da, at du skal blive ved med at kommentere 😉

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine K

  Som du kan udtrykke det! Jeg er yderst imponeret over dig; såvel dine holdninger som din skrivestil. Du er dygtig!

  Jeg synes ikke, det er dobbeltmoralsk, at du på den ene side dyrker meget fitness og spiser sundt, og samtidig ikke nævner det! Det viser blot, at du er opmærksom på, hvornår ét skal i fokus henholdsvis hvornår noget andet skal i fokus; Hvad værre er der, end at tale med en fysiknørd, der også uden for laboratoriet ikke kan tale om andet? Synes det er lidt samme betragtning.

  OG skide godt mht. unfollowing på instagram. Jeg giver dig ret. Har efterhånden læst mange steder, at “den dag du begynder at træne, er den dag, du aldrig bliver tilfreds”… Men hvorfor bliver folk så ved med at hype træning, sund kost…

  Hold ved din sunde fornuft – Du er stærk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine 🙂

   Mange, mange tak! Det er nogle gange fristende lige at sende jeres ekstremt søde kommentarer til min dansklærer 😉

   Virkelig fed parallel at drage! Sådan har jeg aldrig tænkt på det før, men du har da helt ret. Der er ikke noget værre, end at få tudet ørene af om fysik… Eller fitness og sundhed 🙂

   Det har jeg også læst, og det er skræmmende rigtigt – og fuldstændig absurd!

   Igen, hvor er du sød! Jeres søde kommentarer gør virkelig meget i forhold til at stå ved mine holdninger.

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super spændende og relevante tanker du gør dig, det er helt sikkert en debat der er aktuel i forbindelse med alle de her sociale medier og hvordan vi alle påvirkes af dem. Det er næsten som om man skal stå til regnskab for alle valg hvis man udnævner sig selv til at være “sundhedsinteresseret” og så skal retfærdiggøre hvis man en dag har spist et ske kage. Det skaber et usundt forhold imellem de “sunde” og de “usunde” og sætter mad op som en masse regler der skal føles hvor der ikke er nogen middelvej – og selvfølgelig er der det!

  Jeg tror det gælder om st være ærlig når man blogger, er på instagram eller whatever. Del både de gode og de dårlige dage og husk at have et filter når du læser om alle andre, ingen er perfekte og vi viser aldrig hele sandheden på et socialt medie 🙂

  Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nastassja

  Virkelig et super indlæg – meget aktuelt og relevant! Stor respekt for at du fortæller helt ærligt hvordan du har det med det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Nastassja! Jeg er glad for, at det kunne bruges! Jeg elsker at have et sted, jeg ærligt kan dele ud af alle mine mange tanker 😉

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Du skal alså have mega meget credeit! Du tænker virkelig godt over ting og fornuftigt og det skal du have stor respekt for!
  Jeg beundrer dig virkelig og jeg kan virkelig mærke, at der er mening bag dine ord! Og at der sidder en bag skærmen og har lagt arbejde i at skrive dem!
  Du er så sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind, tusind tak for de meget søde ord! Jeg kan også afsløre, at der er blevet brugt adskillige timer på dette indlæg 😉

   Ha’ en dejlig søndag aften
   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej (noget-nær-yndlings-blogger) 🙂

  Jeg har egentlig aldrig kommenteret herinde (kun i håb om lidt giveaways altså), men jeg bliver nødt til at spørge om noget, efter jeg har læst dette.
  Hvis nu man ikke har en særlig flatterende krop med lidt for meget ekstra fedt de forkerte steder, burde man så også stadig have det der mod, den der “tilladelse” og den gode samvittighed, hvis man spiser tre stykker kage? Og ja, det er mig selv, jeg skriver om, haha 😉

  Jeg styrketræner omkring 4 gange om ugen og konditionstræner 2 gange om ugen. Jeg spiser sundt, og jeg bruger meget tid på min mad. Jeg kan også godt lide det. Jeg er vild med, at jeg ved, at min mad er lækker, mættende, sund og “ordentlig” på samme tid. Men min krop ændre sig meeeget langsomt, og jeg er stadig langt fra de normale, trænede kroppe, som jeg er omgivet af i hverdagen.

  Men jeg læser lidt det her som “spis-du-bare-det-kage-som-du-vil-det-er-lige-meget”, og det er det vel ikke en god holdning for sådan en som mig? Det kommer den flotte krop jo ikke af.

  Jeg plejer ellers altid at være helt enig i dine disse “tanke-indlæg”. Men her bliver jeg lidt i tvivl.

  (Tak for god blog, som man siger (?), og forsæt endelig den gode stil! )

  Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej meget søde læser!

   Jeg ved ikke lige, hvor jeg har skrevet spis-bare-det-kage-som-du-vil-det-er-lige-meget. Jeg tror, du har misforstået mig lidt, måske er det min formulering. Det er ikke så meget kagespisningen, som tankegangen og kontrasten jeg prøvede at sætte fokus på. Jeg skriver aldrig mine indlæg med fokus på vægttab, men på sundhed, i den forstand, at jeg ikke tror på dårlig samvittighed og forbud. Jeg tror personligt på, at det for nogle måske er lykken at opnå den flotte krop, som du skriver, men for andre er det at nyde et stykke kage i ny og næ – ikke at de to ting ikke kan hænge sammen. Jeg elsker også personligt at spise lækker, sund og mættende mad 90% af tiden, og så nyde et lækkert stykke kage en lørdag aften (ja, jeg taler om i dag) 🙂 Det forsvinder formen altså ikke af, heller ikke selvom det er 2 stykker 😉

   Men held og lykke med dit vægttab! Med 6 gange ugentlig træning skal der nu nok snart ske noget! Og bliv da ved med at kommenter, det er så hyggeligt!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Uh mange tak for svar 🙂 🙂

   Og du har ret jo. Jeg tror heller ikke sundhed er lig forbud, men hvis jeg vil opnå en ordentlig krop, må jeg jo stramme mig lidt an, haha 😉

   Hyggeligt at kommentere egentligt. Burde gøre det oftere.

   God søndag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mener bestemt ikke man skal følge personer på IG der påvirker en negativt eller som man ikke får noget ud af.
  Det er op til den enkelte at sortere i hvad der giver værdi for en selv, og jeg ved godt det ikke er alle, specielt ikke de unge, der har et filter, som gør de kan sortere i hvad der er glansbilledehistorien og hvad der er et realistisk billede.
  Når det er sagt, så er det virkelig fedt at folk på IG er så gode til at motivere hinanden og bakke op og blive begejstret for hinandens sejre. Det synes jeg er vildt fedt. Der er ingen mobbe kultur (hos dem jeg følger), hvilket man ellers godt kunne frygte kunne ske på de sociale medier.
  Ellers relevant indlæg i en voksende debat om sociale medier og sundhed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg helt enig i, det er bare, som du skriver ikke alle, der er i stand til at sætte det filter op. Igen, helt enig! Der er virkelig fed stemning imellem rigtig mange profiler – ja der bliver jo selv skabt venskaber derinde. Så ja, det er virkelig fedt at have nogle, at dele de små sejre (og nedture) med, som mange andre ikke forstår.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det “sjovt” – jeg har en kladde til et indlæg liggende med titlen “Inspiration eller demotivation” som stort set omhandler alt det du lige har nævnt, især i forhold til hele “fitfamdk”-ræset. Jeg synes nogle gange vi lige skal stoppe op inden vi poster et billede på Instagram af sixpacken eller et ur der viser at 1500 kalorier er forbrændt. Selvfølgelig skal folk have lov at dele præcis hvad de vil, og heldigvis findes der en unfollow-knap, men nogle gange er det virkelig for meget. Jeg kan f.eks. kun ryste på hovedet når sixpacken skal flashes i alle billeder og absolut ingen relevans har for indholdet i teksten 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, hvor fedt! Det vil jeg da vildt gerne læse. Det er helt vanvittigt, hvor mange resultater, man får frem, hvis man søger på #fitfamdk! Jeg er fuldstændig enig med dig. Der er virkelig mange “overflødige” billeder, som jo dybest set også kommer til at fjerne respekten for personens bedrifter, hvis det bliver postet hver dag. Ja, den unfollow-knap skal man altså virkelig være bedre til at bruge. Ha ha ja, “du har lige været ude at shoppe, hvorfor er det, vi skal se din mave?” 🙂

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Rigtig godt indlæg, og jeg er meget enig!
  Der er SÅ mange usunde forhold til mad, motion og sundhed at finde på Instagram, og min personlige holdning, også her i Blogland. Jeg træner personligt fordi jeg er glad for slik og kage, og derfor også gerne vil udligne lidt, så at sige! Jeg synes selvfølgelig det er skønt at spise lækker, sundt og nærende mad i hverdagene, men jeg synes altså 100% at der skal være plads til kage, slik eller hvad man nu er til en gang i mellem! Alt andet er livet fandeme for kort til! 😉
  Jeg synes personligt, det er lidt halvsørgeligt, og også rigtig negativt for ens egen selvtillid, at følge med i forskellige blogs og Instagram-brugere, hvor alt er så skide helligt og kedeligt i min optik. “Spis dog noget kage, små kvinder. Bare en gang i mellem!” har man nogle gange lyst til at råbe efter dem! 😀

  Super skønt indlæg du har skrevet her, og tak fordi du sætter ord på det mange af os, forhåbentlig, går og tænker ind i mellem.

  KH!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise 🙂

   Jeg elsker din attitude, den er der virkelig mange, der kunne lære noget af! Jeg er fuldstændig enig med dig.

   Mange tak for din kommentar!

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu engang – jeg ELSKER dine indlæg..!
  Personligt benytter jeg mig af instagram og blogs til at finde inspiration og motivation til at nå mine egne personlige mål. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke engang imellem også kan føle dårlig samvittighed, hvis jeg lige har spist en fastelavnsbolle og ser, at den ”burde” have været kaloriereduceret… MEN så igen, så vil jeg hellere nyde en RIGTIG god fastelavnsbolle og få de ekstra kalorier med – jeg har kun et liv, og alt skal ikke gå op i kalorier og sund mad. Sundhed er for mig mange andre ting, og der skal også være plads til HYGGE uden tankerne allerede er over, hvordan man hurtigst muligt kan forbrænde det, man ”kom til” at spise.

  P.s. er glad for at høre, at det ikke kun er mig, der nogle gange synes, at folks portioner er urealistisk små 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh mange tak!
   Det kan også være en virkelig god kilde til inspiration og motivation! Det er virkelig en hårdfin balance mellem motivationen og den dårlige samvittighed og løftede pegefingre. Det er nogle virkelig kloge ord, du kommer med – jeg kunne ikke være mere enig.

   Ha ha, ja ikke?

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lilly

  Hej
  Jeg er en af dem, som har det svært med alle de sundhedsblogs, som der er. Tidligere læste jeg en del, men er nu holdt op med det. Sommetider klikker jeg ind på din, men normalt går jeg en bue uden om. Jeg har i mange år lidt af en spiseforstyrrelse – og gør det stadig. Der er derfor ikke noget værre for mig end at læse “se hvad jeg har spist i dag” oplæg. Derfor har jeg valgt at slette disse blogs fra min liste. Jeg synes det er blevet en forskruet verden, som virkelig giver næring til fx en anoreksi.
  Så super fint indlæg:) Synes du har nogle gode pointer i mange af dine indlæg.
  mvh Lilly

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lilly 🙂
   Det er jeg virkelig, virkelig ked af at høre. Det er præcis derfor, jeg synes, det er enhver blogger og lignendes ansvar ikke at udstille et urealistisk billede at skulle leve op til. Jeg håber virkelig, at du kan føle dig tilpas herinde. Det er nemlig den bivirkning af det, som mange uden at tænke sig om desværre kommer til bidrage til.

   Jeg ønsker dig alt held fremover!

   /Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Jeg har det præcis på samme måde! Har lidt af anoreksi i gennem mange år, og er nu på vej til bedring …. Men jeg bliver SÅ nemt påvirket af instagrams og blog indlæg som du siger.. Fx “det har jeg spist idag” og så er det bare de mmindste og sundeste portioner. Men det er enormt svært at lade være med at læse/se det! 🙁
   Så dette indlæg er en kæmpe hjælp i den rigtige retning og til at høre, at andre har det på samme måde! Tusind tak Anne Sofie og Lilly 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din modige kommentar! Hvor er det sejt af dig at dele dine erfaringer og forløb. Den påvirkning du beskriver, gør mig virkelig af det, men det bekræfter også lidt indlægget. Jeg kan også selv nogle gange føle, at mine portioner er helt mandeportioner, når jeg læser disse posts og indlæg. Men altså, så må man jo bare lige huske på, at man ikke se, alt hvad der bliver kørt ind, og at lidt mad jo på ingen måde er lig med sundt.

   Så skønt, at indlægget kunne hjælpe dig i den rigtige retning, det er jeg SÅ glad for at læse!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke have formuleret det bedre selv. Jeg har det fuldstændig på samme måde. Du er simpelthen for overdrevet cool.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha, hvor er du sød! Du har virkelig en af de profiler, der lige præcis motiverer og ikke det omvendte 😀 Elsker at følge dig!

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor det varmer! Virkelig meget. Tusind tak. Jeg håber der er andre derude, som har det på samme måde.

   Knus Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Anne-Sofie 🙂

  Jeg synes lige jeg vil sende dig en lille kommentar i dag 🙂 Siden jeg snakkede med dig i FW hvor du engang gik til bodyfit bl.a. på mine timer så har jeg fulgt med her på din blog i ny og næ samt din instagram. Det er sjovt at se den udvikling du har gennemgået i den periode – og det er virkelig godt gået! Det virker virkelig til at du er nået rigtig langt og i hele processen har lært rigtig meget om dig selv – og de erkendelser du nu er nået til skal du virkelig holde fast i! Det tror jeg bestemt også at du gør, for du virker som en klog pige! Det er et spændende univers vi er omgivet af for tiden men det enorme fokus på mad og træning, men jo på mange måder også “farligt” ifht det du tit skriver om i forhold til at have det godt med sig selv. Jeg synes det er super fedt at læse dine indlæg og meget spændende at se hvordan dine tanker hele tiden forandrer sig en lille smule 🙂 Det virker dog til at du har fundet dig rigtig godt til rette med hvor du er lige NU – og det er sku bare sejt! 😀 Bliv endelig ved med at skrive denne type indlæg – jeg tror det hjælper rigtig mange til liiige at stoppe op og tænke over nogle ting hos dem selv. Wow det blev alligevel en lang kommentar! 😀 Ville egentligt også bare lige sende en “high-five” i din retning – jeg synes du gør det godt!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Og forresten så håber jeg da ikke at det “unfollow” jeg har fået er lig med at min instagram var lig med at du synes den ikke var glad, motiverende eller “man gør det aldrig godt nok-agtigt” 😉 (just kidding)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vidste faktisk slet ikke, at jeg ikke fulgte dig længere? Jeg har i hvert fald aldrig sat dig og din profil i sådan en sammenhæng 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ditte 🙂

   Hyggeligt, at du ville sende en kommentar, bliv da endelig ved med det. Hvor er det rart at høre, at du har fulgt med – jeg savner også dine bodyfit timer! Det er godt nok lang tid siden, at jeg har været til det, det burde jeg nok snart melde mig på. Det er lidt sjovt at høre, når andre udefra kan mærke, at man lige så stille forandrer sig, hvilket jeg helt sikkert har gjort, især det sidste halve år. Jeg er helt enig i dine observeringer, jeg har det virkelig godt for tiden 🙂

   Ha ha, mange tak – og en high-five tilbage, du er virkelig en af de bedste instruktører!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af bloggens giveaway