Motivation eller dårlig samvittighed?

Kanelsnegle goes healthy

Jeg startede min ferie i fredags med en fridag, hvilket var helt fantastisk! Jeg startede dagen med en aftale med nogle fra min klasse om at prøve Aarhus Crossfit, hvilket skuffede mig en lille smule… Jeg er blevet virkelig bidt af crossfit, men faciliteterne skuffede mig lidt, og så kostede en prøvegang 75 kr, hvilket jeg synes var en smule i overkanten for en enkelt gang. Så det ser vist ud til, at jeg bliver i Fitness Worlds Crosstraining faciliteter – der er ikke nogen af jer, der går i Spartan her i Aarhus, vel? Ellers må I meget gerne skrive, hvordan det er 🙂 Et lille sidespor, for dette indlæg skal nemlig handle om, hvad jeg lavede, da jeg kom hjem, nemlig en plade kanelsnegle. Man skal jo fejre ferien på en eller anden måde, ikk’? 😉 De blev overraskende lækre og med lige, hvad vi havde i skabene. Jeg har klart nogle justeringer til en anden gang, men derfor skal I altså have opskriften alligevel. Det er helt sikkert en opskrift, man kan improvisere lidt med. Jeg anbefaler jer stærkt at spise en (eller to) sammen med en kop af jeres yndlings the og favoritserien på skærmen. Og så måske et par timer i skoven med en du holder af bagefter. Jeg siger jer, at det kan anbefales 🙂

DSC00360 DSC00356 DSC00358

Det skal du bruge til dejen til mange kanelsnegle:

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl quinoamel (andre meltyper kan bruges)
  • 1/2 majsmel (andre meltyper kan bruges)
  • 2 scoop vaniljeprotein (kan erstattes af vaniljepulver, mere mel og noget sødt)
  • 1 lille tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 3 æbler (banan kan sikkert også bruges)
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 10 små friske dadler

Det skal du bruge til fyldet:

  • Ca. 1 dl smør
  • 2 spsk muscavdo sukker (svarer til brun farin, der findes vist også en sukrin (gold?) version af denne)
  • 2 spsk kanel
  • 2 små friske dadler
  • 4 “halvtørrede” figner

Sådan skal du gøre:

  1. Skær æblerne ud i små stykker og lad dem simre med noget vand i en gryde
  2. Blend havregrynene til mel
  3. Bland nu de tørre ingredienser
  4. Når æblerne virker “møre” blendes de med de udskårne dadler
  5. Rør nu hele dejen sammen med et æg (dejen skal gerne være lidt fast)
  6. Stil dejen i køleskabet imens du laver fyldet
  7. Smelt smørret og tilsæt sukkeret i gryden ved relativt lav varme
  8. Blend remoncen med dadler og figner (som er udskåret)
  9. Form nu dejen til et kvadrat på et bord drysset med mel (det er nemmest med våde hænder)
  10. Fordel remoncen ligeligt på dejen, dog ikke i hjørnerne
  11. Skær nu dejen ud i strimler og rul hver strimmel, som hvis du ruller en måtte el.lig. sammen
  12. Tryk dem flade på bagepladen og bag dem ved 190 grader i ca. 20-25 min.

Har I spørgsmål til opskriften, skriver I selvfølgelig bare 🙂

Untitled

 

   

8 kommentarer

  • Måske den lækreste opskrift ever? Må prøve dem! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Åhh manner, en lækker opskrift. Den skal helt klart prøves af snarest muligt. Har desværre ikke vinterferie, ligesom dig (dit heldige asen :)), men så må jeg lave dem i weekenden 🙂
    Jeg skal dog høre dig ad, hvad quinoamel er? Er det noget der kan købes i helsekostbutikker, eller er det bare quinoa som er malet i en blender? Beklager for mit lidt dumme og uvidende spørgsmål.

    By the way, tusind tak for en rigtig spændende, lærerig og inspirerende blog. Bliv endelig ved med dine lækre opskrifter og indlæg om kost/sundhed/træning osv. Det er meget fascinerende, at en pige på din alder har så modne og voksne tanker omkring livet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak! Ha ha, jeg er også taknemmelig og nyder hvert øjeblik. Det er noget, jeg har købt i USA, det kan helt sikkert også købes i helsekostbutikker, men altså, så vigtigt er det bestemt ikke, at det er netop det. Tror du kan bruge enhver former for mel 😉

      Tusind, tusind tak for de søde ord, jeg er glad for, at du kan bruge bloggen.

      Knus Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Hoffbeck

    Godaften,

    tak for en virkelig fin og anderledes opskrift på kanelsnegle.
    Rigtig gode ingredienser du har puttet i og ser lækkert ud med dadler og figner i fyldet:-)

    jeg må have prøvet dem af, de er nok gode for min datter, som har leukæmi.

    Lækker sultne hilsner fra Tina
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Tina,

      Det var da så lidt. De er lækre! Det er jeg virkelig, virkelig ked af at høre! Ja skynd dig at bag en plade til hende 🙂

      Alt held fremover!

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har lavet en version af disse – helt uden både smør og sukker, hvis det skulle have interesse. 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation eller dårlig samvittighed?