Du får kun 1 krop

Jordens bedste brownies – med bønner

DSC00293

Er I klar til den mærkeligste og lækreste kage i bloggens historie? Det håber jeg, I er, for den er dødhamrende lækker! Jeg har efter nogle dage i kamp imod en frygtelig og dum forkølelse/ influenza endelig givet efter og blevet hjemme i sengen i dag, nu på anden dagen. Det er jeg virkelig dårlig til, da jeg hader at gå glip af noget, men jo længere man kæmper imod, jo længere tid går det sikkert, før man bliver rask igen. Jeg går dog all in på selvforkælelse, når jeg er syg, og alle ved da, at en kage er lig med selvforkælelse, ikke? Dagen i går blev derfor brugt i sengen og på sofaen med en masse gode serier, en gåtur i sneen med min hundni og så i køkkenet. Og nårh ja, i selskab af uendelig mange pakker kleenex….Men det skal jeg nok lade værre med at komme yderligere ind på 😉 Hvad jeg til gengæld gerne vil komme ind på, er min spontane kreation i køkkenet. Nemlig jordens mærkeligste og lækreste brownie (kun slået af Claus Meyers, men den er virkelig også god). Man kan hverken smage bønnerne eller gulerødderne. Bønnerne bidrager med en lækker konsistens og mæthed. Gulerødderne bidrager blot med en dejlig sødme og lethed.

DSC00289  DSC00292

I skal endelig ikke lade jer afskrække af den lange ingrediensliste – den er virkelig nem 🙂

Det skal I bruge:

 • 2 dl havregryn blendet til mel
 • 1 dl smeltet (øko)smør
 • 1 dl hakket paranødder
 • 1/2 hakket mandler
 • 1 1/2 dl hakket mørk chokolade
 • 2 spsk proteinpulver med vaniljesmag
 • 3 spsk kakao – jeg brugte Valrhona
 • 1/2 dl vand
 • 2 æg fra en glad høne
 • 10 friske dadler
 • 5 spsk stevia sukker
 • 1 scoop Crispy Chocolate proteinpulver – kan udelades
 • 4 revne gulerødder
 • 1 dåse kidney bønner

Sådan gør du:

 1. Blend havregrynene til mel
 2. Blend alt undtagen chokoladen og nødderne – rør den evt. lige sammen med en ske til sidst, hvis blenderen har fået nok
 3. Opvarm ovnen til 175 grader
 4. Fordel kagen i en form, foret med bagepapir
 5. Bages i ca. 25 minutter
 6. Lad den køle af før spisning – den har faktisk bedst af at få lov at stå en dags tid i et køligt rum eller i fryseren. Jeg har skåret det meste af min ud i små firkanter og smidt dem i fryseren.

DSC00296

Den overstående tallerken tog jeg derfor med ind på sofaen og nød foran endnu et afsnit How I Met Your Mother efter at have kæmpet mig igennem en stor skål salat med bl.a. kål og kylling. 

Alternativer:

 • Hasselnødder, peanuts, macadamianødder eller valnødder i stedet for paranødderne
 • Raw kakao i stedet for Valrhonas
 • Vaniljepulver i stedet for proteinpulver
 • Kikærter eller sorte bønner i stedet for kidney bønner
 • Lidt ekstra sødning og kakaopulver i stedet for proteinpulveret
 • 1 moden banan i stedet for dadlerne
 • Olie i stedet for smør
 • Mandelmel eller kokosfibre i stedet for havregrynene

Jeg håber, opskriften kan bruges. Jeg har i hvert fald planer om at servere den for nogle veninder, der introducerede mig for bønnebrownies. Den er også perfekt før eller især efter træning, da den indeholder godt med gode kulhydrater og i den grad også protein. Og jo, det er bare mig, der sidder og drømmer om træning, men det bliver der ikke noget af, før kroppen er klar igen.

Ha’ en skøn weekend!

 

   

11 kommentarer

 • justine

  Har selv lavet bønnebrownie før, dog med en anden opskrift! Denne her lyder også lækker! Er dog ikke vild med smagen af proteinpulver, hvad tror du det kan erstattes med?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Der står faktisk en masse alternativer i bunden af indlægget – også for proteinpulveret (som også sagtens kan udelades)… Jeg ville nok tilsætte lidt ekstra kakao, vaniljepulver, måske lidt mere hakket chokolade og så lidt tørt, som fx mandelmel 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkeligt lækkert ud! Haha men jeg er altså stadig ikke helt overbevist om at bønner og gulerødder kan være godt i en brownie 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Haha, jeg kan love dig, at udseendet lever op til smagen – bønnerne giver virkelig en skøn og tæt konsistens, især her på anden dag! Jeg kan kun anbefale dig at prøve den 😀

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Uh pas på med at pynte med frosende bær hvis de er købt. Stor risiko for at blive syg hvis de ikke er kogt først. Men super lækker kage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   De har skam været i kogende vand, før de kom i fryseren igen. Men tak for omtanken! 🙂

   Ha’ en skøn weekend!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   Det ser lækkert ud!
   Jeg spiser frosne bær næsten hver dag, så jeg lever åbenbart mit liv farligt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Haha, du er overhovedet ikke alene – det var første gang, jeg gjorde det 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har prøvet at lave sunde brownies med bønner en enkelt gang, men det gik helt i vasken. Nu skal jeg besøge min familie i jylland her i weekenden og de elsker kage! Så jeg er lidt på udkig efter at bage en sund kage til dem, måske skulle jeg lige gemme din opskrift her og prøve lykken med de brownies igen 😀

  Anna – http://wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Lyder super godt – den vil jeg helt klart prøve at lave 🙂

  God bedring 🙂

  Charlotte
  http://www.fitmom.dk
  Smut forbi bloggen hvor du pt kan vinde bogen “Fit på 100 dage”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Fedt at høre! Jeg håber, du kan lide den 🙂

   Mange tak – jeg er endelig blevet rask 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du får kun 1 krop