Hindbær og avocado drøm

11 ting jeg aldrig troede, jeg ville lære at forstå indenfor fitnessverdenen

Alting tager tid, og det kan kan især tage tid at opbygge en ny livsstil. Det kan helt mærkeligt at tænke tilbage på alle de ting, man rystede på hovedet af førhen, og som nu er den del af ens hverdag. Jeg har derfor samlet 11 ting, som for et par år siden lød vanvittige i mit hovede, men som i dag er blevet kæmpe dele af min hverdag. Mange af tingene er helt klart fordomme, og ting som bare adskillede sig så meget fra min livsstil, at jeg slet ikke kunne relatere til dem.

Untitled

1. At træning er fedt og hviledage stinker –  Hviledage = noget nær jordens undergang – Say what?

Jeg plejede ikke ligefrem at glæde mig til mine træningsdage, så på hviledagene blev træning ikke skænket en tanke. Nu skal jeg virkelig tage mig sammen og huske min hviledag – den skulle jo være så vigtig 😉

2. Træningsmængden – Man kan da ikke træne over 4 gange om ugen?! Og især ikke 2(!) gange om dagen!

Jeg kan huske, at jeg en dag for et par år siden hørte en i radioen, der trænede både om morgenen og om aftenen, hvilket forargede mig helt vildt. Ja, jeg ville sikkert forarge for mig selv for et par år siden.

3. Foodprep – aka madpakkelavning i stor stil – Er madkasser ikke nogle man bruger i 5. klasse?

Jeg har altid hadet at lave madpakker, som i virkelig hadet. Og så troede jeg altså, at madkasser var totalt yt. Jeg har da krævet at have min mad med i en pose i flere år, selvom det er totalt upraktisk. Så at denne livsstil kræver madpakkelavning i stor stil er nok ikke lige min favoritdel. Selvom det er virkelig rart i en travl hverdag, så ville jeg virkelig ikke gide at spise det samme dag ind og dag ud. Jeg er dog begyndt at forbedre dagen aftenen forinden, og det er virkelig smart.

4. At stå op før resten af byen for at træne – Man skal da sove så længe som muligt? Og da ikke op før 11.00 i weekenden!

Jeg har aldrig været et morgenmenneske – og især aldrig et morgentræningsmenneske. Hvis jeg endelig var ude at løbe omkring kl. 10-11.00 med min mor i weekenderne, var jeg døden nær. Nu har jeg været oppe 2 gange i denne uge før kl. 6.00 for træne for at træne… Og jeg har elsket det. Det ene dag var det totalt spontant, at jeg spring i løbeskoene en morgen, jeg vågnede helt frisk kl. 5.45, det var helt guddommeligt at løbe før byen stod op langs vandet. Dagen efter var det en aftale med min skønne, skønne veninde.  Det er klart en ugentlig tradition, vi skal have indført.

5. At træning kunne være en livsstil – det er jo bare mærkeligt

Jeg havde nok aldrig i mit liv forestillet mig, at træning og sundhed kunne gå hen og definere ens livsstil – at træning kunne gå hen og blive en så stor del af min livsstil er ikke en tanke, jeg har skænket en tanke.

6. At det ikke er dødkedligt at leve sundt – Lever man ikke af iceberg og tomater?

Den idé tror jeg mange går med, en idé om, at sundhed er lig med sult og kedelige salater. Den myte kan vi vist hurtigt få aflivet. Jeg spiser i hvert fald smukkere, lækre og mere varieret end nogensinde før. Det handler jo bare om at være lidt kreativ og gøre lidt ud af sine måltider.

7. Er proteinpulver ikke doping? – Er det ikke sådan med at proteinpulver får musklerne til at svulme op til dobbelt størrelse?

Jeg kunne bliver helt bekymret, når min lillebror spiste en proteinbar. Da jeg så endelig tog mod til at købe noge bøtter fra Gymnordic, skjulte jeg dem også de første mange måneder, da jeg syntes, det var pinligt, at en med så små muskler som mig havde bestilt proteinpulver.

8. At piger gerne må styrketræne – det er da mænd i små undertrøjer, som pruster og stønner, der styrketræner? Helst med et par tatoos…

Den fordom var jeg sikkert ikke alene med – men altså, var jeg den eneste, der synes de første (især den allerførste) gang ind på “drengeområdet”, var en smule grænseoverskridende?

9. At du gerne må føle, at du er ved at dø (det er du højest sandsynligt ikke) – Træning skal da ikke være særlig hårdt? Især ikke styrketræning – “hallo 2 kilo vægte!”


Cardio lærte jeg rimelig hurtigt gerne må være hårdt – så er det jo også hurtigere overstået 😉 Men styrketræning derimod, det tog tid. Det plejede at være min belønning for den “rigtige” træning, nemlig cardio. For styrketræning var jo ikke hårdt? At jeg så i dag næsten dagligt føler mig døden nær både til crossfit, cardio og især styrketræning giver også en helt anden form for resultater. Ben dag du bliver min død.

10, Spiste de ikke ikke insekter i stenalderen og døde dyr? Øh, og hvordan lavede de blomkålspizza i stenalderen? Og kokosmakroner…

At det skulle gå hen og blive moderne at spise som stenalderen, den havde jeg ikke set komme. Og selvom jeg elsker principperne bag, er det ikke noget, jeg nogensinde kommer til at leve slavisk efter.

11. At mørk chokolade smager godt

Who knew… Efter en meget lang tilvænnig (som inkluderede meget “mørk” chokolade fra TOMS) kan jeg næsten ikke spise lys chokolade i dag, som mit hjerte elskede brændte sådan for førhen.

Har I også nogle ting, I aldrig troede kunne blive en del af jer og jeres dagligdag? 

Untitled

8 kommentarer

 • Frederikke Eriksen

  Hej Anne Sofie!!

  Jeg sidder seriøst og fniser over det her indlæg.. Både på grund af din humoristiske tilgang til det, men også fordi jeg har har mange af de samme fordomme!

  Tusind tak fordi du kører sådan en skøn blog, jeg er inde og tjekke den dagligt – og jeg elsker den!! Fortsæt endelig, du har den helt rigtige indstilling til tingene og du har (indirekte) hjulpet mig over kløften hvor træning er en pligt, til noget sjovt og jeg er blevet en sucker for de fantastiske resultater!

  – Frederikke
  ps. jeg stalker også din insta

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Hej Frederikke! 🙂

   Hahah, skønt at du kunne bruge indlægget. Jeg blev bare helt chokeret over mig selv en aften, hvor jeg stod og hakkede grøntsager, lavede kylling og anbragte nødder i små bokse til dagen efter, hvor jeg endda skulle tidligt op og træne. Det er jo helt absurd, så meget min livsstil har ændret sig, også bare med små ting – som madpakker 🙂

   Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er det fedt, at du er herinde dagligt og ikke mindst, at du kan lide den. Nu er det vist min tur til at sidde at smile! Det er jeg virkelig glad og beæret over at høre! Så skønt for dig.

   Anne Sofie
   P.S. bliv endelig ved med det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • justine

  Jeg har altid været utrolig meget kræsen, kunne ikke engang lide rugbrød eller salat, så at jeg kan spise næsten alle råvarer nu er vildt 😮
  og at JEG, mig med ingen muskler har begivet mig over stregen og hen til “pumper området” i FW, det er ret vildt :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Det er da fantastisk! Jeg plejede også, at syntes, at både rugbrød og salat var dødkedeligt, nu elsker jeg begge dele 😉 Du er da vildt sej! Det er altså også det fede sted 😀

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha, det er SÅ rigtigt! Jeg kan virkelig genkende mig selv for 1 år siden og mig selv nu! Du rammer super meget plet!

  Jeg fattede seriøst ikke at man kunne træne 5-6 gange om ugen? det har man da ikke tid til! Nu virker det jo som en selvfølge og jeg har da tid til alt muligt andet også, træning er der jo bare ligesom en vane! 😀
  Det samme med foodprep, gud det tager da al din tid og det har man da ikke overskud til? Oh yes, nu står jeg rask væk hver aften og prepper og synes det går overraskende hurtigt! 😀

  Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   Ha ha, det nemlig virkelig sjovt at tænke lidt tilbage nogle gange 🙂

   Det gjorde jeg virkelig heller ikke, og se nu på mig, som for et par uger siden kom til at kalde det lokale FW “hjemme” 😉 Lige præcis, det handler bare om at planlægge og prioritere sin tid.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AMEN! Ha ha ha

  //Camilla Christine ♥ ♥
  http://www.fitspoblog.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Workout With Me

   He he… Man forstår godt, hvorfor denne livsstil nogle gange overvælder folk “udefra”. Sagde hun uden at gøre det til noget større, end det egentlig er 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær og avocado drøm