God jul

Proteinrig chokoladekage

Jeg mangler tit et eller andet nemt at spise om eftermiddagen eller før og efter træning(sammen med min shake), som faktisk mætter. Her spiser jeg oftest frugt og nødder, men det er jo ikke fordi, at det mætter sådan helt vildt i længden. Derfor kom jeg på at lave en lækker chokoladekage proppet med ting og som sager, som både mætter og smager fantastisk – det er jo jul 😉 Resultatet blev helt over forventning, da jeg har lidt dårlig erfaring med at bage med proteinpulver. Det ser måske ikke så æstetisk smuk ud, men den smager så godt. Sprød udenpå og blød indeni, den er godkendt. Er man ikke til proteinpulver (i kager), og vil man hellere bruge den til dessert, så kan det sagtens udelades. I så fald ville jeg nok tilsætte flere dadler eller andet til at søde.
 photo IMG_8175_zps7e821fce.jpg

Det skal du bruge

  • 2 scoop chokoladeproteinpulver – jeg brugte denne og denne
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl (efter de er blendede) friske dadler
  • 2 tsk peanut butter
  • 1 dl smeltet smør
  • 2,5 dl reven gulerod (kan ikke smages, men giver kagen lidt fugt og sødme)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 plade mørk chokolade – jeg brugte 77%
  • Vand og mælk
  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • 1-2 dl havregryn malet til mel
  • 1 dl kokosfibre

 photo IMG_8176_zpsa30608f2.jpg

Sådan gør du:

 1. Pisk æggene med proteinpulveret
 2. Smelt smørren, imens havregrynene blendes til mel
 3. Tilsæt havregrynsmelet go blend nu dadlerne (uden sten) – tilsæt evt. lidt vand
 4. Rør dadlerne i, samt det letafkølet smør
 5. Tilsæt nu kokosfibre og peanut butter – rør godt rundt
 6. Skræl først gulerødderne og riv dem derefter fint
 7. Rør nu gulerødderne i samt de 2 æggehvider, salt og bagepulver
 8. Hak til sidst chokoladen groft og rør det i
 9. Bages i en foret springform i en opvarmet ovn ved 170 grader i ca. 25 min.
 10. Lad den lige afkøle lidt, før der skæres et stykke
 11. P.S. den smager virkelig godt med lidt morbær og peanut butter 😛

Kagen kan sagtens fryses ned, det har jeg gjort med det meste af den 🙂

Jeg håber forresten, at I alle havde en skøn juleaften og nyder disse dage. Det kunne være hyggeligt at høre, hvordan I holder jul, og hvad der gemte sig under træet hos jer. Og så lige noget helt andet… Er jeg den eneste, der er lidt i chok over, hvor mange mennesker, der er i Fitness World for tiden?? Jeg havde virkelig regnet med et tomt center i dag og i går, men nej. Det er dog også lidt fedt. Jeg har i dag hevet min mor med op og træne, hvilket var en virkelig hyggelig måde at bruge formiddagen på. Et lille tip til at få en med op og træne, der ikke er medlem, er at nuppe et af de gavekort, de deler ud i Fitness World for tiden 🙂 En gåtur eller en løbetur er også noget af det hyggeligste i det snevejr, som ikke er her

http://www.gymnordic.com

Anne Sofie

   

6 kommentarer

 • foodnotnumbers

  synes også det er vildt, det er sygt mange mennesker! :O
  havde ellers håbet på tomt center 😉

  har også nuppet et gavekort til min mor, og hun skal helt klart med 🙂

  jeg fik massere af sportstøj og nips til værelset, gavekort osv. 🙂
  hvad med dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Ja ikke? Jeg var også virkelig chokeret! Jeg tager derop tidligt i morgen, så håber jeg på et relativt tomt center, men lad os nu se 🙂

   Vildt god idé! Min mor blev i hvert fald meget glad for det, selvom hun var lidt på udebane med styrketræningen og tog flugt til et løbebånd 😉

   Årh hvor lækkert! Jeg fik også nye løbebukser, en yogamåtte og nyt tøj, inkl. et tørklæde og en jakke, jeg har drømt om alt for længe bl.a. 😀

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Sådan er det altid i fitness efter jul og især efter 1. Januar. Fordi nu skal folk bare igang med deres nytårsforsætter. Jeg tog en løbetur i stedet. H ar fået et nyt glatte jern fra ghd . Juhu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Det altså lidt irriterende 🙂 Der var så dejlig tomt lige før juleferien… God idé med en løbetur!

   Årh hvor lækkert! Det har jeg gået og drømt om i 100 år.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Da jeg var i træningscentret om formiddagen den 24., var der også sindssygt mange mennesker. Og jeg synes især, det var cardioafdelingen, der var fyldt. Faktisk var det lidt sjovt at betragte alle de svedende ansigter, der kæmpede for at forbrænde julemiddagen på forhånd 🙂

  Jeg fik mange gode gaver. Der var blandt andet et startnummer til Copenhagen Marathon, en masse løbegear, en pels, en Georg Jensen Nocturne ring, RC tallerkner, cashmerecardigan og lidt forskellige skønhedsprodukter.

  Det er i øvrigt min første kommentar på bloggen, og det er faktisk for dårligt, for jeg nyder at læse med, og det burde man jo egentlig tilkendegive lidt oftere. Så jeg sender hermed en omgang ros i din retning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Det har du helt ret i! Det har jeg faktisk også lagt mærke til, her til morgen var cardioafdelingen helt proppet, men jeg var eneste i styrketræningsområdet – det er aldrig sket før 😉 Haha, ja folk ser lidt ekstra desperate og svedende ud.

   Gud nogle fede gaver! Respekt at du skal løbe marathon! Hvor er det sejt – held og lykke herfra. Er det den fede ring med druerne?

   Skriv da endelig flere kommentarer i fremtiden, det er så hyggeligt 🙂 Skønt, at du nyder at læse med, det er jeg rigtig glad for. Mange tak.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God jul