Proteinrig chokoladekage

Gør hvad du har lyst til

Jeg har længe villet skrive dette indlæg, men jeg har bare haft svært ved at få mine tanker ned på skrift. Men nu skulle det være. Med fare for at prædike endnu en gang, får I lige et indlæg, jeg har skrevet på over 100 år. Jeg er nemlig rimelig sikker på, at der sidder alt for mange rundt omkring med urealistiske nytårsfortsæt og måske lidt dårlig samvittighed over for julens store indtag af mad. Hvilket fører til alt for høje forventninger til, hvad man skal præstere, og hvordan man skal se ud. Dette indlæg er slet ikke ment som en “hold jer fra en desperat kur el.lig.”, det skal jeg ikke bestemme over eller have indflydelse på, det ved I helt sikkert allerede, hvad min holdning er til. Det jeg gerne vil prøve at have indflydelse på, er at huske at sætte tingene lidt i perspektiv. Huske på, hvad der egentlig er vigtigt. Vi stiller så høje krav til os selv, helt sikkert især med nytårsfortsæt. Jeg prøver for tiden at tænke: “ville jeg sætte andre igennem det her”. Eller: “med hvilke øjne ville jeg se på min krop, hvis den ikke tilhørte mig”. Det hjælper mig utrolig meget. For det er min opfattelse, at vi aldrig sætter lige så høje krav til vores omgivelser, som til os selv.

LoveYourBodyPoster2_800MjAxMy1lY2RkM2JiMzhkOTZlNDhhaccept-yourself-for-who-you-are

Se bare på alle de billeder, der bliver postet på medier som Instagram, hvor smukke, kurvede kvinder bliver beundret med stor iver, hvor ord som “perfekt” nævnes. Sidder sådan en lignende krop på os selv, er det dog ikke ordet perfekt, vi tager i brug. Det er da lidt tankevækkende. I stedet den nye hype omkring at være bikini/fitness atlet hyldet. Mange glemmer sikkert bare, at sådan ser de færreste ud meget længere tid end de minutter, de står på scenen. Med det sagt, har jeg nok allerede afsløret, at jeg ikke har nogle nytårsfortsæt om at stramme min krop op el.lig. I flere år i træk har mit nytårsfortsæt været at blive “bikiniklar”, det er det ikke i år, kan jeg afsløre. Jeg er glad for min krop. Den er altså sej. Jeg har dog nogle nytårsfortsæt, men dem får I på et andet tidspunkt.

Mit bud til et nytårsfortsæt er ikke at være så hård ved sig selv. Det er der sgu ikke nogen grund til. Passe på sig selv og sine nærmeste. Hvad med om 2014 skal være året, hvor du finder netop din træningsform og lærer at lytte til din krop og spise, hvad den har lyst og brug for – ikke hvad eller et andet dameblad eller en blog for den sags skyld dikterer. Finde ud af, hvad der virkelig fungerer for dig. Både hvis det betyder en strikt kost med et ton grøntsager eller en kost, hvor lidt slik er tilladt til hverdag. Der er i mine øjne ikke noget, der er mere rigtigt end forkert. Træn fordi det gør dig glad i låget og giver dig en bedre hverdag, ikke fordi det er moderne eller fordi samvittigheden nærer. Life’s too short. Jeg har dog fuld forståelse for både dem, som holder træningspause eller træner igennem julen. Selvfølgelig spiller grundlaget en rolle, men jeg synes sgu, det er fedt, at vi er et land, der har stort fokus på at passe på os selv. Dog er jeg ikke fan af, at man flatterer med, at i dag har man trænet, og kun derfor kan man tillade sig julemiddagen. Det kan man da selvfølgelig(ifølge mig) uanset hvad, men hvis det gør, at man kan slappe af og nyde juleaften, så er det vel cool.

1484706_10201923568384098_314771838_n

Der er selvfølgelig altid det der ord “balance”, men har man mest lyst til at spise en pebernød uden sukker, så har man da lov til det. Bare man ikke føler, at man dør af at spise en med sukker og andet godt. Jeg kan afsløre, at jeg da kunne finde på begge dele. Jeg har dog ikke haft lyst til at, ja undskyld mig, voldæde hele julen. Jeg bryder mig seriøst ikke om at spise, til jeg revner. Så ryger hyggen altså for mit vedkommende. Jeg har nok haft en jul med det bedste fra begge verdener. Skønne løbeture med min mor før resten af huset vågner og formiddagstræninger med dejlige træningsbuddies og mig selv. Bare fordi jeg elsker det og kan ikke se nogen grund til at lade værre, hvis det passer ind og ikke forstyrrer nogen. Og så er det en sjov og hyggelig måde at være sammen på eller at få lidt “mig tid”. Der har dog selvfølgelig også været slik foran fjerneren med en julefilm på, julebag og  alt muligt andet. Lidt af det hele, hvor jeg har haft mig selv med og gjort præcis, hvad jeg har lyst til. Lige som julen skal være for mig. Og er det ikke lige, hvad det handler om? At gøre det, der giver mening for en selv, og dem man holder af? 🙂

http://www.gymnordic.com

Anne Sofie

4 kommentarer

 • Berit

  SÅDAN, Anne Sofie!! Kunne ikke have sagt det bedre selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Mange tak Berit! Det kunne du helt sikkert 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Bliver simpelthen nød til at skrive igen igen, at jeg ikke kunne være mere enig i din tankegang! Du laver virkelig nogle gode indlæg, som sætter ens tanker igang på en god måde!
  Din blog er uden tvivl min favorit. 🙂

  Har lige et spørgsmål helt uden for emnet: Koster det noget at oprette en blog her på bloggersdelight ligesom du har en? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Haha, du må da hellere end gerne skrive igen, igen, igen 😀 Tak for din meget søde kommentar! Skønt, du kan bruge indlæggene.

   Wauw, tusind, tusind tak 🙂

   Jeg har valgt at have en plusblog, hvilket koster lidt, ja. Men du kan også sagtens oprette en gratis 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrig chokoladekage