Anmeldelse af Bodystore

Den perfekte havregrød

Jeg er helt pjattet med, at noget så basalt som havregrød er kommet på mode. Hvor det  måske før blev betragtet som en kedelig og lidt sørgelig spise, er det nu totalt hypet på fx Instagram. Med forskellige toppings, i en overnight version, med proteinpulver, med andre korntyper osv. Jeg har tidligere allerede postet en et par opskrifter på havregrød, men jeg må nu erkende, at ingen af dem kan hamle op med denne her. Selvom det måske nærmest er i overkanten, at kalde det en opskrift 🙂 Jeg putter jo, som i nok ved, næsten altid proteinpulver i min havregrød, da mætheden for mit vedkommende ellers hurtigt udløber. Der ud over, smager det jo godt. Problemet var bare, at den ofte blev lidt grynet og mærkelig i konsistensen. Det har jeg nu endelig fundet løsningen på! Pulveret skal nemlig ikke koges med, men røres i bagefter sammen med en æggehvide (jeg har prøvet et helt æg, det tog bare alt smagen fra pulveret?)…

Disse to opskrifter er mine 2 absolutte yndlingsopskrifter på havregrød.

 photo 96732cdb-9218-4133-b050-7136972dc7f0_zps44d6b731.jpg

Til chokoladegrisen:

  • 1 dl fintvalsede havregryn (evt. halvt havre, halvt ruggryn)
  • 1/2-1 scoop proteinpulver med chokoladesmag fx. denne, denne eller denne
  • 1 æggehvide
  • 3 dl vand
  • En smule salt
  • Et sjat mælk
  • Top den med: 1 banan i tynde skiver, peanut butter, solsikkekerner, mandler og morbær
  • OBS: Har du ikke proteinpulver, så put hele ægget i og tilføj kakaopulver i stedet, og måske lidt til at søde den med

 photo IMG_7957_zpsa001e361.jpg

Julegrøden ala. risengrød:

  • 1 dl havregryn (evt. halvt havre, halvt buggryn)
  • 1/2-1 scoop vaniljeprotein – denne er klart min favorit
  • 1 æggehvide
  • Lidt salt
  • 3 dl vand
  • Et sjat mælk
  • Top den med: Kanel, et æble i tern, peanut butter eller mandelsmør, hørfrø og mandler (evt. et par friske dadler og frysetørrede hindbær)
  • OBS: Har du ikke proteinpulver så spis evt. et blødkogt æg ved siden af eller put et helt æg i grøden

 photo IMG_8066_zps06908204.jpg

Sådan laver du grøden:

  1. Bland gryn, vand og salt i en gryde
  2. Rør jævnligt rundt til grøden har fået den ønskede konsistens
  3. Tilsæt nu æggehviden
  4. Og nu det eventuelle proteinpulver og et lille sjat mælk
  5. Voila! 😉

 photo IMG_7535_zpsef0f0d20.jpg

Andre forslag:

  • Mango, mandler, frysetørrede hindbær, friske dadler, peanut butter og morbær (som på billedet)
  • Tilføj evt. en klat skyr ovenpå din havregrød
  • Det kan også være lækkert at koge bær eller frugter med i grøden
  • Kompot af fx rabarber, blomme, æble etc. er også altid en sikker vinder på grøden
  • Stil evt. grynene og vandet i blød i gryden aftenen før, det er nemt, og det skulle gøre et eller andet sundt ved grynene 😉
  • Hak et par dadelkugler i små stykker og på dem oven på din grød

Anne Sofie

 

 

   

4 kommentarer

  • Emilie B

    Lyder lækkert! Prøv at blande to spsk hytteost i havregryn og vand under kogningen. Det giver en fantastisk smag og konsistens:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Mange tak! Tak for tippet, det vil jeg helt klart afprøve snarest muligt 😀

      God jul!

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvad er fordelen ved 50/50 havre/ruggryn? Så vidt jeg ved er havre da fuldkorn, så er det ikke fint nok i sig selv? Er super nysgerrig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Jo selvfølgelig er de det, det var ikke derfor, jeg foreslog det 😉 Fordelen er bare at få lidt variation både indholdsmæssigt og smagsmæssigt 🙂

      God jul!

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Bodystore