Min træningsrutine

Hjemmelavede digestive kiks

Jeg har allerede taget forskud på julebagerierne, og jeg har så sandelig planer om at fortsætte igennem hele december. Og selvom jeg elsker klassiske pebernødder, vaniljekranse, brunekager osv. (som selvfølgelig også bliver bagt), tænkte jeg, at det kunne være et tiltag til bloggen at lave nogle lidt “sundere”, men stadig dødlækre alternativer. Som f.eks. til en venindehyggeaften el.lig. Man kan efter min mening i hvert fald sagtens lave en masse lækre sager, som smager mindst lige så godt som originalerne, men som bidrager med lidt flere gode sager og mæthed, så det er muligt at trykke på en stopknap 😉 Disse her kunne være en mulighed, hvis ikke til så til eftermiddagshygge, et lækkert indslag i madpakken eller til en kold aften med en kop the.
 photo IMG_7835_zps5f40a4da.jpg

Jeg har nuppet inspiration fra denne opskrift 🙂

Digestive goes healthier

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl buggryn (flere havregryn til også bruges)
  • 1/2 tsk havsalt
  • Ca. 90 g. smør
  • 1 dl kogende vand – supplerer lidt op
  • 1/2 dl steviasukker
  • 1 dl sesamfrø – evt. også lidt solsikkekerner
  • 1 dl kokosfibre – mandelmel havde også været oplagt
  • Ca. 1 dl ølandshvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk bagepulver

 photo IMG_7834_zps4e3823e5.jpg
 photo IMG_7833_zpsd65fdcac.jpg

Sådan gør du:

 1. Bland det bløde smør sammen med steviasukkeret
 2. Rør i en anden skål alle de tørre ingredienser sammen og tilføj det kogende vand
 3. Ælt kort det hele sammen (hvis dejen smuldrer, tilsæt lidt ekstra vand)
 4. Put dejen i en plastiskpose og opbevar den i køleskabet i 1 times tid
 5. Rul herefter dejen ud enten som med småkager på et meldrysset bord eller som ved knækbrød, mellem to stykker bagepapir (jeg anbefaler det sidste, hvis dejen er lidt tør)
 6. Stik dem uden i fine former til du ikke orker mere 😉
 7. Bages ved 180 graders varmluft i ca. 14-15 min. (der bliver til ca. 2 store plader)
 8. Lad dem køle af og opbevar dem i en kagedåse

Jeg tænker, at krydderier som kanel og kardemomme også ville være fantastiske i – og meget julet.

Jeg kan i hvert fald slet ikke vente til december – det er uden tvivl den måned, der får mig helskindet igennem vinteren år efter år. Det er bare den skønneste tid, hvor det at koble af og nyde hinandens selskab kommer i fokus. Jeg glemmer aldrig den skønneste dag sidste år, hvor vi havde holdt julefrokost, og dagen efter blev vi nødsaget til at aflyse alle vores planer på grund af den store mængde smukke sne. Den dag blev tilbragt i nattøjet, med ild i pejsen og julemusik i højtalerne, imens vi skiftevis stod med hænderne i dejen og i sneen. Afsluttet med en løbetur i en hvid skov og hjemmelavede æbleskiver imens vi så “Forbrydelsen”. Hvordan kan man andet end at glæde sig til en sådan en måned?

Jeg har en masse idéer at eksperimentere med – har I også nogle forslag??  

http://www.gymnordic.com

Anne Sofie

   

5 kommentarer

 • Amanda

  Selv har jeg eksperimenteret lidt med sunde havregrynskugler! 🙂 opskriften er endnu ikke perfekt, men jeg brugte dette:

  80 g havregryn (vil anbefale nu hvor jeg har prøvet det at du bruger omkring 100 gram)
  100 g skyr
  200 g stenfri bløde dadler
  15 g usødet kakao
  Evt et skvæt romessens.

  1. Blend dadler og yoghurt til en fin pasta
  2. Bland kakaopulver i
  3. Tilsæt havregryn lidt ad gangen – dejen skal være fast nok til at du kan rulle den til kugler, og ikke så tør at den deler sig
  4. Lig kuglerne i en madkasse eller noget i den stil, og opbevar dem i køleskabet over natten. Hvis man vil spise dem samme dag kan man komme dem i fryseren en lille times tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Gud, hvor lyder de lækre Jeg sad faktisk lige og tænkte på havregrynskugler – det var det bedste, jeg vidste, da jeg var lille 😀 Tusind tak for deling af din opskrift, den skal helt sikkert prøves 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Hvor lyder dine december-måneder hyggelige! Personligt hader jeg julen og december, da det for mig virker som et stort ædegilde, det er koldt, butikkerne er fyldt op til randen med mennesker og min familie stresser rundt i dagene op til jul, så for mig har december aldrig været forbundet med afkobling – snarere stress, stress og stress 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hihi, jeg er den største julefreak 😀 Det var nok også et pragteksemplar af en dag, jeg hev frem der. Puha, det lyder ikke så fedt. Men prøv da og se om du ikke kan vende det rundt og se på alle de skønne ting ved julen – jeg kunne nævne 100 ting, men det skal jeg nok skåne dig for 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Undskyld, dette her vedrører ikke indlæget. Men jeg har set at du har handlet over iherb før. Nogle skriver nemlig at man skal under 80 kr for at ungå fragt, men du skriver 200 kr og det gør svenskerne også. Ved du om det er 200 eller 80 kr? Har du hørt nogle der blev taget med 200?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min træningsrutine