Nemt, lækkert og LCHF venligt måltid

Den perfekte chokoladekage goes healthy

Altså det er ikke for at prale, men denne her kage er altså i verdensklasse! Jeg fandt inspiration i denne opskrift, men jeg ændrede en del i den, så den passede til køkkenskabene herhjemme. Vi havde nemlig latterligt mange poser tørrede frugter fra Urtekram efter sidste øko-udsalg i Føtex. Jeg siger jer, at den er god! Altså sådan helt latterligt lækker – især her dagen efter, hvor den har stået i køleskabet, og har sat sig på en helt perfekt måde. Jeg har dog også en plan om at afprøve den “rigtige” opskrift, da den simpelthen også lyder (og ser) himmelsk ud.

Kagen er faktisk uden hverken mel eller (tilsat) sukker, hvilket jo ikke gør noget 😉 Den er perfekt fudgy, smagfuld og både let og tung på samme tid… Jeg kunne vist blive ved med at rose den til skyerne 😀 Den ligger bare skønt i maven og mætter samtidig virkelig godt. Og let’s face it, det er altså altid skønt at have en sund lækker kage i køleskabet, når det er weekend!
 photo IMG_7690_zps947b584c.jpg

Det skal du bruge:

    • 1 dl kokosmel
    • 5 spsk kokosfibre
    • 1 håndfuld knuste valnødder – hasselnødder ville også være dødlækkert
    • 1 dl solsikkekerner – mandler kan sikkert også bruges
    • 1,5 dl tørrede dadler
    • 5-6 friske dadler
    • 3 store “halvtørrede” figner
    • 1 dl tørrede abrikoser
    • 4 spsk kakao – jeg brugte Valrhonas 100% kakao
    • 80-90 g mørk chokolade- jeg brugte 77%
    • 1 dl stærk kaffe
    • 2 æg
    • 1 dl smeltet smør – i den “originale” opskrift blev der brugt kakaosmør og kokosolie, men det havde jeg desværre ikke 😉
    • 1 dl tørrede morbær

 photo 1d378c17-1bff-49ea-9401-e0f624448fa1_zps6e7d83a4.jpg
 photo IMG_7697_zps559afe39.jpg

Sådan gør du:

  1. Skær alle de tørrede frugter i mindre stykker (for at skåne din blender)
  2. Stavblend det hele undtagen chokoladen og smørret
  3. Smelt smørret og lad det afkøle en smule, før du blander det med den resterende dej
  4. Jeg lod dejen hvile 2 timer, men det er ikke nødvendigt
  5. Opvarm ovnen til 180 grader
  6. Fordel dejen i en springform foret med bagepapir og bag den i 25-30 min.
  7. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad, når kagen mangler ca. 7 min. i ovnen
  8. Fordel den smeltede chokolade over kagen, drys lidt kokosmel og frysetørrede hindbær over kagen – lad derefter kagen afkøle

Hvis man har lyst til kagen sagtens laves i en raw variant, her skal æggene, chokoladen og smørret bare udelades. Dejen smager nemlig også fantastisk… Har jeg hørt 😛

http://gymnordic.dk

Anne Sofie

   

4 kommentarer

  • Uhm den ser god ud! Jeg må prøve din variant en dag! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Tak – og mange tak for opskriften! Det lyder som en god idé 😀 Jeg har også planer om at servere din variant for nogle veninder meget snart – den ser jo alt for lækker ud!

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Det lyder som en rigtig lækker kage, der helt klart skal afprøves i den nærmeste fremtid.
    Men i din opskrift, skriver du at alle ingredienser undtagen chokolade og smør skal stavblendes. Chokoladen skal smeltes og puttes over kagen efter 7 min. i ovnen – men hvornår skal smørret bruges? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Det er det virkelig også, vi skal faktisk lige til at spise et stykke til dessert. Det synes, jeg helt sikkert, at du skal prøve 😀
      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det! Det havde jeg glemt at skrive – det står der nu 😉

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemt, lækkert og LCHF venligt måltid